Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:14 10.07.25 
Взаимопомощ
   >> Алкохолно зависими
*Кратък преглед

Тема Baclofenнови  
Автор Dr.M (запознат)
Публикувано12.12.10 13:57

Редактирано от Lali на 12.12.10 16:46.

Тема Re: Baclofenнови [re: Dr.M]  
Автор Dr.M (запознат)
Публикувано13.12.10 01:45

"An eminent French cardiologist has triggered an impassioned debate in the medical world over his claim to have discovered a cure for alcoholism."

"Един виден френски кардиолог предизвика страстен дебат в света на медицината със своето заявление че е открил лечение за алкохолизм."

Това е много интерсна история. Аз лично имам успех с някои мои пациенти, които ги лекувам с Баклофен. До такава степен, че ще започна сам да го пия.

Ако има нужда мога да ви преведа статията.

Автор puvpav (шматорко)
Публикувано13.12.10 22:57

Спирането на баклофен може да се свърже с абстинентен синдром, който прилича бензодиазепин отнемане и оттегляне на алкохол . Симптоми на отнемане, е по-вероятно, ако баклофен се използва за дълъг период от време (повече от няколко месеца) и може да възникне от ниски или високи дози. Тежестта на баклофен изтегляне зависи от скоростта, с която преустанови баклофен се. По този начин се сведе до минимум баклофен симптоми на абстиненция, дозата трябва да бъде намаляван бавно при преустановяване на баклофен терапия. Внезапното оттегляне най-вероятно ще доведе до тежки симптоми на отнемане. Остри симптоми на отнемане може да бъде спрян от recommencing баклофен. [ 16 ]
Симптомите на отнемане могат да включват слухови халюцинации , зрителни халюцинации , тактилни халюцинации , налудности , объркване , възбуда , делириум , дезориентация , колебания на съзнание, безсъние , виене на свят , гадене , слабост , разсеяност, нарушения памет, възприятие нарушения, тревожност , деперсонализация , хипертония , хипертермия , официално мисъл разстройство , психоза , мания , нарушения в настроението, безпокойство , и поведенчески разстройства, тахикардия , гърчове , треперене , автономна дисфункция , хиперпирексия , изключителна мускулна ригидност наподобяващи невролептичен малигнен синдром и отскок спастични . [ 16 ] [ 17 ]
[ редактиране ] Предозиране

Симптомите на баклофен предозиране включват повръщане , отпадналост, сънливост, забавяне дишане, гърчове, необичайни размери ученик, и кома .

Е за какво ми е да замествам едно вещество което води до абстиненция с друго такова.Да спирам нещо правещо проблеми с друго което ще ми прави проблеми и ще ми струва пари.Благодаря но съм си много добре с моето си лекарство което не струва пари и не води до абстиненция.

А като го пия това лекарство то как ще ме научи да живея, да се радвам, да чувствам пълноценно, да вярвам и се усмихвам.....

Тема Re: Baclofenнови [re: puvpav]  
Автор Dr.M (запознат)
Публикувано14.12.10 05:33

Разликата между алкохол и Баклофен е голяма:

1. Баклофен може да се спре без проблем за 1-2 седмици като дозата се намалява постепенно. Тоест симптоми на оттегляне може и да има но химическа зависимост няма.

2. Двете субстанции са несравними по отношение на тяхната токсичност. Алкохолът е токсичен за почтивсяка клетка в човешкото тяло и в крайна сметка може да доведе до смърт: цирозата на черния дроб причинява варици на хранопровода, които като се спукат довеждат до смъртоносен кръвоизлив. Да не говорим за инфаркти, инсулти, невропатии, миопатии, мускулоскелетни увреждания, увреждания на централната нервна система, деменция и т.н.

3. Докато взима Баклофен човекът е напълно функционален. Няма проблеми със семейството, работата, кариерата, учението, отношенията с другия пол, приятелите и прочие. При алкохола е обратното.

"А като го пия това лекарство то как ще ме научи да живея, да се радвам, да чувствам пълноценно, да вярвам и се усмихвам....."

Няма такова лекарство, което да ни научи как да живеем, да се радваме, да вярваме и да се усмихваме. Човек живее, радва се, вярва и се усмхва защото е жив.

Прочетохте ли статията за истоията на този френски лекар и лечението на алкохолизма с Баклофен? Има много интересни неща в нета.

