Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:07 06.07.25 
Взаимопомощ
   >> Алкохолно зависими
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Я стига, бе.....нови  
Автор aлkи (Веселяк!!! :))
Публикувано05.10.09 02:31

Първо искам да се извиня на Ludamm, за дето спанахме темата, в която жената попита за помощ. Тъй че реших да отваря нова с доста важно изказване на Lali, модератора на форума Алкохолно зависими, която отбеляза следното:

1. Един потребител използваше нецензурни думи, нямащи отношение към зависимостите.
Наложен му е бан.

2. Аз съм само служебен модератор, мога да контролирам само добрия тон, останалото е работа и отговорност на потребителите.

3. Ще те помоля да се въздържаш от коментари на правописа, както и на потребителите.

4. Това е клуб за помощ на хора в беда и иронията ти е неуместна.

Некоментирането на другите потребители е въпрос на лична ценностна система и възпитание и няма отношение към АА.
Работя в голямма финансова институция и там също не се толерира коментирането на колеги.

--------------------------------------------------------------------------

В отговор на Алки, след като Gerasol бе предопредена да не прави чужди психоанализи, тя доста възпитано му каза че /я нейните думи да използвам/: „.... отново си удари дупето в тавана”.
Хе-хе-хе! Много е сладкодумна.

Но мъдрата Аня, която е от Полша, а не живее на другия край на света, за да не остане по-долу за черешка на кейка взе и тя нещо да добави, като уж в отговор на любимата си приятелка, Герасол, в иронията си се реши да ни покаже как се прави психоанализ на Алки.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Че как така си толкова неразбрана, Girasol!
Явно не си разбрала някои неща, затова ти посочвам няколко от Златните Цитати:

Аз, общо взето споделях как би било по подходящо да се помага и подържа форума

Ето как:

...ако имате нужда от помощ за дъщеря си, ще ви помоля да ми оставите бележка. Предварително ви благодаря!

Разбра ли сега, как се поддържа форума?

И още:

Когато аз участвах във форума доста хора успяха да се запознаят с програмата на А.А., и успешно да преодолеят алкохолната зависимост, но след като отстъпих (...) форума замря и (...) нищо полезно човек неможе да намери тук.
Демек: САМО ОТ МЕН има полза.

...напук на всички се заричате да правите нещо, без значение дали го разбирате или не. Егаси егоизма.
Демек: САМО АЗ разбирам как се прави тази работа, който го разбира по друг начин, нищо не разбира, а при това е и егоист, щом му е по-важно собствено мнение от МОЕТО...

пув-павия, ти мен ли поучаваш или пред всички се опитваш точки да спечелиш?
почна да се перчиш и точно на мен тарикатка да се правиш
Ееее, как посмяхте бе хора! Не знаете ли че Някои Хора не се поучават, защото са Най-Умни!

И как така сте тръгнали АА да правите, щом:
Колко от вас ходят на сбирки на АА, само когато имат време или нужда, като се надяват друг да подържа тез жизнено важни за един алкохолик сбирки на АА и очакват да има хора когато те са там, после мрънкат че са имали право и избор да ходят или не, като че ли НИЕ сме длъжни да подържаме сбирките точно за тях.
Демек: щом не знаете, че в АА няма право на избор и че там сме "НИЕ" и "те"...

А даже.....

------------------------------------------------------------------------------
Леле, ама ти на голям майтап го удари, ма Аня. Правописа ли ми те разсмя или по природа си такава. Ама аз нали съм найвен, та не му схващам края, когато всъщност може да е и високомерена ирония. Нейсе. Нъл успях да те разсмея, а от време на време ние имаме нужда и от туй. Нъл тъй!

-------------------------------------------------------------------------------

Е, Лали, ко ще кажеш, душе. Аз съм без думи. Но поне разбрах как се режат клони, макар и плодородни да са те. Едни мисят само за себе си и по най-коварния начин биха дискретирали всеки, който застане на пътя им, без да ги брига че има други, дето се опитват да опазят нещо което им е мило и драго.
А ти, драга ми Лали, Не говориш ли едно, а правиш друго?
Иначе, от сърце благодаря на Герасол и Аня, за дето помогнаха тезата ми да се докаже и да всички покаже за кво иде реч, и защо форума на Алкохолно зависими се разпадна.
Мда! Форума не е АА, но тези сладкодумци се имат за членове на АА, а поведението им говори и показва съвсем друго. Надявам се един ден да го разберът, но съм сигурен че ще е късно за много други, който са подведени и заблудени да вярват че Арка и програмата на ментесота имат нещо общо с АА.

