Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:29 05.07.25 
Взаимопомощ
   >> Алкохолно зависими
*Кратък преглед

Тема Лесен начин да контролираш алкохоланови  
Автор chelsey86 ()
Публикувано04.03.09 12:19

Ален Кар
Лесен начин да контролираме алкохола

Никой няма да ви кара насила да правите или да купувате нещо.
Просто прочетете без да се ангажирате с каквото и да е.

Групи за анонимни алкохолици могат да ползват тази книга за помощ.
Няка я разпостраним колкото се може повече и да спрем лъжата!

Пожелавам ви успех, от сърце!

"Признат от повечето специалисти, получил широко разпостранение, този метод се използва с огромен успех в много държави по света."

Редактирано от chelsey86 на 04.03.09 12:20.

Тема Re: Лесен начин да контролираш алкохоланови [re: chelsey86]  
Автор puvpav (шматорко)
Публикувано04.03.09 23:54

Алън Кар ми помогна да спра цигарите.Благодарение на неговата книга си зададох верните въпроси и си открих причините поради които не ги спирам, после влезе в ход програмата на АА.
Не съм я чел книгата му за алкохолизма но в пресата имаше статии от които разбрах да нея.Опитал се е човека да приложи нещата от цигарите при алкохола но е пропуснал това, че е бил пушач а не алкохолик.При алкохолизма има огромни различия с тютюнопушенето и има доста голяма разлика в подходите.Та да се върна към статията в която се казваше за тази книга как е претърпяла пълен провал.Пушача е човек с пълно съзнание , кондиция и разсъдък, неща липсващи при алкохолика.
Лека му пръст и моите уважения за това което е направил за пушачите този човек.

Тема Re: Лесен начин да контролираш алкохоланови [re: puvpav]  
Автор chelsey86 ()
Публикувано05.03.09 11:47

На мен ми помогна, а бях затънал много дълбоко.
Както и още на много, много хора

Пресата не може даде адекватна оценка.
Моля те, не прави анти-"реклама", за някои това може да се окаже единствен възможен изход...

С най-добри пожелания.

Тема Лесен и поучителен.... [re: chelsey86]  
Автор Cтeфko (Загорец)
Публикувано05.03.09 12:52

Прав си,Челси!
Да спрем лъжата!
Как могат тези долни алкохолици да твърдят,че алкохолизма е неизлечима,прогресираща и смъртоносна болест!
Ами това е най-голямата лъжа,която аз доскоро се опитвах да развечная!..

Затова ми помогнаха доста много специалистите психиатри,психотерапевтите и разните видове "лечители"!...
Не бе за дълъг период от време,а може и аз да не съм постоянствал достатъчно,но след близо 22 години борба накрая се предадох пред алкохолизма и.........се спасих от тоталното си самоунищожение.
Е,не успях да се излекувам от алкохолизма си,но поне се убедих,че нито един от тези специалисти не успя много да направи,освен да ме върже към разни терапии и доста видове психо-хапове!Убедих се,че няма човешка сила,която да ме върне в света на живите!!!.............................

Нека Бог да дава все повече способности на специалистите да "лекуват" това неизлечимо заболяване,а дотогава Той да ни е на помощ................

Бъди здрав и истински ти желая успех,но "нека да спрем лъжата".....

П.П.Все още съм хроничен алкохолик но и днес не съм пил, и това го дължа на Бог/както го разбирам/,на Анонимни Алкохолици,на Програмата на Анонимни Алкохолици,на спонсора си по тази програма,на майка си и на всички пишещи и четящи тук и сега...

Бъди себе си.

Тема Re: Лесен начин да контролираш алкохоланови [re: chelsey86]  
Автор puvpav (шматорко)
Публикувано05.03.09 13:12

Моля те, не прави анти-"реклама"

Навремето ако някой ми каже не пипай с пръст тука, аз си навирах цялата ръка там.Така че съдейки по себе си надали даването ми на мнение е анти-реклама, даже напротив всеки стандартен алкохолик ще бръкне да види за какво става на въпрос.

Лично мое мнение е , че алкохолизъм не се оправя и трудно се постига дълга ремисия само с прочитането на не една а дори и на 100 книги. Предполагам че има много такива хора които успяват и така но те или не са алкохолици или са истински късметлии и любимци на Бог.
Нямам нищо против книгите , в нет има хиляди такива, на всякакви езици.В тях има страхотно много полезна информация но пак казвам , че сам е страшно трудно по ред причини.Най малко че психиката на алкохолика е много изкривена и не възприема реалността.
Така или иначе аз ще я прочета тази книга от чисто любопиство.
Всеки има право да си търси пътя ,аз моя си го намерих в АА.
С удоволствие също бих прочел твоята история chelsey86.Как точно настъпиха промените в тебе, как виждаш трезвия живот, какви трудности си имал или нямал.Всеки човек си е уникален и може да допринесе с опита си добър или лош на други хора.

Тема Re: Лесен и поучителен....нови [re: Cтeфko]  
Автор chelsey86 ()
Публикувано06.03.09 20:19

Стефко, аз лично нищо няма да спечеля препоръчвайки ти тази книга и не търся благодарност или признателност.
Не съм лекар и не съм специалист, нито христианин-мисионер.
Аз съм обикновен човек, като теб.

Знам как се чувстваш, знам как страдаш. Не съм лекар и не съм специалист.
Няма да те гледам отгоре и да ти чета конско или лекции, защото знам на какво дередже си и защото съм бил там, където си ти сега.

А и никъде не съм плюл АА и не съм казвал нищо против тази организация.
Ако имаш възможност, събери малко търпение и прочети книгата.
Никой няма да те кара да правиш нещо насила или срещу твоята воля.

С най-добри пожелания...

Редактирано от chelsey86 на 06.03.09 20:22.

Тема За тези които не могат да контролират алкохоланови [re: puvpav]  
Автор koceto22 (пилотнахвърчило)
Публикувано06.03.09 20:55

Тази вечер от 20:30 ще се проведе сбирка на Анонимни Алкохолици. Скаип за връзка nlainsbirka_AA_ или koceto_-_ . Сбирката ще продължи докато има хора можеш да се включиш съответно изключиш когато искаш . . .

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.