Тема Re: Baclofen [re: Dr.M]  
Автор puvpav (шматорко)
Публикувано14.12.10 12:28

Няма такова лекарство, което да ни научи как да живеем, да се радваме, да вярваме и да се усмихваме. Човек живее, радва се, вярва и се усмхва защото е жив.
Аз наистина много ще се радвам ако някой някога измисли лекарство за алкохолизъм или по точно да се лекува алкохолизма но от тук прочетената статия не видях да е открито такова.
Първо самия доктор е имал силен стимул да спре да пие, това особено много личи по желанието му да изпробва какво ли не върху себе си за да спре.Нямате си на представа на мен колко ми е познато това.Аз пиех хапчета за шизофрения ( лекарски експеримент който приех доброволно защото исках да спра да пия)
Изпражнения с извинение да бяха ми дали тогава и тях щях да пия.След като не пих известно време явно някои лекари са решили че са открили лекарството против алкохолизъм и до ден днешен това лекарство се изписва в тази болница.Да ама работата е там че то не ме излекува.Не знам да е помогнало въобще на някой.От тази болница вече има излезли много трезви хора пили това лекарство но ...... трезви са защото тръгнаха веднага на сбирки на АА.Почнаха да работят по 12 стъпковата програма същата на която се търси алтернатива в тази статия звъннете на еди кой си номер по всяко време за да обсъдим алтернативара на 12 стъпковото лечение ако вие или ваш близък е зависим и до ден днешен благодарение на тази програма са трезви.
Та една птичка пролет не прави и нищо не доказва.Както скоро каза един човек - когато петлите пеят слънцето изгрява от това следва ли че слънцето изгрява защото петлите пеят.

Та един силно мотивиран човек е пил нещо си - от това следва ли че нещото помага на всички.
Ето и мнението на един психолог по такива въпроси - Това е само един човек, не може да твърдиш каквото и да било научно само въз основа на изследването на един единствен човек. Има изисквания към експеримента
и особено за лекарствата не може да се прилага изследване на един единствен човек който на всичко отгоре е силно мотивиран

С една дума доктора е написал книга за да тества теорията си и да ни направи опитни зайчета.Бедния потънал в тинята алкохолик само това и чака.Да се намери някой умник който да го подложи на лекарствени тестове и да си намери по лесния начин да не пие.Абсолютно по същата логика както вече споменах аз мога да напиша книга за моето лечение с тоя "антишизофреник"който пиех с изменящи се дози защото ту се напикавах ту много спях ту нещо друго ставаше докато накрая открих лечението си точната му доза.Спрях го и всичко си дойде на мястото.
Наистина докторе аз ще съм първия който ще се зарадва на такова откритие но с тази статия успяхте само да ме убедите в това че съм тръгнал по верния път и то той не е пиене на Баклофен или каквито искате там други вещества които да ме направят зависим към тях.От доста години не съм пил никакви лекарства и повярвайте ми напълно съм си трезв, че даже и щастлив.
Да не говорим че в края на статията се казва че трябва да се пие постоянно от 30 до 50 мг на ден - за какво спиране и отказване на Баклофен говорим тогава.
Мирише ми на лечението на хероинова зависимост с метадон.
Мисля че мнението на специалиста д-р Мишел Рейно,че е безотговорно да се насърчава хората да мислят че това лекарство е чудо и това могат да го направят само хора които не разбират естеството на алкохолизма е също показателно.

Автор Dr.M (запознат)
Публикувано14.12.10 21:26

Далече съм от мнението, че това е панацея или доказано лечение за алкохолизм. Просто исках да споделя нещо което се вписва в темата. АА също не са панацея.

Личната мотивация е нещо много важно, разбира се.

За отказване от цигарите, например, има изследвания които показват че 75% от хората които успешно отказват цигарите го правят сами, без помоща на доктори, сестри, психолози, лекарства или каквото и да било. Сами.

Панацея или магически куршуми дето решават всичко няма. Има човешко познание и информация и колкото е по-информиран човек, толкова по-добре.

Автор ventilaator (непознат )
Публикувано15.12.10 10:44

Здравейте,

може ли да ми дадете някакви координати? Примерно Скайп или нещо по-бързо от това тук? Искам да Ви питам нещо. Благодаря.

Успешен и трезвен ден на всички.

Автор diamorph (untermensch)
Публикувано20.12.10 01:16

четох книгата преди 2 месеца, много добра, имам и доста опит с баклофена и GHB.

пост-нах цяла тема за това по-рано.

баклофена е нещо мн ценно, найстина.

he who packs your capsules controls your destiny.

Автор diamorph (untermensch)
Публикувано20.12.10 01:22

мога да ти дам цялата книга hard cover, ако обещаеш да ми я върнеш. ;)

he who packs your capsules controls your destiny.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.