Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:33 07.07.25 
Взаимопомощ
   >> Алкохолно зависими
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема ...потъвам все по-надълбоко...нови  
Автор trihomonas (непознат )
Публикувано23.09.08 21:26

Здравейте пак...заглавието отговаря на моето състояние в момента...така съм затънала до гушата, че и отгоре...нямам въздух, и причината за това е както се досещате този Всевишен Цар Алкохол! Пиша неща, които съм чела от други като мен...извинявайте, ако повтарям нещо, но то явно си е валидно за всички зависими...много често си мисля, че мога да се контролирам в пиенето си...и го правя за известен период от време..пия умерено, лягам си и така..но неминуемо идва един коварен ден, в който просто забравям да се контролирам и става нещо страшно...Четох много внимателно постовете на Еми, защото виждах в нея себе си...като загубя контрол и аз пиша есемеси и имейли, за които после страшно съжалявам и ми е много кофти...наранявам, наранявам хора, които не заслужават такова отношение и никога не бих го сторила на трезва глава...
Но това, което исках да споделя е следното - съзнавам че е много безотговорно, но в периодите, когато пиех уж контролирано често съм карала кола в такова състояние..на кратки разстояния естествено и ми се е разминавало, защото много внимавах как го правя...Но преди известно време, мислейки че се контролирам, запалих пак колата за да си купя цигари...магазина беше на не повече от 500 метра..на връщане забърсах паркирана кола...и стана тя каквато стана...дойде полиция..дрегер..промили естествено над нормата..и нямам вече книжка...не знам с кой акъл си мислех, че това шофиране в нетрезво състояние ще ми се разминава вечно...голям срм и резил брах в полиция и в спешен център и пред роднини и приятели...Три вечери подред след това пиех, за да забравя как съм се била напила и изложила ...И тогава ми светна червената лампичка - аз какво правя по дяволите - пия, за да забравя, че пия.

Тема Re: ...потъвам все по-надълбоко...нови [re: trihomonas]  
Автор Cтeфko (Загорец)
Публикувано23.09.08 22:10

Здравей,мила.

Като четох поста ти си спомних своите "изпълнения" в пияно състояние.Преди гоини пиех и карах кола.Не обръщах внимание на това,че мога да убия някого или себе си.Мислех си,че след като не ми се случва нищо може да го правя без проблем.Веднъж имах един случай на катастрофа,при която се разминах единствено с доста тежки последици за самия мен.Така се случи,че след този случай ме пребиха и тогава спрях да пия за близо две години.Но бях доста по-млад и не обръщах внимание на това,че не просто потъвам по-дълбоко,а отдавна съм стигнал "дъното" и си живея там,без дори да го подозирам..
Преди това доста пъти са ме хващали с алкохол,но тъй като съм имал късмет все съм успявал по някакъв начин да се "оправя".Това ме донесе чувството за безнаказаност и след тези случаи продължих да си пия и карам.Наистина е голямо Чудо,че досега не съм направил нещо по-страшно,от едно удряне на кола.Наистина след тези случаи си потъвах в самоообвинение и самосъжаление.Заклевах се,че няма да пия повече.Доста дълго съм издържал без алкохол,но ВИНАГИ съм се връщал към своята "голяма и споделена Любов"-Цар Алкохол.
...много често си мисля, че мога да се контролирам в пиенето си...и го правя за известен период от време..пия умерено, лягам си и така..но неминуемо идва един коварен ден, в който просто забравям да се контролирам и става нещо страшно...
При мен това е най-коварната страна на болестта ми-да си мисля,че все още мога да контролирам желанието си за пиене и момента на спиране след като почна да пия.
Настина си бях доста безотговорен за доста неща в живота си,но за алкохола се оказа,че съм доста "отговорен"
Стотици пъти обещавах,че няма повече да пия и само след няколко дни,седмици,месеци и дори години се напивах отново.Това продължи дотогава докато разрах,че съм болен от смъртоносна,прогресираща и неизлечима болест,която има за цел да ме накара сам да се унищожа без чужда намеса.Когато го разбрах вече бях минал в "зоната на здрача"-вече не можех да спра да пия без помощ на Сила,по-могъща от мен.Вярно е,че при мен това продължи повече от двайсет години,през които се опитвах да си докажа,че мога да "контролирам"пиенето си.Не успях да го направя,но се убедих,че единствения Изход от това състояние е работата ми по програмата на Анонимни Алкохолици.Вярно е също,че всеки сам си решава дали "има проблем с алкохола" и дали може сам да се справи с този"проблем".
За себе си съм уверен,че това е единствения път към постоянна трезвост и като "допълнение" към Живота без алкохол получавам и "бонуси":
трезвеност в
чувствата,приятели,път,свобода,спокойствие,сигурност,самоуважение, и доста други добрини,които винаги са ми липсвали независимо с или без алкохол.
Благодаря ти,трихомонас,че сподили това с нас и ми припомни какво съм правил преди време.
Бъди здрава и трезва.

