Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 08:22 05.07.25 
Взаимопомощ
   >> Алкохолно зависими
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Издирване на по-лесен, по-удобен път...нови  
Автор aлkи (Веселяк!!! :))
Публикувано04.01.08 00:49

Извинявай, но не мога да ти помогна с този проблем!
Вложи усилие на сбирките на Анонимните Алкохолици!

Тема Re: Издирване на по-лесен, по-удобен път...нови [re: aлkи]  
Автор aлkи (Веселяк!!! :))
Публикувано04.01.08 23:46

В изказване на сбирките на АА, а дори и във форума често говория за необходимост да бъда благодарен за всичко. Рано сутрин отморен със ставането се благодаря на Бог за добрия сън (свободен от кошмари), че съм жив и здрав, имам покрив над мен-къща и сухо легло. Еми не винаги съм имал наслада на този комфорт, а пък и често се събуждах в напикано легло или усънвах в някой непознат полицейски участък. Тъй че кът направя изчерпателен списък от дарби то не остава място за мрънкане, огурчение или разочарование, щот са отстранени и заместени с Божия благодат.
За мен всеки един трезв ден е дарба. А чрез ежедневния си анализ правя място за Бог. Празня се от недостатъци (егоистични мисли, егоцентрични постъпки), и се моля да ме пази от нечестни мотиви, но да ме изпълни с Духът на братството на АА.
По време на сутрешната ми разходка често спирам и намирам време да помириша розите да се радвам на красивите птички и изпъстрени дървета с най различни цветове, които някак си съм пропуснал да видя преди. Изпълнения с приятна арома сутрешен чист въздух ми действа страхотно готено и напомня за мизерията с която ме надари алкохола. Никога не искам да изгубя Духът в мен, който чрез своя уникален начин ме благославява, учи и напомня да бъда благодарен за всичко!

Редактирано от aлkи на 05.01.08 00:03.

Авторpuvpav (Нерегистриран)
Публикувано05.01.08 01:10

Днес в дневните си размисли наблегнах пак на това какво не съм направил.След като прочетох Алки се замислих , че днес въпреки студа и неуредиците от зимата деня ми се стори отново прекрасен, не псувах, че е студено, че пътищата са непроходими и целия свят който е виновен за това.Отбелязах най спокойно факто ,че снегорините отново вървят с вдигнати гребла и не чистят, пестят гориво хората, нали семейства гледат,но това го направих пак някак си спокойно без злоба и яд.Отново един спокоен ден без злоба и главоболие, без пиянски изцепки. Всичко това е благодарение на малките стъпчици които съм направил в трезвия си живот и на моите приятели от АА.

Тема Re: Благодарянови [re: aлkи]  
АвторCoння (Нерегистриран)
Публикувано05.01.08 03:33

Да, благодарна съм , 4е се нау4их да бъда благодарна...

Защото по рано не познавах това отношение, варях си се в казана на самосъжалението, недоволството, засегнатостта, от4аянието, гневливостта.. Я да спра да изброявам, вси4ки ги знаем. Нау4их се да бъда благодарна и това така промени живота ми!!!

Нормално беше, когато някой ме засегнеше, обидеше, наранеше (стоп , толкова много думи с негативизъм), да страдах, да си мислех лошо за този 4овек. Ами можеше да го каже по друг на4ин, можеше да постъпи по друг на4ин, можеше да прояви пове4е търпение, спокойствие. Той, нали?. Та зна4и аз осъждам другия 4овек, защото той не го е казал или направил по моя на4ин. И страдам. И той е виновен. Сега.. сега се фокусирам в себе си. Какво в мен е наранено и защо? Опознавам се, откривам нови недостатъци или ка4ества у мен. И съм му благодарна на този 4овек! Защото той ми е дал един урок за моето аз. Ве4е не го възприемам като враг, а като приятел. И благодаря, 4е се е препре4ил на пътя ми..

