Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 03:50 04.07.25 
Взаимопомощ
   >> Алкохолно зависими
*Кратък преглед

Тема Първото питие след паузанови  
Автор feniks_m (любопитен)
Публикувано07.04.09 01:00

Здравейте! Ужасена съм от факта, че дъщеря ми днес беше изпила една бира след 4 месеца въздържние. Много съм притеснена,дали това е връщане отново в този ад? Една бира много ли е, малко ли е? Аз какво да направя за да не се втурне пак в тази зависимост?
Моля,дайте ми съвет.

Тема След малко по-дълга пауза...нови [re: feniks_m]  
Автор Cтeфko (Загорец)
Публикувано07.04.09 11:39

Мила госпожо,това,което споделяте ми припомни за първата ми бира след 22 месеца,без капка алкохол,като след това не спрях да се опитвам да спирам.Всяко това "спиране" бе последвано от още по-голямо пропиване и отново спиране и така до момента когато бях на път да превъртя,да се самоубия,или да нараня най-близките до мен хора.....

Между другото това "спиране" беше преди повече от 13-14 години и оттогава стана още по-зле,ама много по-зле.Нищо не успя да ме спре да не влизам отново и отново в поредното "спиране и почване" на пиенето, и само за няколко години вече се намирах на дъното като там си пълзях като водолаз,без никакъв изглед за измъкване от това положение.
Точно когато щях да се трепя,имах шанса да получа Посланието на Анономни Алкохолици,от човек от АА,което ми спаси живота и го пази досега.След поредица от доста грешки и отделянето ми от АА, след година и повече се запих и едва не умрях.Сега се опитвам да работя Програмата на Анономни Алкохолици,описана в книгата Анонимни Алкохолици със спонсор по тази Програма и се надявам на трезвост ден по ден.

Благодаря ви,че споделихте тук и се надявам дъщеря ви да стори нещо за себе си,докато е още време за това.

П.П. Честит Празник на всички медици и най-вече на тези,които не веднъж са ни вадили и продлъжават да ни вадят от Онзи свят.Благодаря им!

Бъди себе си.

Тема Re: След малко по-дълга пауза...нови [re: Cтeфko]  
Публикувано07.04.09 14:21

Благодаря Ви за отговора, въпреки че не е никак успокояващ. Тя прави нещо - беше в болница на изчистване, ходи на психолог, избягва пиещите компании, посещава група за взаимопомощ. Но това дали е достатъчно?

Тема Re: След малко по-дълга пауза...нови [re: feniks_m]  
Автор nekoi ()
Публикувано07.04.09 16:19

Може и да се върне в ада, но може и да не се върне след тази една бира.
Стига да остане само с нея.. Всяка следваща бира ще я приближава с все по-голяма сигурност до ада.
Най-малкото в следващите дни и седмици тя ще се чувства много нестабилна и разколебана в решението си да не пие.
Затова - всичко, което сте изброила, че прави тя (психолог, избягване на пиещи компании, група за взаимопомощ) нека го прави още по-упорито.

Тема Re: След малко по-дълга пауза...нови [re: feniks_m]  
Автор Cтeфko (Загорец)
Публикувано07.04.09 22:04

Често пъти когато споделям за себе си, все се чувствам някак си неразбран.Сега имам същото усещане и затова прочетох поста си още няколко пъти,но виждам все едно и също,което се опитах да споделя-за това,което ми помогна да оживея.
Не искам да давам съвет на никой,защото аз не обичам да приемам съвети от никой и затова просто ще се опитам да повторя това,което написах в предния си пост в отговор на писмото Ви:

Нищо не успя да ме спре да не влизам отново и отново в поредното "спиране и почване" на пиенето, и само за няколко години вече се намирах на дъното като там си пълзях като водолаз,без никакъв изглед за измъкване от това положение.
Точно когато щях да се трепя,имах шанса да получа Посланието на Анонимни Алкохолици,от човек от АА,което ми спаси живота и го пази досега.След поредица от доста грешки и отделянето ми от АА, след година и повече се запих и едва не умрях.Сега се опитвам да работя Програмата на Анонимни Алкохолици,описана в книгата Анонимни Алкохолици със спонсор по тази Програма и се надявам на трезвост ден по ден.

Преди време доста пъти съм си задавал въпроса дали не съм прекалено "директен,нетолерантен,невъзпитан и дори груб" като говоря истината за своето заболяване,което е толкова смъртоносно,както всяка една смъртоносна болест.Сега вече не обръщам внимание на това кой какво ще си мисли или говори за това,което споделям за себе си,защото само така някой,който може да има "проблем" като моя и на моите събратя, може да се замисли и да пожелае да стори нещо за себе си,докато е още време.Не искам да описвам подробно своите премеждия и падения,преди да получа помощ,но доста хора биха могли да избегнат това преди да са отворили вратата на АДА....

Желая Ви спокойна и трезва вечер, и още един трезвен ден.
Благодаря ви.

П.П. От 1991 година до 2006,редовно ходех по психиатри,психолози,есктрасенси,йоги,гледачки,а през 2002 година посещавах и една терапевтична "аа" група в града ни.......

