Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:51 13.07.25 
Взаимопомощ
   >> Алкохолно зависими
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Отчаяна съмнови  
Автор hammy* (любопитна)
Публикувано11.06.09 17:04

Защо алкохоликът или любителят на чашката винаги си намира повод да пие? Това си е направо философски въпрос и е за клуб Философия, ако има такъв. Кажете ми, моля Ви се, как да убедиш един пияч, че причината да пие не са външни фактори? Как да го накараш да се замисли, че няма нужда от алкохол, за да живее нормално?
Как?

Тема Re: Отчаяна съмнови [re: hammy*]  
Автор cetacean (кит)
Публикувано11.06.09 19:29

Докато той сам не се замисли, никой не е в състояние да направи нищо по въпроса. А за да се замисли, трябва да удари дъното. Единственото, което според мен може да се направи или по-точно да не се направи, е да не му се помага и да се остави да удари дъното, за да може да се усети. Всичко останало е само удължаване на агонията.

Into the blue...

Тема Re: Отчаяна съмнови [re: cetacean]  
Автор hammy* (любопитна)
Публикувано11.06.09 19:44

Съгласна съм с Вас. Човек докато не види зора и не прозре, че има проблем, яма как да стане. Аз по този "метод" отказах цигарите.

Автор midilady (непознат )
Публикувано16.06.09 11:46

А защо близките му непрекъснато се опитват да го накарат да спре да пие, след като знаят, че той така или иначе ще си пие? Това също е философски въпрос и сега ми е лесно да го задам, защото се отказах да се боря... и май чак тогава започнах да печеля.

Всичко е относително, естествено... Аз съм съпруга на зависим, при все, че харесавам много този форум ние, близките на зависими, си имаме друго място, където пишем http://arka.bulboard.com/vf10.html - има разни съвети- какво да правим, какво да не правим, има споделени истории и мнения... Ще се радвам, ако откриеш нещо полезно

Тема Re: Отчаяна съм [re: hammy*]  
Публикувано16.06.09 11:54

- нещо не ми излезе линка преди малко, то си имало специален трик

Автор banbinka (не е лесно)
Публикувано26.06.09 17:27

Как да убедиш един пияч да спре да пие.Нали това ти е въпроса???
Като го оставиш да смърди в собствената си алкохолна драма.
Казавам ти го като дете на алкохолик.Майка ми от години пие,сега разбрахме че е алкохоличка благодарение на АА и специално на някои хора от там на които им дължа много.
Само на кратко ще ти кажа аз през какво минах.
Лъжи,обещания,рев,тръжкане,подписване на декларации че спира да пие и т.н.И нищо,филма се повтаряше на 2-3 месеца,кошмара беше огромен.Оставих я накрая сама.Послушах съветите на трезвеещ алкохолик от АА.
Беше много трудно за мен.

Остана в продължение на 3 месеца сама в къщата с алкохола.не и се обаждах въобще.не минаваше вечер да не мисля какво прави как се чувства да плача и т.н. Но не звънях.Един ден след 3 месеца тя се обади и каза че ще умре ако продължи и ми поиска помощ.Отидох взех я.Стаята в която се беше окопирала смърдеше на тоалетна,доколкото се сещаш там си е вършила и другите неща.Беше почнала да повръща стомашните си сокове.След като я взех задействах въпроса за заминаване в комуна.Тя не успя тук да се справи сама затова се наложи по строг режим.За една седмица бях оговорила всичко.Сега е в Испания от 4 месеца.Чуваме се тя звучи добре,спокойно.Каза че спяла по 8-9 часа,имайки предвид че тук спеше по 2-3 часа на денонощие.Говори спокойно и преценявайки думите си.Мисля че това е новото начало за нея и мен.Сега е време да си обърна внимание на мен самата.Защото да живееш с алкохолик е страшно.
Видях че има форум за близки на алкохолици,или съм се объкала ?

Тема Re: Отчаяна съмнови [re: banbinka]  
Публикувано26.06.09 18:52

Не, няма грешка

Всеки е добре дошъл. Вече си имаме и две гурпи на Ал-Анон- една във Варна и една в София. От скоро си правим и скайп сбирки. Май беше време и ние да се посъберем и да споделим "опит, сила и надежда, за да разрешим текущите си проблеми"

Тема Re: Отчаяна съмнови [re: midilady]  
Автор banbinka (не е лесно)
Публикувано27.06.09 12:53

сори че пиша тук но само да попитам как да си направа там регистрация,защото като влеза от тук ме пуска само като гост???пишете ми на бележки как да си жлеза с потребителското име там че сама не се оправя.За сайта 6+,и ние имаме нужда от подкрепа

Публикувано27.06.09 16:45

Горе, вдясно има опция "регистрация". Нарочно не го пиша на лична бележка, защото може и други да се интересуват.

Автор edna selianka (любопитна)
Публикувано28.06.09 21:33

Благодаря за съвета, banbinka!
При теб става въпрос за майка ти, а при мен – за приятеля ми. Опитвала съм около 5-10 пъти да го игнорирам. Но той на третия ден максимум ми се разцивря, че не можел да живее без мен, и за да потопи мъката си купува пийване. След което изкарва мене виновна за това, че го карам да пие!

Не иска да ходи в Суходол, защото го е страх от престой в болници.
Даваме (аз и майка му) сума ти пари за лекарства, а той ни с..ре на главата и си продължава.
Мисля, че стигнал дъното. Пълен е с дългове до козирката. Загуби работата си заради това пиене. В бранша обаче всички почти се познават и си разменят клюкини. Досещаш какво е станало – като чуят името му работодателите го отрязват веднага. Т.е. няма да си намери работа.
P.S. До днес не съм чула от него, въпреки че пие разни хапове, сериозна заявка, че ще спре да пие.

Гледай ся, к'ви въпроси ма вълнуват.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.