Нормално беше, когато ме нападнеше носталгията, да ми доведе и депресията.. 1 септември 2007, есента идва с тихи стъпки, аз изведнъж си давам сметка, 4е вси4ко около мен продължава да е зелено!!!! Зелено.. И такава ярост и мъка сграб4ва сърцето ми за невероятните цветове на българската есен в гората. Преди да тръгнат и сълзите си казвам: "Спри! Благодари, 4е си ги видяла.. Благодари, 4е образите са в главата ти.. А тези хора около теб? Ами те, горките, не знаят какво са пропуснали? И да им описваш тази красота няма да я разберат.. Ами тези, които са слепи?? Колко много неща не са видели. Благодари, 4е си ги видяла, 4е ги помниш, 4е са ти скъпи. И действай, за да ги видиш пак.. "Усмихнах се

Благодарна съм, 4е се нау4их да съм благодарна..

И нека Силата да ни води

Авторkoцeтo (Нерегистриран)
Публикувано05.01.08 12:37

причина и така . ко стана изгониха ме и спах в едно момче на сутринта
той ми остави някакви пари да пия нещо докато чакам от болницата да
доиде едно момче и да го измисля ко да правя и аз тръгнах към компютрите
седнах и нещо ме накара да си бръкна в джоба е бях ги забравил
но тогава не почнах да се оплаквам ами казах само благодаря ти господи
че ми показа бързо че ми ги няма парите и не седях много на тоя компютър
станах спрях го и отидох на един мост там е тогава за първи път усетих
някаква сила . До тогава ми пращаха супер яки колети но аз винаги гледах кое
го няма леле няма ми ги степчетата и се обаждам и почвам да се карам
с наште . Е върнах се в болницата и те знаеха че съм изписан и не ми бяха
пратили колет . обадих им се и те го пратиха и вече стана петък трябваше да
го получавам но не доиде обаче без да се ядосам само казах господи знам че
няма да ме оставиш гладен . И вечерта едно приятелче ми донесе колета ходил
до пощата е толкова малък колет не бях получавал но толкова благодарен не
съм бил никога . наскоро се издъних почнах да се оплаквам нямам това нямам група
от тоя не мога да науча нищо и така издъних се изгубих си и единият телефон
и стана е ко да правя . добре точно след два дена ми откраднаха другият телефон
и тогава първоначално много се ядосах но имах пресен пример ко ще стане и почнах
благодаря ти господи сега не ми трябва толкова телефон ще си купя и се обадих на едно
приятелче и те ми върнаха телефона . сега тия дни бях зле чуствах се някак отпаднал не
съм ял и такива неща но когато ми минаваше мисъл да направя нещо се сещах колко благодарен
ставах всяка сутрин и как благодарех че вчерашният ден съм го изкарал чист и как се
молех за сили и днес да изкарам и пак го правех не вярвах в това защото не бях
наистина благодарен дори си казвах ако се помоля няма да мога да пия а исках но пак
го правех искам това което имах и знам че ако продължа да се оплаквам няма да стане
еми моля се колкото и да не вярвам аз съм минал през това и знам че ще стане знам че
го има и само ме чака но няма да ми се даде е тъй да лежа да се оплаквам да се
самосъжалявам нищо да не правя и да чакам да стане по добре еми няма да стане
ще трябва да направя нещо по въпроса . Ония ден отивам в едно заведение и там
приятелчета ще си заминават и се събрали да пият . и единият с удоволствие бих изпил
един ром и така взех на две момчета по един ром а за мен си взех водка и седнах
добре де ама не искам да я пия но надигам чашата и накрая се спирам мислех си ко толкова
виж как миналият път си се напи пък не се подкара деиствай една водка а и да
се подкараш има ко да се пие споко . и в главата ми е тъй като светкавица мина
господи какво да правя . еми ставай бе е да ама аз съм дал четири лева е и ко за
четири лева ще се подкараш ли . направо скочих и им казах че си тръгвам и това беше
после не знаете само колко бях благодарен . и разбрах че когато наистина го искам
ще ми се даде . но приема ли го като даденост заеби . сега благодаря че имам дом че имам
какво да ям че имам хубави дрехи за другото ще си го оставя за мен . и за това алки ти
благодаря за тая тема че ще взема и нея да я приема като даденост лек и чист ден
на всички

Автор aлkaжa (общителен)
Публикувано05.01.08 22:11

Здравейте, братя и сестри!