Бъди себе си.

Тема Re: ...потъвам все по-надълбоко...нови [re: Cтeфko]  
Автор puvpav (шматорко)
Публикувано23.09.08 23:32

Навремето независимо че страшно много се стараех да не карам пил (под каране трезвен разбирах на няколко бири), и то пак ми се случваше.Един ден и аз отидох на няколко метра с колата натрясках се мъничко и реших да я прибирам пак няколко метра.Защо ли не знам и не помня съм се озовал в една бензиностанция и за ужас на някакъв полицай съм из лъкатушил около него до колата.Много го мразех тоя човек тогава.Сега да го намеря да му благодаря.От там вече нищо не можеше да ме спре да пия.Днес ходих в един затвор, имаше хора които са там заради произшествия с кола в пияно състояние, замислих се че само някакъв страхотен късмет ме е предпазил досега от това.
Бъдете трезви.

Публикувано24.09.08 22:23

Благодаря Ви...Стефко и puvpav !! Как така Стефко ти се е разминало, не разбирам...хванали са те с алкохол или си карал пиян и не са те засекли? Ако искаш се утучни...
Моята е ясна...бях пияна...много...и то заради това, че приятелката ми не ми беше писала от десет дни...Да..приятелката ми...и това е част от проблема ми..Много малко хора ни разбират....

Автор Xapakиpи (минаващ)
Публикувано24.09.08 23:14

Здравей, Мони!
Характерно за алкохолика е да търси причина и повод за пиенето си. В началото той ги намира, после вече не му е и нужно да ги търси, защото вече всичко - дори това, което изобщо не е - става повод и причина да се пие, пие, пие, пие...
Ти казваш, че имаш много причини да пиеш.
Но напоследък пиеш защото имаш приятелка или защото тя не ти пише 10 дни?
Основната причина за твоето пиене в момента въобще не е важна. Важно е, че осъзнаваш, че имаш проблем и се опитваш да откриеш път за решаването му.
В последствие, когато излезеш на светлия път на трезвеенето сама ще разбереш, че много от проблемите, които са те карали да пиеш, са възниквали и са се разраствали като резултат от пиенето. Осъзнаването на това, че пиенето води проблемите, а не обратното идва по-късно, в процеса на здравеене.
Тук ще те разберем, защото това, което ни свързва, всички нас, е единствено неизлечимата ни болест, с която се опитваме с общи усилия и поединично да свикнем да живеем нормално.
Не съм срещала по-толерантни хора от алкохолиците в АА. Нищо друго, свързано с пола ти, ориентацията, професията, ценза, вероизповеданието, политическите ти убеждения няма значение. Единственото важно е да искаш да спреш да пиеш. Тук сме, за да споделим своя опит как алкохоликът да живее нормално и даже щастливо без да пие и да ти дадем надежда, че има изход. Щом ние сме успели, можеш да успееш и ти.
Само днес не пий!
И пиши.