Редактирано от aлkи на 05.10.09 03:55.

Тема Re: Я стига, бе.....нови [re: aлkи]  
Автор puvpav (шматорко)
Публикувано05.10.09 03:46

Арка и програмата на менесота има нещо общо с АА.

Прочитайки внимателно първите пет предложения , ние си задаваме въпроса дали не сме пропуснали нещо, защото сега изграждаме една АРКА, през която най после ще преминем като свободни хора.
анонимни алкохолици - да действаме

Думата арка може да има много значения , може да е име , може да е символ на нещо и кой както го разбира.Думата Бог също може да има значението на кой както го разбира.Говорим за отворено съзнание , да се отървем от оковите на миналото.

Ето защо в първото издание на книгата "Анонимни алкохолици", публикувана по времето, когато нашето Общество бе все още малобройно, се говори само за безнадеждни случаи.
Нека лекаря, ако иска да му каже, че има впредвид някакво разрешение на въпроса.
Когато вашият човек се почувства по-добре, лекарят може да му предложи да се види с вас.
анонимни алкохолици - как да работим с другите

Мнозина не чак дотам отчаяни алкохолици опитаха АА, но не успяха, защото не можеха да признаят безнадеждността на своето положение. С огромно удовлетворение можем да отбележим, че през изминалите години това се промени. Алкохолици, които все още не бяха загубили здравето си, семейството си, работата си, нито дори двете коли в гаража, започваха да признават своя алкохолизъм. С нарастването на тази тенденция към тях се присъединяваха млади хора, които бяха само потенциални алкохолици. На тях им бяха спестени последните десет или петнадесет години истински ад, през които ние останалите бяхме минали.
12/12 - стъпка първа

От тази гледна точка цялата концепция за греха се променя от нещо, свързано с морала и религията, в нещо, свързано със здравия разум. Грехът започва от самоотхвърлянето. Съгласно религиозната терминология, себеотхвърлянето е смъртен грях, който води до смърт. Себеотхвърлянето е равнозначно на самоубийство. Безупречността, от друга страна, утвърждава живота.
За съжаление, силата на словото се използва злонамерено. Използваме словото, за да ругаем, да обвиняваме, да намираме виновни, да унищожаваме. Разбира се, използваме го и правилно, но не много често. Преди всичко използваме словото, за да разпръскваме личната си емоционална отрова, изразявайки гняв, ревност, завист, омраза. Словото е най-могъщият ни дар като човешки същества, а ние го използваме срещу самите себе си. Създаваме хаос чрез словото. Използваме го, за да подклаждаме омраза между расите, между хората, между семействата, между нациите.
Четирите споразумения - Дон Мигел Руис
Това накрая го постнах като мое мнение докъде водят тия спорове.

Редактирано от puvpav на 05.10.09 03:58.

Тема Re: Я стига, бе.....нови [re: puvpav]  
Публикувано05.10.09 04:16

...... цялата концепция за греха се променя от нещо, свързано с морала и религията, в нещо, свързано със здравия разум. Грехът започва от самоотхвърлянето. Съгласно религиозната терминология, себеотхвърлянето е смъртен грях, който води до смърт. Себеотхвърлянето е равнозначно на самоубийство. Безупречността, от друга страна, утвърждава живота.
За съжаление, силата на словото се използва злонамерено. Използваме словото, за да ругаем, да обвиняваме, да намираме виновни, да унищожаваме. Разбира се, използваме го и правилно, но не много често. Преди всичко използваме словото, за да разпръскваме личната си емоционална отрова, изразявайки гняв, ревност, завист, омраза. Словото е най-могъщият ни дар като човешки същества, а ние го използваме срещу самите себе си. Създаваме хаос чрез словото. Използваме го, за да подклаждаме омраза между расите, между хората, между семействата, между нациите.

