Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:52 07.07.25 
Взаимопомощ
   >> Алкохолно зависими
*Кратък преглед

Тема Сексуална зависимост  
Автор kiivi (vihreä)
Публикувано31.01.12 06:18

Знам, че не му е мястото тук на този разговор, но в психо-раздела не ми работи опцията за пускане на нова тема (не знам защо).

Та става дума за компулсивно сексуално поведение, известно още като
натрапливо сексуално поведение,
хиперсексуалност,
хипомания,
с две думи - сексуална зависимост.

На професионален език много добре е написано

.
На по-достъпен език хубаво са го обяснили .

Та в белите държави лечението на тази зависимост включва (освен терапията с психолог/психотерапевт и евентуалните медикаменти) и групи за взаимопомощ, подобни на АА (и други А*), даже използват техните 12 стъпки и т.н. Въпросът ми е:
случайно някой да е чувал за такива групи в България?
Или случайно в групите "Анонимни алкохолици" да имат право да се включват и друг вид зависими? Дали биха им помогнали там?

Не питам от любознателност, а във връзка с реален случай, така че ще е добре отговорите да бъдат сериозни (ако изобщо се появят такива).
Случаят е реален, но не става дума за мен, тъй че не ме разпитвайте какво е да се чувстваш като онези хомяци, дето умират от изтощение след няколкомесечен непрекъснат секс - не знам

Тема рибарникнови [re: kiivi]  
Автор aлkaжa (общителен)
Публикувано31.01.12 07:56

мнооооого скрита пързалка

Тема Re: Сексуална зависимостнови [re: kiivi]  
Автор Xapakиpи ((минаващ))
Публикувано31.01.12 17:20

Здравей, kiivi!
На нашите сбирки в София са идвали и наркозависими, както и такива с хранителни разстройства, които се лекуват по дванайсетстъпковата програма. Идвали са и хазартнозависими преди да си създадат своя група. Знам, че по света тя се прилага за възстановяване и от други зависимости - емоционална, клептомания...
И аз издирвах за моя близка сбирка на зависимите от секс, но не намерих у нас такава, а тя не желае да ходи на АА. Но пък разполагам с дванайсетстъпковата програма на зависимите от секс на руски език. Пиши ми на albizar@abv.bg - ще ти я пратя.
Прав е Алкажа, пързалка е. По много причини. Обикновено една зависимост върви ръка за ръка с втора, а понякога и с трета. Аз, алкохоличката, в периодите на мощното си пиене, развих и емоционална (различна от сексуалната), но зависимост. Работейки по програмата на Анонимни алкохолици вече 5-та година, изчезнаха по-голяма част от притесненията ми.
Отдавна не съм влизала в

Надникни ако искаш.

Тема Re: Сексуална зависимостнови [re: kiivi]  
Автор petu6on (непознат)
Публикувано01.02.12 22:42

Здравей kiivi,ако искаш ми изпрати твоя скайп или имейла за да си кореспондираме лично,мисля,че мога да те свържа с човек,зависим от секс.

Тема Re: Сексуална зависимостнови [re: Xapakиpи]  
Автор kiivi (vihreä)
Публикувано07.02.12 03:25

Благодаря за отговора, Хараkири

Ще ти пиша на мейла. А тази 12-стъпкова програма дали може да се прилага самостоятелно от... хм... "пациента"?... Искам да кажа, той сам ще може ли да се възстанови по нея или ще се наложи да вляза в ролята на психотерапевт и аз да му провеждам терапията? Не, че ще имам нещо против, ако се наложи де - даже ще ми е интересно, психологията ми е една от слабостите
За друга зависимост при този зависим не знам. Ако не броим цигарите, мисля, че няма.

petu6on, както стана ясно, и аз познавам един зависим Въпросът е дали твоят зависим би могъл да помогне на моя?... Ще пиша и на теб :)

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.