Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:32 08.07.25 
Взаимопомощ
   >> Алкохолно зависими
*Кратък преглед

Тема Имаме си вече два Дунаванови  
Автор Demulen (деец)
Публикувано21.05.10 20:33

Напоследък в България се повдигна въпроса за авторските права...както винаги и както всякога с огромно закъснение. Но нека си признаем честно, всички тръпнем да сме оригинали-неповторими и първи, пионери навсякъде и във всичко. Многознайковци и къде по-католици от папата-всичките около 8 милиона. Рояци и роене навсъде-че защо не и в Анонимни Алкохолици. С какво сме по-долу от другите? Да извадиш компромат от торбата с творческата си немощ,да маскариш и без това омаскарената ни История, това е пиниза. Импотенцията на обществото комай стана хронична, профанизираме смело дори духовните оазиси. А АА оазис ли е?
Като по-млад и начинаещ анонимен, знаете какъв,аз наивно и безрезервно вярвах в идеалите на Бил и Боб.Втурнах се смело към опрощението и за щастие този идеализъм ме изтръгна от лапите на една от най-страшните и ужасни болести. После минаха неусетно 8 години и ето ме сега пред вас-чисто нов и спретнат,трезв,разбира се и то доста, но за нещастие малко огорчен и леко настръхнал.Четем усърдно Традициите и школски ги тълкуваме, после идва ред на Стъпките,и там същата работа.Уставно следим реда на сбирките и размахваме пръст на еретиците.Особено наблягаме на думата Смирение и точно там нишката се къса безжалостно. 8 години видях много неща в Анонимни Алкохолици, колко ли още имам да видя? Интернет пространството стана арена на люти битки, за чест и слава,четници и войводи оглавиха цялото кралско войнство. Наскоро един блуден син който запои добре изминалата си година ми каза че Скайп сбирките му действали целебно и благотворно,намекна един вид че живите сбирки не му вършат работа.После една негова събратка се включи смело в друга интер-група и настървено и даскалски се самопровъзгласи за делегат на Русенския хайлайф.Тук на брега на големия сив Дунав е модерно да умножаваме и делим още нищото.Крехката ни история се отбеляза със знака на позора и срама.Имаме си не един, а два клуба...как я мислите вие?! Болшевиките пипат здраво, каква е тая разпасана демокрация.Но няма ли да се сетим за нашите клети събратя които са пропили компютрите си в някоя заложна къща и сега трезвеят без Интернет и Скайп? Дюлгеров ме е подсещал да на бъда глезльо- след 30 годишно разпасано пиянство и разгул аз чак сега обръщам внимание на социализацията си и моят компютър не ми дава, ама никакво предимство. Междуселищното и междуградско социалистическо съревнование за приза " по-добре пийнал в Скайпа отколкото досадно трезв на сбирка" се разгръща в национални мащаби и никой не се съмнява в благородния характер на тази надпревара.Вчера реших да опитам и аз и наистина си купих един джам и едно захарно петле...има ги още на пазара...ужасна вкуснотия. После посетих "Мултирама" и една холограма с 20 годишна мацка се озова в леглото ми...На основателите на Алтернативния АА в Русе пожелавам бутилка "Смирноф", пардон,"Смирение" и ги приканвам да не си играят с кибрита, а да дойдат на кръглата маса на "Епископ Босилков 7" и се запознаят с тежката артилерия на Тримата мускетари. Да опитаме все пак да изтрием срама от челото...

Тема Re: Имаме си вече два Дунаванови [re: Demulen]  
Автор LaliМодератор (Усмивка)
Публикувано21.05.10 20:57

Краят е хубав, Демулен.

Тема Re: Имаме си вече два Дунаванови [re: Demulen]  
Автор Йocko (Веселяк!!! :))
Публикувано22.05.10 02:49

Живей и остави другите да живеят. Колко повече сбирки, толкоз по-добре за всички. Има ли нужда да се дели мегдана?

Успех на всички!