На място казано, бе Пувпав. Но помисли преди да отговориш и ни кажи, кой се възползва от словото и продължава да подклажда омраза в братството на АА?

Автор girasol* (усмихната)
Публикувано05.10.09 09:00

Момчета, аз този път няма да участвам. По принцип, след почти пет години във възстановяване, загубих интерес към словесни битки. Ако съм се опитала в другата тема да кажа нещо, то беше, че АА в България се радвива много добре и много добре върши своята работа. Който го вижда, може да се възползва, който не го вижда, ще си остане с мрънкането и заяждането. И с ненахранени емоции. Може би прекалено защитавам нещо, от което смятам че съм част, защото не ми се иска някой да го плюе.
За това ме извинете, но се предавам и няма да пиша повече тук, в тази тема.
Хубав ден на всички, много успехи в новата седмица и мир в душите.

Капка в морето.

Тема Re: Я стига, бе.....нови [re: girasol*]  
Автор koceto22 (пилотнахвърчило)
Публикувано05.10.09 09:39

Радвам се, че всичко си е същото, когато човек попадне на познато място сред познати хора се чувства по спокоен. Хаха наистина е така, и наистина се радвам, че ви има всичките тук. Пожелавам приятен ден изпълнен с много усмивки на всички,,, От АА от арка, психолози, психиатри и всякакви такива.

Все пак ще благодаря най вече на алки, на алкажа, на стефко, на лодез, ще се извиня, че ще пропусна сигурно някой но скоро не съм писал и не помня кой пише и как се пишеше де а не искам да разкривам имената им те си знаят... Последно време АА ми стана много далечно все едно никога не съм ходил на сбирка или пък съм опитвал да работя по стъпки със спонсор. Спрях да се и моля да се опитвам да общувам със висшата си сила и така. Благодарен съм и че ме запази чист въпреки всичко. От два дни се моля, и се молех някак да изляза от това състояние в, което съм да стане нещо. Тази сутрин станах в 6 и нещо да пия вода, и почнах да се моля обаче мислех отново да си лягам. Известно време не ставам от кревата преди 1 часа. И почнах пак да се моля нека изляза от това състояние, обаче почуствах, че така няма да стане да легна и да изляза, ами че ще трябва да стана и да почна да правя нещо, колкото и да ме мързи и станах. Сега ме е страх, като го пусна това, какво ще си помислят за мен тук, хаха но ще го пусна де, най вече ме е страх от това дет ще си помислят тези дет споменах по горе, щото отдавна не съм общувал с тях, но сега си спомням, какво споделя веднъж един от тях за една виртуална сбирка, дет участвал и го било страх да каже нещо ама спонсора му го посъветвал да го направи, и .......... та ще го пусна това, отново пожелавам приятен и усмихнат ден на всички... .

Тема Re: Я стига, бе.....нови [re: girasol*]  
Публикувано05.10.09 11:06

Някой си човек почнал да плюе по Буда, на което учениеците му силно се възмутили, но той им казал: “Оставете го, той не плюе по мен. Той плюе по представата си за мен.”
Та и на теб от де ти се привиде некой да плюе по нещо. И то да било по Българското А.А., ма Герасол? Единствено казах, че "има хора дето се имат за членове на АА", но по поведението се познава, що за стока са те.

Тема Re: Я стига, бе.....нови [re: koceto22]  
Публикувано05.10.09 11:24

А, здравей Коце, и аз се радвам да те видя!

Но съжалявам приятелю, за дето си зациклил и не знаш в коя посока да тръгнеш. Но съм сигурен да знаеш че всичко зависи от теб, и сам си отговорен за всяко едно свое решение. Нъл тъй!
Я драсни някой ред - тъкмо да излезеш от себе, а и съм сигурен че ще помогнеш на някой друг, който е в по-лоша ситуация от теб.