Искам да споделя някои работи, които ми се случиха днеска и вчера. Минаха ми през главата. Споделих ги и от споделянето разбрах още повече. Тъй като съм алчен, ще продължа да споделям. Белким ми просветне още малко.

Тръгнах таз сутрин за сбирката в десет. Спрях се на един павилион да си купя носни къпрички, продължих и аха да завия надясно. Обаче там засякох да се движи гробаря. Нали лятото бях изтряскал катафалката. Тази история я сложих в наштагрупа. Катастрофа с катафалка. Пътници нямаше. Тогава обещах на тоз пич, че ще му потърся един специален стоп за стария модел машина. Щото му го бях потрошил. Дори той каза, че ще си го плати. Много трудно се намирали. Обадих се на брат ми и на още един авер. Те уж се наеха, но с половин уста. На мене много не ми беше на зор, защото му бях платил повредите. Обади ми се още веднъж и още веднъж му обещах, а вече знаех, че няма да си мръдна пръста.
Та днеска го засичам да върви срещу мене. Паралелно. На три метра отдясно. И аз изимитирах плъзгане. Все едно не съм тръгнал да му пресека пътя, а съм се хързулнал на леда. И подкарах напреде. Майстор съм в изкуството да се правя, че не виждам някой. Такъв майстор, че и този невидимият също се заразява от моят талант и дори не си и помисля да ме забележи. Досмеша ме, защото в момента на разминаването се сетих за онзи виц с потулването на пръднята. Един пич се изпърдял и решил да замаже положението и почнал да стърже по масата. Съседът му по място му казал – На звук го докара, ама на миризма не стана номера. И така аз с моето пързаляне. С него замаскирах смяната на посоката. Донякъде го докарах. Между другото съм я играл тази тактика с маскирането на пръднята. Като по-млад имах едни скърцащи маратонки. С тях ставаше най-успешна дегизировката. Откъм звук поне.

Вървя си нататък по пътя и си размислям върху ситуацията. Защо не ми се иска да се срещна с този пич? Какъв ми е проблемът? Нали тази Програма я прилагам ежедневно, за да мога да гледам хората в очите? От какво ме е страх? Ами обещах му да му намеря стопа, пък хич не ми пука. Съвестта ми не е чиста. Страх ме е да го заговоря. Не съм изпълни обещание. Продължавам да си мисля нататък и почвам да се настройвам срещу човека. Той ми взе сума ти пари. И ще ме кара сега да се чувствам виновен. То аз съм си виновен, че му дадох парите, а не накарах полицаите да ми пишат акта. Аз съм тъпият, а сега него да го обвинявам. Защо като съм толкова отворен не отидох да му кажа на човека, че не мога да му намеря стоп. Че не съм можал. И толкова. Какво се правя на партизанин. Защото досега цял живот се криех и отбягвах този и онзи и ми стана дълбоко вкоренен навик. Както и дълбоко вкоренен е навикът да обещавам, пък после да не мога да си призная, че не съм такъв печен. Нали на маса най-големи планове се градят. Що бизнеси, далавери, походи, идеи. И накрая – нищо. Срам и гузна съвест. И най-лесното – да прехвърля моята отговорност на друг. Да изкарам виновен някой друг. Дори тези, които са ми помагали цял живот. Дори и спонсорът – той е виновен, че аз не работя по Програмата. Както казваше баба ми – кой ми сра в гащите. Анализът по Четвъртата стъпка не е достатъчен. Ежедневно идва на помощ Десетата, защото упоритите недостатъци на характера само чакат удобен момент да стъпят на контрола.

Това всичкото реших да го споделя на сбирката. И като почнах да го споделям и още повече ми се изясни ситуацията. Просветна ми и защо снощи ме натисна страхът за оцеляване. Ходя си аз да пазарувам някои неща за ядене и ме стисна страх за гушата. Айдеее. Няма кинти, няма сигурност. Как ще се живее така. Дали ще има пари за храна, за сметки. Дали ще мога да се оправя с този живот. Опааа.
Пък имам пари и всичко ми е наред. Ама и страхът си го има. И милиони да имам, ако не съм в добра душевна форма, нищо няма да ми попречи да се пречукам. И с един милиард по сметка нищо няма да ме отърве от страхът, че утре няма да ми стигат стотинките за оцеляване.

