Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:46 13.07.25 
Взаимопомощ
   >> Алкохолно зависими
*Кратък преглед

Тема 2 години от основаването на групата "Има изход"нови  
Автор Goliamgogo (непознат )
Публикувано23.02.12 01:55

На 22.02.2012 г. групата"Има изход" навърши 2 години от основаването си.
Членувам в групата от основаването и. Благодарен съм на групата, защото благодарение на нея (макар и малко късно) осъзнах ,че само с ходене на сбирки не става. Провалях се и почвах да пия на втория или третия месец. От 5 месеца започнах да работя сериозно по програмата защото разбрах ,че наистина съм безпомощен пред алкохола. Алкохола се оказа единственото нещо досега в живота ми с което не можех да се справя сам. Поисках истински да спра да пия. До онзи момент само мислех, че искам. А всъщност си дадох сметка че никога не съм искал да се лиша от възможността в някой момент да изпитам невероятното усещане на първите 200 гр водка изпити на екс ( а после още колко по 200?). Чувствах се безпомощен и не виждах какво може да ми помогне, защото бях опитал всичко което мислех, че ще ми помогне (лекари,спорт,клетви,декларации, обещания и всички неща описане в книгата на АА). Много пъти преди, по старите членове на групата ми подхвърляха да започна да правя програмата на АА. Но пусках думите им да минат покрай ушите ми. Казвах си че аз не съм като тях, че нямам време, че не съм болен, че само ходенето на сбирки ми стига. Така мина година и половина. В момента в който разбрах, че не мога да се справя с алкохола бях смазан и не виждах изход. Тогава от групата (за кой ли път) пак ми казаха " хвани се за програмата". Хванах се за тази идея като удавник за сламка. Казах си, че щом на толкова много хора е помогнола значи и на мен има надежда да помогне. Намерих спонсор с помощта на човек от групата, който откликна на молбата ми и започнах много сериозна работа по Програмата ежедневно. Хората от групата ми помагаха много в началото.Повече от 5 месеца не съм пил. Работата в групата е по програмата на АА и без посещаването на сбирките не бих се справил. Преди ходех понякога с нежелание или едва ли не по задължение. Сега ги посещавам, защото знам, че те ми помагат и имам нужда от тях. Вече три месеца не съм пропускал сбирка и никога през този период не съм си тръгвал в лошо настроение. В групата има дух на приятелство и взаимопомощ. Всеки помага на другия с каквото може. На новите членове се обръща голямо внимание.
Желая на групата ни много нови членове за да могат те да намерят изхода от безисходицата на алкохола.

Тема Честито,братя и сестри-алкита!нови [re: Goliamgogo]  
Автор stefko_aa (Загорец)
Публикувано23.02.12 17:42

Позравления за двете години на АА-група "Има изход".

Пожелавам на всички от групата ви,а също и на тия,които все още се чудят каква да я подхващат,след време и действайки неотклонно по програмата на Анонимни Алкохолици,залата,в която се събирате да стане малка за многото трезви и щастливи наши събратя, намерили Изход от Ада!

Радвам се,че ви има и Бог да е с вас!

Бъди себе си.

Тема Re: 2 години от основаването на групата "Има изход" [re: Goliamgogo]  
Автор parrabola (непознат )
Публикувано23.02.12 19:33

Хубаво е, че съществува АА. Хубаво е за мен, че попаднах в АА и по точно в групата "Има изход". От преди 10г. знаех, че там на това място се провеждат сбирките, но двете ми тогавашни посещения бяха по-скоро комични, било заради моето състояние, било заради тогавашното положение на нещата в АА и в държавата въобще...А най-вероятно, защото не бях узряла за такъв начин на живот. Понеже АА е начин на живот. "Много простата програма за много комплицирани хора" ми предлага едно безболезнено осъзнаване и ми дава увереност за живот в радост и без алкохол. Честито! Пожелания за здрава трезвост!