Тема Re: ...потъвам все по-надълбоко...нови [re: Xapakиpи]  
Публикувано26.09.08 21:24

Здрасти, Харакири радвам се, че и ти се отби да ми отговориш...Абсолютно всичко, което си писала е така...осъзнавам го на 100%...но не ми помага особено .. постояно си търся причини за да пия...така е...последната беше, че приятеката ми не ми е писала известно време...но това са глупости...дори като ми пише аз пак пия - този път си" кръщавам" повода, че пия от радост...Искам да кажа, че осъзнавам напълно нещата...но не мога да ги спра...искам, но не мога!!! Сега стигнах до дъното-взеха ми шоф.книжка...все още не знам за какъв период...докато не разбера ще откача...всички в работата знаят, че имам кола, а сега ходя пеша...ужасно е...все ме питат...това не е най-важното в случая, но за мен е огромно натоварване и голям проблем...Върнат ли ми книжката никога вече няма да се качвам пила...но докато не разбера кога това ще стане...не знам...няма да издържа без алкохол...това е положението...опитвам се...не винаги се получава...но ще продължавам да се опитвам...Пожелайте ми успех!!! Лека вечер!!!

Авториннa (Нерегистриран)
Публикувано27.09.08 01:54

здравеи Мони,на колегите от работа които са толкова мили ги успокои 4е ти е кеф без кола.успокои се и гледаи ти да си добре.сега е най важно ти да си добре

Автор aлkи (Веселяк!!! :))
Публикувано27.09.08 02:13

Върнат ли ми книжката никога вече няма да се качвам пила...но докато не разбера кога това ще стане...не знам...няма да издържа без алкохол...това е положението...

-------------------------------------------------------------------------------------------

Не се заричай за неща с който не би могла сама да се справиш. Знам за кво говоря. Пренебрегнах и съм пречупил сумата подобни обещания, защото не знаех да си имам работа с един много коварен враг - алкохола - объркващ и всемогъщ!

Ако искаш, може да разгледаш няколко от старите постове, в който доста подробно споделям за проблема!?.

Преди да потърся помощ от дружеството на АА, за алкохолният ми проблем, бях задържан и осъден пет пъти в размера на няколко месеца. Когато ме арестуваха, със сигурност мога да кажа че бях "безумно пиян". Стопираха ме да возя не-само дето съм пиян, a щот колата не бе регестрирана, също така возех кола без шофъорска книжка. Не съм сигурен защо, но често през живота ми се е случвало и, тъй-някак си почти винаги ми се е преминавало. Този път ме пуснаха в условие, да бъда трезв (сух) и, всеки ден в даден час да се подписвам в полицейския участък.
Много добре си спомням, въпреки "не бях по-малко пиян от винаги", как на следващият ден паркирах на "непаркираща зона" същата нерегистрирана кола пред участака, където oчудени полицай се пулeха в мен, сигурен съм че неможеха да поярват на очите си, специялно после вчеращният ден, кога тъй по-чудо ми се размина, а ся "ушким сух "паркирам пред тяхната врата с намерение да се подписвам.
Абе лудост може, но толкоз? Явно бях стигнал ръба - иначе съм благодарен на полицайте, който твърдяха пред съда за моята умствена нестабилност и наблягнаха нa въпрoca за моето опасно антиобществено поведение.

Тема Само аз не виждах,че отдавна бях потънал...нови [re: trihomonas]  
Автор Cтeфko (Загорец)
Публикувано27.09.08 20:23

Доста пъти съм карал пиян и съм се разминавал от по-сериозни проблеми с помощта на свои познати от разни "ведомства".Не уточнявам кои, но със сигурност се сещаш за кои става дума.