А на вчерашната сбирка споделих как от няколко дена тероризирам един приятел, защото има да ми връща петдесет лева. Нарекох го това свидливост. Моят недостатък – свидливост, страх от засегнат инстинкт за оцеляване. Обаче след сбирката се разприказвах с един събрат и ми светна, че не е свидливост. Не е елементарният страх за оцеляване. Нито е наранено достойнство, че съм прекаран. Нещо друго е. Защото просто ми е кеф, че авера се издъни и сега не може да ми върне парите. И аз ходя и просто му набивам чувството за вина, че не ми ги връща. Че ме е превъртял. Иначе пича със сигурност ще ми ги върне парите или поне няма намерение да ме извърти. И не се страхувам от това. Просто ми е кеф, когато някой сбърка, да ходя и да му го натяквам. Да го тероризирам. Не мога да прощавам грешките. Това е положението. Не мога да прощавам на себе си, не мога да простя на никой друг. Откъде се е получило това, не ме интересува. Факт. А следствието от тези факти, от моето поведение е ясно - страх. Самият аз, самият ми аз, произведе този страх. Не се доверих на Бог. Постъпих егоистично и се единствената цел да нараня някой друг. Гонени от стотици форми на страхове, самосъжаления, самозаблуди...Продължавам да настъпвам хората. И така съм автор и самият аз произвеждам собствените си беди. Увеличавам страховете си. Самозатварям се в жестокият затвор на егоцентризма. Там където царуват ужасните четири конника.

Обаче ми светнаха тези работи в процеса на самото споделяне. Страхотна магия е споделянето. Никъде не може да се получи това чудо, което го има в Братството. Това осъзнаване. В момента на самото споделяне не знам какво точно ще кажа. Дори и да имам бегли планове и да тръгна да говоря за нещо, то изведнъж ми се изправя картината. Истинската картинка. И нямам никакъв контрол върху споделеното. То ми се нарежда отпреде и виждам друг и друг и друг смисъл. Оттам се навързват още истории. Лъсва значението и на други случки. Става ясно кое откъде и защо.

Преди малко се чух по телефона с един приятел. Гледаше телевизия. Пита ме какво правя. Аз му отговарям – заел съм се с ежедневния анализ. Той – Нали това говорим често. Че нашите действия, променят съдбата ни. Знам го.
Азът ми нали е бързореагиращ и свръхкомпетентен – И да речем, че наистина го знаем това, то тогава какво точно произвеждам като съдба, ако се изпъна да гледам телевизия?
Има едно много тънко пасажче в 4-та Глава от Анонимни алкохолици: „Имахме проблеми в личните взаимоотношения, не можехме да контролираме емоционалната си природа, бяхме жертви на отчаянието и депресията, не можехме да си осигурим съществуванието, чувствахме се безполезни, бяхме изпълнени със страх, бяхме нещастни, не бяхме в състояние да помогнем на други хора - нима разрешаването на тези проблеми не бе по-важно от това да гледаме репортажи за полети до луната? Разбира се, че бе по-важно.”
При всичките тези батаци – Защо не спрем да гледаме телевизия? Или да я разредим. Или на практика някак да покажем, че е най-важно да си оправим живота? На думи не стига.