Тема Re: 2 години от основаването на групата "Има изход"нови [re: Goliamgogo]  
Автор aлkaжa (общителен)
Публикувано23.02.12 21:59

Поздравявам групата „Има изход“ по случай юбилея с един хитов абзац от едноименната глава от книгата Анонимни алкохолици:
"Чувството, че сме споделили общата опасност, е един от елементите на здравия цимент, които ни свързва заедно. Но само по себе си това никога не би ни задържало заедно така, както сме свързани сега. За всеки един от нас е от изключително значение това, че сме открили общо решение. Намерихме изход, с които всички сме напълно съгласни и които ни обединява за братски и хармонични действия. Това е чудесното послание, което тази книга носи на всички, които страдат от алкохолизъм.“

Тема Re: 2 години от основаването на групата "Има изход"нови [re: aлkaжa]  
Автор 64stefana (непознат )
Публикувано24.02.12 09:16

Здравейте,братя и сестри!Вълнувам се,като пиша сега по тоя прекрасен повод-две години от създаването на група ,,Има изход,,.Дойдох в АА преди 4 години точно тук,където се събираме сега.Не чувствах нищо,не виждах нищо..Идвах и си тръгвах и продължавах шеметно да летя надолу.Алкохолът изсмука и последните ми сили в опитите си да спра в психиатрии,клиники,ходене при родители и т.н. до безкрай.Идвах и си отивах,без да чуя посланието-такава беше реалността тогава в АА-не обвинявам никого за това.Все пак макар и пияна в повечето случаи аз се завръщах и нещо като надежда мъждукаше в мен,но алкохолът отново ме хващаше в лапите си.Да-стигнах най-ужасното дъно.Влачех се по улиците раздърпана,гледаща с невиждащ поглед.Все пак на сбирки отчасти чувах по някоя дума от моя сегашен спонсор,но тогава само си казвах,че аз никога няма да мога да спра.Постепенно обаче аз започнах все повече да виждам и да чувам и посланието започна да достига до мен.Спрях да пия,но обхавната от еуфория аз започнах да ,,уреждам,, живота си-работа,емоционални връзки...Да-може би си въобразих,че вече съм се справила с положението-уви-не бях разбрала нищо за коварната същност на боелстта алкохолизъм.Със преустановяване на пиенето ние поставяме само началото,но живеейки със заблудата,че вече съм се излекувала с мен се случи така,че на сухо аз бях по-луда отвсякога и се питах-какво не правя?Защо след като съм в АА и ходя на сбирки ставам по-зле?Депресията ми беше страшна.Тогава буквално изтичах при сегашния ми спонсор,за който преди това имах много предубеждения и помолих-,,На всичко съм готова!Наистина не мога да живея повече така!,,Не исках вече тая моя глупава гордост!Не исках моите истини,моите претенции...Исках да живея и да се чувствам жива!Не исках само мизерното съществуване и въобразяване,че след като ходя на сбирки всичко ще е наред.Това беше началото на моето възстановяване-истинско с програмата на АА,както е описана в нашата Голяма книга.Началото беше трудно за нас.Дълго време преди аз да се присъединя ,моя спонсор и още една сестра служеха всеотдайно.После спонсора ми остана сам и пристигайки и аз вече бяхме две.Понякога стояхме и си говорехме само двете,но винаги вярвахме,че Бог ще бъде с нас в това дело и наистина!Малко по малко плахо пристигаха и други алкохолици и сега нашата група нараства,но това,което е по-важно е,че сред нас цари дух на истинско приятелство и съпричастност.Искаме и се стараем да предаваме посланието точно така,както са го правили първите.Защото в АА не идваме само за да се пооправим и да уредим живота си,а нашата единствена цел е да предаваме посланието-истинското и живително.Това послание,което ни кара ден по ден да живеем с тая зверска болест в нас -с радост и в помощ на други болни събратя.Бог да ви пази,мои мили събратя!Има смисъл вече нашия живот!Пътят ни не е лесен,но какво по-хубаво има от това да се събудиш сутрин и да кажеш:,,Да,аз съм не само сух,но в мен има вяра,надежда и любов!С програмата на АА и на Бог!Истинската...Живителната...

Тема Re: 2 години от основаването на групата "Има изход"нови [re: 64stefana]  
Автор Xapakиpи ((минаващ))
Публикувано24.02.12 21:27

Честит празник, колеги!
Разпръсквайте светлина и всеотдайно помагайте на тези, които все още страдат.
Радвам се много, че групата "Има изход" продължава най-добрите традиции на групата, която посещавах аз в началото на своята трезвеност и трезвост.
Преди 5 години на "Пиротска", преживях едни от най-силните си катарзисни моменти на сбирка, които отвориха очите и сърцето ми за истината и светлината, които Бог ми изпрати чрез АА. Там се запознах с много хора, на които съм дълбоко благодарна за уроците, които получих.
Търпение, вяра и мъдрост желая.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.