Автор koceto22 (пилотнахвърчило)
Публикувано06.10.09 23:43

Благодаря за отговора, видях го още снощи, но почнаха страховете, сега е късно тук хората, какво ще си мислят за мен тоя пък не спи ли? Нали съм супер, как може хората да видя че не спя в 3 ноща. После пък, днес какво да напиша, нали съм номер 1 да не сгреша, че всички ще ми се смеят, или пък тези които ме знаят, че последно време нищо не правя, те ме знаят, че нищо не става от мен, и това пак щото се мисля за голяма работа иначе нямаше да ми пука, че ще сгреша. В същият момент пък се и самосъжалявам и си мисля, че нищо не става от мен, ха сега го виждам не, че се мисля за голямата работа, искам да се покажа, като голямата работа, а всъщност се мисля за лаино хаха. Болеста си деиства и то с пълна сила. На 17 септември направих 1 година откакто нищо не съм пипал и, какво , дори не го казах щото се чуствам по зле и от преди когато друсах и пиех. Тогава веществата поне малко подтискаха всичко . От известно време прекратих контактите си с хората от АА, спрях да пиша на спонсора си изобщо, преди това поне се залъгвах, че правя нещо. Обаче откакто се прибрах последният път в Монтана.............. Сигурен съм, че никой не иска от опит да разбира, какво означава това много точие. Отново лепнах прожекторите на гърба, постоянно наблюдаван всеки чака само да пръдна да ми се смее

Имаше моменти дет по няколко дни не виждах слънчевата светлина, запердил и само на компютъра, абсолютно същото, като преди да ида в раднево. Спомням си само как виждах само че е слънчево и си мислех, глей навън какво става а аз ... Почнах да играя и на една игра, влязох в клан и наскоро тая дет го е основала ми написа, че някакви май са по активни от мен, което и е трудно да го повярва хаха значи постоянно светя сигурно там. Та така благодарен съм, че поне не се надрусах и не се напих, и съм благодарен на Бог, че ме запази чист. Алки лично аз съм ти много благодарен за времето дет ми отдели, за първи път с теб дори споделих четвъртата си стъпка, или това , което си мисля, че е четвъртата ми стъпка. Дори от вчера си мисля, дали може и аз някой път да напиша нещо срещу теб,,, някога първо тръгнах да се заричам, че няма да стане никога, но по добре да се моля на Бог да ме предпази от това. Защото виждам, че няма нищо невъзможно. Благодаря на алкажа също, че ми отдели и той страшно много време, тук видях някъде гирасол беше написала, че добрият спонсор не иска благодарност. Дори и да не искате аз ви благодаря, защото ако я нямам тая благодарност нямам нищо, сега ме е страх, че това е само позьорство, че не съм наистина благодарен, какво ще си помислите. Но ... Благодаря и на всички които се включват в петъчната сбирка всеки от тях също ми е отделял от времето си и ми е помагал винаги. Ха сега наистина ми стана топло и приятно. От вчера съм тръгнал пак да пиша уж и писмо вече и да се задеиствам ама... Сега ще се помоля за сили да се задеиствам, и това е виждам, че каквито и решения да вземам, каквото и да си обещавам, колкото и искрено да го искам нещо не се получава, хаха, като в ние агностиците... Лека вечер на всички, .

Тема Re: Я стига, бе.....нови [re: koceto22]  
Публикувано07.10.09 04:09

Честито Коце, за Първата Година Трезвеност! За нас е важно да се споделя, най-веч добрите новини.

Когато споделяме проблеми се отпускаме от тяхното напражение, и техния товар става полувинчов, а добрата новина става двойна, щот и ние се радваме на нея.

Нали знаш кво съм казал за страхът;

F alse
E vent
А pper
R eal

Редактирано от aлkи на 07.10.09 04:12.

Автор O... (откровен)
Публикувано07.10.09 10:39

Алки,
Не им се поддавай на провокациите. Бъди истински - бъди Алки и няма защо да бягаш. Без теб този форум много отдавна е едно мъртвило. Ти си този, който може да го съживи. Действай!!! Останалото означава, че си просто един страхливец. Това да помагаш можеш - това прави, не им се връзвай на българските АА-овци, малка част от тях не те обичат, защото нямат твоя хъс, твоята искреност, непринуденост и желание да помагат. Давай...

<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от O... на 07.10.09 10:41.</EM></FONT></P>

Редактирано от O... на 07.10.09 10:42.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.