Трезвост, смирение, покой, успехи, радост, щастие, сполука, семейство, израстване. Нали това са все следствия. Последици, продукти от моите действия днес. Защото само днес мога да действам, само сега. И какви действия извърших днес, за да мога да съм щастлив, смирен, спокоен, радостен, успял, пълноценен? Какви? Ходих ли на сбирка? Споделих ли искрено своят опит, сила и надежда? Признах ли грешките си? Направих ли си ежедневният анализ? Помолих ли се на Бог да ми разкрие волята си за мен и да ми даде силата да я изпълня? Предадох ли се на волята му или продължих да контролирам всички и всичко около мен? Държах ли се добре с хората, без да търся някаква лична изгода? Честен ли бях?
Благодарих ли за всичко, което имам. И най-вече за желанието да работя по тази Програма, колкото сили имам?
Защото тази Програма, нейното приложение във всичките ми дела, е гаранцията да ми се даде всичко, за което мечтая. За такива упорити егоисти като мене – тази проста Програма. Без увъртане. Прави това и това и това и това. Без отклонения. Следвай стриктно. Не търси по-лесни и по-удобни пътища. Не се катери по Хималаите да гониш дивото. Имаш всичко подръка. Тук и сега. От мене зависи. Бог може и би ми помогнал, но при едно условие – ако Го потърся. А го търся с тази Програма. Не действам ли по Програмата, мога и да се скъсам от ходене на църкви, четене на вдъхновяващи книги, йога-практики, нюейдж, Кастанеда, Кришнамурти, тоз и онзи Ринпоче, и т.н. – това са половинчати мерки и те няма да ме доведат до нищо. Екшън из дъ нейм оф дъ гейм.
Айде лека нощ. Благодаря, че ми се дадоха толкова възможности днеска. Благодаря ви братя и сестри. Без вас съм заникъде.

Тема Re: Магията на споделянето:з)нови [re: aлkaжa]  
Автор Coння (непознатa)
Публикувано08.01.08 03:30

Обаче ми светнаха тези работи в процеса на самото споделяне. Страхотна магия е споделянето. Никъде не може да се получи това чудо, което го има в Братството. Това осъзнаване. В момента на самото споделяне не знам какво точно ще кажа. Дори и да имам бегли планове и да тръгна да говоря за нещо, то изведнъж ми се изправя картината. Истинската картинка. И нямам никакъв контрол върху споделеното. То ми се нарежда отпреде и виждам друг и друг и друг смисъл. Оттам се навързват още истории. Лъсва значението и на други случки. Става ясно кое откъде и защо.

Програмата ме нау4и, 4е няма съвпадения

. Про4етох те онзи ден, а половин 4ас преди това обсъждах по телефона именно тази магия с наш събрат, който ми е като наставник (добре 4е не знае български и форума, 4е ще подско4и, ако знае, 4е го нари4ам така ). Та много ми хареса неговото мнение за силата на споделянето, според него действа по 3 на4ина:

1. Когато споделя, проблемите загубват от интензивността и преувели4еното зна4ение, което имат, ако си остават само в главата му.

2. След споделяне, 4овек се 4увствува по лек, смъква се тежест от съзнанието му.

3. В процеса на споделяне се раждат отговорите, защото отговорите са в нас, но Егото ни пре4и да ги видим, обли4аме мислите в думи и..."светва", както го казваш ти

И наистина е така!!! Aз използувам и друг на4ин, от тебе го нау4их, алкажа
, ако някой се жалва, ще кажа , 4е ти си виновен. ПИША.. Магията на написаното споделяне.. Действа!! Не винаги има някой, който може да ме изслуша в момента, когато ми е необходимо.. А е спешно, трябва да сложа ред в главата си, не мога да отлагам, защото малките 4ерни мисли бързо се превръщат в страховти 4удовища.. И пиша.. Сама си задавам въпроси и отговарям, или ги оставям да текат свободно.. Избистрят се, отговорът изплува. Важното е да не ги задържам като мисли, а да ги подредя в думи. Наистина отговорът е в мен, трябва само да го потърся 4ЕСТНО. Да го погледна отстрани, а това става със споделянето. От оня ден искам да се идентифицирам с тези твои думи, не ми дава мира, докато не си го кажа. Може на някой да бъде от полза...

И нека Силата да ни води Още 24 4аса за вси4ки нас!

Тема СЪЗРЯВАНЕнови [re: Coння]  
Автор aлkaжa (общителен)
Публикувано08.01.08 06:14

8 януари

СЪЗРЯВАНЕ

“Нашето душевно състояние е основата за успешното възстановяване, което предполага неограничено израстване”