Тема Re: Имаме си вече два Дунаванови [re: Йocko]  
Автор .Karata. (член)
Публикувано23.05.10 11:34

По мои наблюдения в началото трезвеещите алкохолици, които посещават сбирките на АА, са малко и като цяло едни и същи хора посещават различни групи. Съгласен съм, че колкото повече сбирки, толкова по-добре, но мисля и че в началото е добре да има сътрудничество между групите. Все пак единството е най-важното нещо в АА (Първа традиция), а и в град, в който АА съществува отскоро, е добре хората, които в случая се броят на пръсти, да са сплотени. Въпреки различията вярвам, че всеки може да предложи нещо и да допринесе за развитието на АА в Русе - както по-новите и ентусиазирани членове, така и тези, които са тук от повече време, макар и преживели разочарованията на "несъвършеното АА"

Тема Re: Имаме си вече два Дунаванови [re: .Karata.]  
Автор Lodez ()
Публикувано23.05.10 17:29

ДЕСЕТА ТРАДИЦИЯ
"Сдружението Анонимни Алкохолици не се придържа към никакво мнение по въпроси, не отнасящи се към неговата дейност; затова името на АА не трябва да се въвлича в каквито и да е обществени дискусии"

ШЕСТА ТРАДЦИЯ
Групата АА никога не трябва да финансира или предоставя името АА за използване, на която и да е родствена организация или странична компания, за да не ни отвличат от главната ни цел проблеми, свързани с пари, собственост и престиж.

Та да си дойдем на думата...Първа Традиция се отнася за Братството на Анонимни Алкохлици...В Програмата описана в Голямата Книга в продължение на 170 страници се обяснява уникалният ни метод по, който ние в Анонимните Алкохолици се възстановяваме ,ако го пожелаеме разбира се ...
Думи като трезвея и здравея са понятия от други терапевтични програми ,които нямат нищо общо с АА ...нека все пак да кажем защо никоя от тези терапии не може да употреби думата възстановяване ? Защото всички тези терапии ще бъдат съдени за лъжа ,а с платените си услуги никого няма да са възстановили и да е получил сила за живот ...Та аре стига с пудрата ...Пак казвам ,който може да зее да си зее ,колкото си иска аз не мога и искам да имам спокойствие и автентичност в групата в която съм и в братството в което съм,както е навсякъде по света ...Аз съм си алкохолик и съм перфекционист обичам 100% вярно с оргинала.Потърсила съм помоща на А.А.,а не на някой друг надявайки се че в АА,се прави АА..Нека да си има клубове за зеещи ,но и АА възстановяващи се групи така ще има за който каквото иска ...Хайде да не прилагаме елегантаната помиярщина с непознаването на Програмата на АА и нейните Традиции,когато става въпрос за живот и смърт ...Вчера си е отишъл нашия брат Б...От няколко дена беше с нас .Не можеше да спре да пие..такава е болест ни...Трзвеем и здравеем по разни терапий и накрая нищо, като не е останало от нас идваме в А.А . където ако поискаме по- вече от всичко на света да проимаме сила за ЖИВОТ я получаваме чрез тази простичка и скромна Програма за живот..

Редактирано от Lodez на 23.05.10 20:51.

Автор svetlostrui (непознат)
Публикувано23.05.10 20:08

Сътрудничество - ДА, но не открих покана за сътрудничество в крайно недобронамерения текст по-горе; вероятно финалната реплика да дойдат на кръглата маса на "Епископ Босилков 7" и се запознаят с тежката артилерия на Тримата мускетари.
те навежда на идея за сътрудничество?
Да опитаме все пак да изтрием срама от челото... - чий срам ?

Редактирано от svetlostrui на 23.05.10 21:24.

Тема Re: Имаме си вече два Дунаванови [re: svetlostrui]  
Автор .Karata. (член)
Публикувано23.05.10 21:39

Не искам да навлизам в полемика, но ще кажа, че не бива да се цепите. Стойте близо един до друг и действайте заедно, дори и да не можете да се дишате в началото. С времето ще разберете, че само обединени можете да постигнете нещо.

Автор eвepecт (Веселяк!!! :))
Публикувано23.05.10 22:01

Еми Карата, всяка жаба да си знае гьола, бе!

Дайте време на времето!

Тема Re: Имаме си вече два Дунаванови [re: eвepecт]  
Автор .Karata. (член)
Публикувано23.05.10 23:08

Спирам да квакам макар, че съм сигурен, че и Еверест е далеч от русенския гьол

Тема Re: Имаме си вече два Дунава [re: .Karata.]  
Автор girasol* (усмихната)
Публикувано24.05.10 08:14

Колкото се радвам за новата група, толкова се и срамувам от това, което става тук. Не зная дали някога ще се научим да не коментираме нещата, случващи се в АА, като зажаднели за аплодисменти пътуващи артисти. АА не е цирк, скъпи мои събратя, и ако вие търсите публичност, други, които търсят спасение и сродна душа, могат и да се обръкат и да си помислят, че АА не е за тях. Ако помислите първо за страдащия, пиещ, примиращ от ужас и безизходица алкохолик, едва ли ще сетите да се пънете по форумите и да броите пилците през май месец. Е, може би и това ще стане с времето.
Успех!

Усмихни се, има изход.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.