Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:58 05.07.25 
Взаимопомощ
   >> Алкохолно зависими
*Кратък преглед

Тема За нуждите на...  
Автор ABe (разсеян)
Публикувано03.08.08 11:37

Здравейте! Завършвам втората разширена редакция на "Речник на съкращенията в българския език" и имам някои въпроси.

Моля, обяснете ми

АА - Анонимни алкохолици (движение)

като вписване в речника вярно ли е?

Или АА е асоциация, мрежа от клубове за взаимоподдръжка, или как?
Юридически АА като какво се води?

Същия въпрос имам и за АН - Асоциация на наркозависимите...

Предварително ви благодаря за съдействието.

Лек ден!

Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Бъдете високи!

Тема Re: За нуждите на...Ре4ник?????нови [re: Coння]  
Автор .Karata. (член)
Публикувано03.08.08 15:57

NA - Narcotics Anonymous

АН - Анонимни Наркозависими (Непрофесионална общност за взаимопомощ)

Тема Re: Денят...нови [re: .Karata.]  
Автор Coння (минаваща)
Публикувано30.08.08 03:30

Цял ден се канех и...4ак сега имам възможност, канех се да запитам, ще отбележите в България деня на Общността?? И в колко 4аса? Тук мисля, 4е е в 13, на мен ми се налага сама да го "отбелязвам"

, но.. и сам воинът е воин. Ще си представя мислено, 4е съм с приятелите от братството... Но как ли правите у нас?? Разлюбопитствах се.

И нека Силата да е с теб!

П.С. Сега пък се и за4удих какво ли е станало с "ре4ник"а на абревиатурите

Тема Re: Денят...нови [re: Coння]  
Автор puvpav (шматорко)
Публикувано30.08.08 09:03

Хората които дадоха идея как да стане по лесно "речника на зависимостите" са си свършили работата, остана пувпав да ги довърши нещата.За него съм чувал че има много идеи, награбва 100 неща на веднъж и после нещата чакат да му дойде кефа и евентуално да бъдат довършени.Ще стане някой светъл ден и това с речника.

Тема Re: Денят на общността!нови [re: puvpav]  
Автор Coння (минаваща)
Публикувано30.08.08 13:51

Днес е Световният ден на Общността.. Това питах, в България отбелязвате ли го??
Тук, то4но в 13, в България в 15, ще кажем Молитвата на Спокойствието.. В целия свят, в един и същ 4ас, разли4ен според географския пояс... Силата на колективната Молитва

.
Аз съм сама, в "уединение", но ще се присъединя към общността.. И у нас, в България?
Нека Силата да е с нас!!!

П.С. Хм, Молитвата ни е една и съща Zashtoto maj ne stana qsno, 4e goworq, za АН - Анонимни Наркозависими (Непрофесионална общност за взаимопомощ) Oh, na redaktiraneto ne mi se wkliu4i KREDOR - a. Izwinena li sym?;-)

Редактирано от Coння на 30.08.08 13:56.

Редактирано от Coння на 30.08.08 13:59.

Тема Re: Денят на общността!нови [re: Coння]  
Автор puvpav (шматорко)
Публикувано30.08.08 17:16

Хехеее гузен негонен бяга стана моята работа.Скоро си мислех че не съм си довършил работата по речника на термините при зависимостите.Сега Соня като пита за речника на абревиатурите аз си го сложих че е насочено към моята несвършена работа.

Не го знаех този ден аз лично и за съжаление пропуснах часа за общата молитва.
Май не помня и не знам нито един важен ден за зависимостите.Някой ако ги знае всичките може да ги изброи.

Тема Re: :-)))нови [re: puvpav]  
Автор Coння (минаваща)
Публикувано30.08.08 18:39

Ами, да

Така сме и в дреболиите с хората, в ежедневието. те ме питат и ми говорят едно, а аз си мисля за друго, рефлектирам в думите им моите страхове, съмнения, неизпълнени обещания
И аз не ги знам тези дни, нали съм само на 2 години. Миналата година беше на друга дата.. И беше в 17, тукашно време.. Това помня. Не знам в коя страна го решават и избират деня и 4аса. Питах, нали оби4ам да знам "Защо?" и "Как?". Контрол, контрол... Ама не можаха да ми обяснят.. 3 тата стъпка

И нека Силата да е с нас!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.