Когато нашите членове отбелязват своите юбилеи, те често говорят, че са “порастнали” в АА. Е, добре, мислим ние, какво ознчава това? Започваме да се интересуваме дали вече сме порастнали. Проучваме живота си и, разбира се, забелязваме всички признаци на зрелостта: кредитна карта, деца, работа, задължения. Обаче вътре в себе си често се чувстваме деца. Животът, както и преди, през цялото време ни плашеше. Ние не винаги знаем как да постъпим. Понякога не ни се вярва, че сме възрастни. Мислим се за деца, на които е дадено тяло на голям и неговите задължения.
Това не е добър способ да се определят чертите на възрастта или равнището на отговорностите. Най-изявената черта на зрелостта е нашето духовно състояние, основата на нашето възстановяване. Ако ние и до сега сме зависими от хора, места или вещи, за да се чувстваме вътрешно удовлетворени, както и детето зависи във всичко от своите родители, то значи трябва още да растем. Но ако ние стоим здраво стъпили върху основата на нашето духовно състояние, считайки неговата поддръжка за свое главно задължение, то можем смело да заявим своята зрелост. Върху тази основа възможностите ни за израстване са безгранични.

САМО ЗА ДНЕС: Зрелостта ми се определя от степента на моята отговорност по поддържането на духовното състояние. Днес това ще бъде най-главното за мен.

Тема Re: СЪЗРЯВАНЕнови [re: aлkaжa]  
Автор koceto22 (пилотнахвърчило)
Публикувано17.04.09 00:53

Старият Елиаху бил коленичил край финиковите палми в един оазис, скътан в най-отдалечените крайща на пустинята.
До оазиса се приближил да напой камилите си неговият съсед Хаким-заможен търговец, и видял как Елиаху, плувнал в пот, като че копае в пясъка.
-Как е старче?Мир на душата ти.
-И на твоята.-отвърнал Елиаху и продължил да копае.
-Какво правиш тук в тая жега с лопата в ръце?
-Садя.-отвърнал старецът.
-Какво садиш, Елиаху?
-Фурми-рекъл той и посочил палмовата горичка край него.
-Фурми-повторил съседа му. И притворил очи като човек, който приема най-голямата глупост на света с разбиране.-Мозъкът ти е заврял от жегата, скъпи друже. Ела, остави това и да идем да пийнем нещо в палатката.
-Не, трябва да довърша саденето. После, ако искаш, ще пийнем...
-Кажи ми старче, на колко си години?
-Не знам...На шейсет, на седемдесет, осемдесет...Не знам забравил съм. Но какво значение има?
-Виж, друже. На фурмите им трябват повече от петдесет години да израстат и чак когато станат големи палми, могат да дадат плод. Знаеш, че не ти желая злото. Дано живееш сто години, но нали разбираш, че трудно ще дочакаш реколта от нещо, което садиш сега. Остави всичко и ела с мен.
-Слушай, Хаким. Аз ядох фурмите, посадени от другиго, който също не е смятал, че ще яде от тях. Садя днес, за да могат утре други да ядат фурмите, които съм посадил...И дори това да е само в чест на онзи непознат мъж, си струва да си свърша работата.
-Добър урок ми даде, Елиаху. Нека ти се отплатя с торбичка монети за поуката, която ми даде днес.- И като казал това, Хаким пуснал в ръката на стареца една кожена торбичка.
-Благодаря ти за монетите, приятелю. Виждаш ли какво става понякога: Предсказваш ми, че няма да дочакам реколтата от това, което садя. И като че имаше право, ала виж, още не съм свършил със саденето-и вече спечелих торба монети и признателността на един приятел.
-Мъдроста ти ме изумява , старче. Това е вторият голям урок, който ми даваш днес, и той може би е по-ценен от първия. Позволи ми да ти се отплатя и за него с още една торбичка с монети.
-А понякога става така- продължил старецът. И протегнал ръка, гледайки двете торбички с монети.-Садих и не чаках реколта, но още преди да съм свършил, спечелих не една, а две нагриди.
-Стига толкоз, старче. Стига си говорил. Боя се, че ако продължиш да ме поучаваш, цалото състояние няма да ми стигне, за да ти се отплатя...

Редактирано от koceto22 на 17.04.09 00:54.