Бъди себе си.

Тема Re: След малко по-дълга пауза...нови [re: Cтeфko]  
Автор andgelina (непознат)
Публикувано03.05.09 20:39

Прочетох много внимателно твойте думи, и наистина трябва да проумея че ние сме болестни хора,и единственото лекарство за нас е да не слагаме и капка алкохол във уста. Аз мислех че съм по силна и че ще успея да спра след, първите 100 -200 грама но уви полужението стана трагично. Бяло петно тутално прибиреики се във нас без телефон, портофеил пълен провал.Но сега наистина разбрах, че единственото ми спасение е нито КАПКА АЛКОХОЛ

Тема Re: Първото питие след паузанови [re: feniks_m]  
Автор dama_spatia (зеленоока)
Публикувано03.05.09 20:48

Не бих искала да те плаша, но така се започва. Първо започва с една , а след като вече е посегнала към една бира, това неминуемо ще доведе и до втора, че и до трета, като се почувства по-добре. Лошото е, че ако върне пак към този ад, и твоят живот ще се превърне в ад. Чувала съм за някакви капки против алкохолизъм, които се слагали тайно от пиещия в питието. Но не знам какъв е ефекта. Ето, тук може да прочетеш повече за тях:
kapkite.com

Тема Re: Първото питие след паузанови [re: dama_spatia]  
Автор onehuman ()
Публикувано04.05.09 00:49

Koгато мозъкът , нервната система се увреди до трудно възвратима степен самото спиране на алкохола означава само първа крачка - въздържание . Следват мерки с цел придобиване на нови навици защото зависимостта към чашката е съпътствана и от много други зависимости . Насила нещата не стават а най-лошата новина е , че когато човек наистина силно желае да спре да пие вече е може би късно . Малцина притежават толкова силен характер да кажат СТОП и повече да не близнат до края на живота си , затова именно е нужна помоща от хора , които са били в подобно положение и се възстановяват , нужно е време и търпение .
A за капките единственият коментар на сайта е:
"Nety Петък, 2009, Март 13 4:57
Капките не действат...вече 1 седмица никакъв резултат, абсолютно нищо....защо залъгвате хората така? Чашката си му е все така сладка, дори и вкуса на капките усеща, а уж били и за тайна употреба - куп измишльотини!!! И какви са тези блестящи отзиви за капките от хора, които навярно не съществуват?? Смятам да сигнализирам Комисията за защита на потребителите, не си мислете че ще оставя така нещата....."

Редактирано от onehuman на 04.05.09 02:10.

Тема Re: Първото питие след пауза [re: feniks_m]  
Публикувано26.05.09 01:44

Помогнете ,моля ви! След първата ,бира последва ,не веднага, втора и от три дни - концентрат!!!
В момента е без алкохол вече около 7 часа. Не се чувства добре физически, страхува се.... Как да помогна? Не иска да ходи на лекар, количеството алкохол е около 200 грама водка за цял ден. Какво мога да й давам за облекчаване на симптомите? Карам я да яде,правя успокоителен чай,повече вода,но какво още мога да направя?

Тема Re: Първото питие след паузанови [re: feniks_m]  
Автор girasol* (усмихната)
Публикувано26.05.09 07:52

Феникс, сега е моментът да поговориш се нея. Да я "притиснеш" ако трябва. Алкохоликът чува единствено в тези моменти - когато е зле. Когато е добре, механизмите на заблудата се включват много бързо и той е готов да отрича до абсурдност своя проблем. Иначе - нищо повече не можеш да направиш. Разбира се, че ще се страхува, нервната система е опъната от липсата на алкохол. Можеш да й кажеш, че това което усеща сега, е нормално, но че ще го усеща при всяко спиране на акохола, дори за кратко. И ще трябва да пие пак, за да го премахне. И после пак ще го изпитва, и пак ще трябва да пие. Количествата се увеличават, а времето, през което действа алкохолът само и само да не се изпитва ужасът на спирането, става все по-кратко. Попитай я, дали иска ТОВА да бъде животът й. Защото няма да има друг живот и няма да има нищо друго. Само това - да пие, за да спре болката. Целият смисъл на живота се свежда до това действие - жалко нали? Мен това ме накара да спра и да тръгна напред по своя път на трезвостта.

А на теб ама наистина бих ти препоръчала да почетеш в сайта на съзависимите. Надявам се да не искаш ТОВА да е животът ти - да спасяваш някого от абстинентните му кризи. А по-натам става по-зле, повярвай ми. И ако има кой да се грижи за нея сега, тя ще знае, че има кой да се погрижи за нея и следващия път. Ще продължи да трови и себе си, и теб. Би могла да й кажеш, че правиш това за последен път. Но наистина. А следващият път, ако го има, я остави да се страхува самичка. Може би това ще й помогне да се обърне на 180 градуса.
Уф, малко объркано стана, дано си ме разбрала.
Успех мила, пиши как сте.
Ето линк към форума "Семейство на зависимия"

Усмихни се, има изход!

Редактирано от girasol* на 26.05.09 07:56.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.