При последното ми "хващане" от полицаите вече нямаше начин да ми се размине,тъй като аз доста се потрудих да привлека вниманието върху себе си,но си мислех/ако въобще един пиян човек с над 1 промил алкохол може да мисли/,че това си е нещо нормолно.
Преди да ме хванат бях тръгнал с колата си да се самоубивам.Исках както всичко в живота ми и това да бъде "ефектно".
Исках да се хвърля през някой "вираж" по пътя и тръгнах точно това да правя,но не успях да намеря точното място за това.Или нямаше място за "засилка",или имаше доста високи предпазни заграждения и нищо нямаше да стане както аз си го мислех.
А освен това колкото и да бях пиян си помислих""Ами ако не се убия,а взема да се потроша и да стана инвалид?".......И се отказах.Но може и друго да е станало,без дори тогава да си давах сметка за това?
Та като се прибирах към дома си вече разочарован от това,че не успях да го направя "като хората" бензина ми свърши и оттам смътно си спомням как търисих бензин да се прибера.Беше си доста тъпо и страшно-не само ,че не свърших нищо,но и бензина ми свърши и не можех да се прибера.
Потърсих мои приятели да ми помогнат.После съм заспал и се учудих когато до мен стояха полицаи/до вратата/ и ме помолиха да изляза,а аз дотогава "кротко спях".
Тогава не успях да се оправя,но все пак са разминах без съд,което си беше жив късмет за мен.Взеха ми книжката за определено време,през което не съм карал въобще,тъй като си пиех сериозно и освен това се уплаших да не ме тикнат в затвора.
След като мина наказанието ми обаче съвсем съзнателно се качих на кола онтово пил и имах късмета "акумулатора ми да падне" и да не мога да карам.След това да нямам пари за друг и така сега виждам,че наистина си беше Чудо това,че по този начин съм бил запазен от нещо Лошо-за себе си и за хората около мен.
Та както ти споделих, колкото повече се "разминавах" с наказания,толкова повече продължавах да си пия и затъвам все по-дълбоко в Бездната на алкохолизма.

Сега мога да карам,но нямам нужда от това.Ползам обществения транспорт и ако е писано може по-нататък, и кола ди си имам?
С книжка или без книжка,със съпруга или без съпруга,с "нещо" или без "нещо" няма спиране за мен,докато не разбера и приема,че това е болест,доста по-могъща от мен и не провеждам редовно лечението си....

Бъди здрава,ти и всички,пишещи и четящи тук.

П.П. Моето оправдение в този случай беше това,че жена ми/вече бивша/ не искаше да се върне при мен......

Бъди себе си.

Тема Re: Само аз не виждах,че отдавна бях потънал...нови [re: Cтeфko]  
Публикувано29.09.08 16:52

Благодаря на всички, които ми писахте!!!
Вече трети ден не съм пила нищо по-силно от кафе...Резултат от иследването още нямам, но за мен той си е ясен-много над нормите...Много пъти съм карала пила, това вече го писах...но не е имало проблеми...и сега щеше да няма, ако не бях абърсала таи кола...съвсем леко, но няма значение. За пръв път ме хванаха и няма разминаване, а можеше и да има, ако не бях толкова мотана.Но аз бях, не разсъждавах нормално, можехме с човека да се разберем без да се стига до полиция.Ако бях трезва или поне по-малко пияна, щеше нещо да измисля, но уви....Сега като се сетя и ми идва да се гръмна...нямах в себе си много пари, но имаше начини, които , уви едва сега ми идват на ума...
Но ако ми се беше разминало, кой знае може би щеше да има повторение на този епизод...Колкото и Алки да ме разубеждава да не се заричам, аз съм си решила-ако доживея да мога да запаля колата пак-никога вече пила!!!
Дано се получи...поставила съм началото от преди три дни...много кратък период...но когато ми се припие се опитвам да мисля за това, което съм представлявала онази злощастна вечер и се удържам...поне за сега...изолирала съм се в къщи...не излизам.Но в петък една приятелка има рожден ден и ако отида незнам дали няма да пия, затова ще и кажа че няма да ида, ще измисля някакво оправдание...
Чао засега от мен, отивам да пуша, защото усещам че ми се пие...като пуша се залъгвам поне за момента.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.