Тема Re: СЪЗРЯВАНЕнови [re: koceto22]  
Автор koceto22 (пилотнахвърчило)
Публикувано17.04.09 10:01

Благосклонността е отговор за всеки един мой проблем. Ако се дразня и ядосвам, причината е защото намирам някой човек, место, същество, или ситуация, също така, някой факти от живота ми да са неприемливи за мен. Поради тази причина не мога да намеря смирение, и докът не приема този човек, место, същество или ситуация да бъде точно така както е в момента няма да намеря покой.
Нищо, абсолютно нищо на този Божи свят е случайност. Сигурен съм, че докът не приема алкохолизмът си, не ще мога да се възстановя; така подобно, докът не приема моята съдба, никога няма да бъда доволен и щастлив. Затуй, за мен е необходимо да зная необходимостта да се съсредоточа върху нужните промени на себе си, а не напразно да изразходвам енергия, като се напъвам да променя целия свят.
Когато се оплаквам от себе си, или критикувам хората, то аз се оплаквам от Божието сътворение, което означава, че искам да покажа да зная повече от Господ!

САМО ЗА ДНЕС – Ще опитам да живея само през този ден и няма да се хвърлям да разреша наведнъж всичките си житейски проблеми. Мога да свърша за двадесет часа нещо, което би вдъхновило целия ми живот.

САМО ЗА ДНЕС – Ще бъда щастлив. Струва ми се истина казаното от Ейбрахъм Линкълн „че повечето хора са щастливи, ако си помислят, че са щастливи.”

САМО ЗА ДНЕС – Ще се приспособя към това, което е, и няма да се опитвам да приспособя всичко към желанията си. Ще яхна късмета си, когато дойде и ще се напасна към него.

САМО ЗА ДНЕС – Ще опитам да подобря ума си. Ще се уча. Ще науча нещо полезно. Няма да бъда мозъчен лентяй. Ще прочета нещо, което изисква умствени усилия и концентрация.

САМО ЗА ДНЕС – Ще изпитам душата си по три начина. Ще направя добро на някой, но няма да се хваля. Ако някой узнае, няма да го броя. Ще направя само две неща, които не ми се искат – само за проба. Няма да покажа на никой, че чувствата ми са наранени; те може и да са наранени, но днеска няма да го покажа.

САМО ЗА ДНЕС – Ще бъда любезен, ще изглеждам възможно най-добре, ще се облека подходящо, ще говоря тихо, ще се държа вежливо, няма да критикувам, няма да търся чужди грешки, нито ще се опитвам да променям някого, освен себе си.

САМО ЗА ДНЕС – Ще си направя програма – Може и да не мога да я следвам точно, но ще я имам. Ще се пазя от две напасти – прибързаност и нерешителност.

САМО ЗА ДНЕС – Ще отделя половин час само за себе си. По време на този половин час, понякога, ще се опитам да насоча живота си към по-добро.

САМО ЗА ДНЕС – Няма да се плаша, особено няма да се плаша да се радвам на прекрасното и да вярвам, че ако дам на света, то и светът ще ми даде.

Следи от стъпки

Една вечер човек сънува. Той сънува че заедно с Бог ходят покрай
морски бряг. От пряко небето бляснаха сцени от неговия живот. Той
забеляза че на всяка сцена имаше две редици със следи от стъпки по
пясъка; едните следи бяха негови а другите принадлежаха на Бог.

Когато сцените до последна пробляснаха пред него, той се обърна и
погледна назад към стъпките по пясъка, тогаз забеляза че много пъти
през времето на живота му се виждаха следите само на един. Той също
забеляза, че тyй се получаваше през неговите най-лоши и затрyднени
времена на живота си.

Тyй го разтревожи, затуй той попита Бог за причината; "Боже", ти ми
каза че веднъж когато взема решение за да те следя, Ти ще бъдеш с
мен винаги. Обаче забелязах, че през най трyдните времена на
живота ми да има следите от стъпки само на един. Аз не мога да
разбера защо когато най-много се нуждаех от теб Ти си ме изоставил."

Бог my отговори, "Мои драги, скъпи сине, Аз те обичам и никога няма
да те изоставя. През тия трyдни времена на изпитване и тревоги,
където се виждат следите само на един, тyй беше тогаз когато аз те
носех."

<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от koceto22 на 17.04.09 10:04.</EM></FONT></P>

Редактирано от koceto22 на 17.04.09 10:05.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.