Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:35 05.07.25 
Взаимопомощ
   >> Алкохолно зависими
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Завсим съм! Как да си самопомогна?нови  
АвторKaлин (Нерегистриран)
Публикувано14.08.07 08:53

Здравейте!

Ясно ми е вече че съм зависим.

За съжаление за сега не намирам сили, да си го призная и пред хората около мен. Не че те не го виждат де... Ама някак си взаимно заобикаляме темата.

Опитвам се сам да нямеря начин да се измъкна от това състояние в което се намирам.

Засега от наблюденията си, стигам до извода че една от основните причини за редовната консумация е - може и да ви изненада, но... по-добър сън.

По принцип спя изключително леко, лесно се събуждам, трудно заспивам.. В крайна сметка по цял ден съм раздразнителен, недоспал.. и т.н. знаете какво е, ако особенно се подредят 3-4-5 такива нощи.

След което лесното решение което съм намерил е... Няколко чашки, и е осигурен хубав и 'здрав' сън. Да, но с годините чашките стават все повече, а необходимостта от тях ежедневна. За ориентир... Количеството достига до 2 литра концентрат на седмица, а понякога и повечеко...

Другото което може би няма да ви се 'върже' е че въпреки това спортувам доста активно - 3-5-6 дни в седмицата по час - час и половина - два. Само че към това също съм привикнал, даже май и повече и няма такава тренировка която да ме измори до степен че да спя нормално.... Пробвал съм и смяна на видовете спорт, начина на тренировка... Ефекта е твърде краткотраен - до 10-на дни се адаптирам към новия режим.

Единственното което си мисля като решение са някакви хапчета/билки или каквото и да е там, което да ме кара да заспивам без да е необходим алкохол.

Какво мислите? Какво бихте препоръчали?

Благодаря ви и се извинявам за дългия пост!

Тема Re: Завсим съм! Как да си самопомогна?нови [re: Kaлин]  
Автор LaliМодератор (пристрастен)
Публикувано14.08.07 09:30

Калин, не се извинявай за дългия пост, даже бих казала, че е къс на фона на чувствата, които те вълнуват.
Аз не мога да ти помогна, но много е важна първата крачка. Това, че призна на нас.
Тук има хора с много опит, ще ти помогнат. Пиши. Успех.

Автор val999 (трезвен засега)
Публикувано14.08.07 11:00

Здрасти Калин, малко съм изненадан, че пиенето на няколко чашки при теб води до "... по-добър сън".

Алохола със сигурност спомага за бързо заспиване, но той активизира нервната система и резултата от това е, че след "здравия сън" човек се събужда ... уморен. Ако ти обаче се събуждаш свеж и отпочинал, това наистина е странно, но пък си е повод за завист от такива като мен

Аз докато пиех нямах проблеми със заспиването, но към сутринта се намирах в някакво състояне на заспал-буден и не знаех спя ли не спя ли. И кошмарчета безкрай ...

Все пак явно си зависи от човека и най-вече от броя на чашките.

Тема Re: Завсим съм! Как да си самопомогна?нови [re: Lali]  
Публикувано14.08.07 11:23

Благодаря!
Надявам се да е така!

Тема Re: Завсим съм! Как да си самопомогна?нови [re: val999]  
Публикувано14.08.07 11:32

Будя се понякога /тоалетна, вода, хапче против главоболие/, но минути след това заспивам. Като се наспя и събудя, разбира се не съм в чудесна кондиция но след душ и обилна закуска, кафе - до 30-40 минути след ставането се чувствам чудесно и нямам никакви проблеми - отпочинал, спокоен....
Но идва вечерта.. Ако не пия - следва кошмарна вечер, и кофти ден.
И като че ли от страх това да не се повтори, и да се предпазя от него.. Към 18-19-20-21.. Абе като се прибера и отварям хладилника.
Възможна причина да нямам проблемите за които говориш е че почти никога не пуша - случаите като го правя, обикновенно след това има подобен резултат. А другата е че обикновенно не смесвам напитките - като почна нещо - това е.

Авторgogo (Нерегистриран)
Публикувано14.08.07 12:20

Как да си самопомогна?
Отговорът е доста прост. Реши и намери начин да изпълниш решението. А то е: Спирам с пиенето!!!!!!!
Това със съня е самозаблуда. Самозъблуда и самооправдание за чашката.
След 30-40 дни сух, ще разбереш какво е здрав сън. Но, естествено, преди това трябва да си готов да платиш цената. И ще я платиш, не бива да се съмняваш в това. Колкото по-късно узрееш за решението, толкова цената ще е по-висока.
Не те плаша, просто споделям реалности и опит!
Успех!!

Авторлидия (Нерегистриран)
Публикувано14.08.07 17:47

От доста години съпругът ми се бори с алкохолна болест, има поставена диагноза. Единстеният начин да продължи да живее и да се труди качествено беше СПИРАНЕ ТОТАЛНО НА АЛКОХОЛА!!!! Решението го взе сам, всички близки го подкрепяме и за сега слава богу се справя. Трудно е, но не и невъзможно. Опитай!!!!!

Тема Re: Завсим съм! Как да си самопомогна?нови [re: gogo]  
Публикувано15.08.07 08:23

:) Благодаря ти, gogo!

Написаното от теб не ме уплаши, по-скоро ме разсмя.

Отговорът най-лесния начин да спреш да пиеш е като.. спреш да пиеш е абсолютно верен, но не ми помага. 'Зависимост' означава субординация, подчиненост на нещо, в случая на алкохола - и намаляването, съответно преодоляването на тази зависимост е процес, а не еднократен акт - инак става като това което е казал Марк Твен май беше, за спирането на цигарите - 'най-лесно е да ги откажеш. правил съм го хиляди пъти'. Аз също съм спирал да пия десетки сутрини но... Дотам... Надвечер решението вече ми изгежда прибързано и глупаво. :)

Вярата в светлото бъдеше - след 30, 40 или n+1 дни е много хубава ама....

Надявам се не те обиждам, ти си имаш право на мнение, и ти благодаря че го каза! Това че аз не го споделям си е мой проблем... :)

За мен по интересен е пътя и десетките дребни препятствия, съмнения, слабости които се преодоляват за да се достигне тази цел.. Как се справяте с тях? Какво ви мотивира? А в определени моемнти - какво ви спира да не посегнете пак?..

Благодаря!

Тема Re: Завсим съм! Как да си самопомогна?нови [re: лидия]  
Публикувано15.08.07 08:27

Благодаря Лидия!

Ще съм ти благодарен ако с няколко думи кажеш какво се включва във 'всички близки го подкрепяме'?
Какво точно правите, което е по-различно от времето когато не е опитвал да спре, и смятате че му помага?

Мисля че ще ми е полезно да разбера...

Авторgogo (Нерегистриран)
Публикувано15.08.07 09:03

Отговорът най-лесния начин да спреш да пиеш е като.. спреш да пиеш е абсолютно верен, но не ми помага.
"Отговорът най-лесния начин да спреш да пиеш е като.. РЕШИШ ДА спреш да пиеш ..."
Това, че те е размяло моето мнение е готино. Значи не си загубил чувството си за хумор. Обаче съм казал друго нещо, а ти съответно по нашенски(акохолически) си го разбрал избирателно. Повярвай, това РЕШЕНИЕ да спреш няма нищо с интерпретацията на Сам Клемънс, известен още като Марк Твен, за отказването от цигарите.
Ако се замислиш, ще видиш, че нищо не е такова, каквото изглежда от пръв поглед!
Успех приятел!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.