|
Тема
|
Предпочитам да съм непиеща алкохоличка с деменция?
|
|
Автор | Bъздъpжaтeл (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.06.07 20:44 |
|
Наясно ли си какво е "деменция"? Нарича се още "слабоумие"...
Деменцията е влошаване на умствените способности и засяга паметта, мисленето, възможността за
решаване на проблеми, концентрацията и възприемането. Някои форми на деменция като болестта на
Алцхаймер са дегенеративни, т.е. при тях състоянието се влошава с времето. Други форми на деменция,
каквато е васкуларната (съдова) деменция, не са дегенеративни, т.е. с времето състоянието на болния не
винаги става по-лошо.
Хората с деменция стават объркани, държат се неспокойно, повтарят действията, които извършват. Те
могат да станат раздразнителни, плачливи или възбудени, да имат депресия, нарушен сън, да бъдат
агресивни, с несъответстващо сексуално поведение.
Деменцията почти винаги е болест на старостта. Над 65 годишна възраст засегнатите от деменция са
около 1 на 20 души, а на възраст над 80 години – 1 на 5 души. Деменцията на хора под 65 години се смята
за ранно начало или предстарческа деменция и е рядкост, тя засяга под 1 на 1000 души
....Е, щом предпочитяш това...
| |
Тема
|
Re: Предпочитам да съм непиеща алкохоличка с деменция?
[re: Bъздъpжaтeл]
|
|
Автор |
Eми® (Ентусиастка!) |
Публикувано | 08.06.07 21:12 |
|
Тук не става въпрос какво да се предпочита.
Който е алкохолик, много добре знае, че не е в състояние да изпива само по една чаша! Пробвали сме да пием контролирано - ама не става. Лично аз нямам намерение тепърва да се уча да пия само по една чаша. Което не го мога - не мога! Това е.
А за подобряване на паметта почнах да пия "Биломаг" - екстрат от Гинкго билоба, лецитин, магнезий и Вит.В , спомага за подобрение на концентрацията и способността за помнене. И се чувствам перфектно. Умът ми е остър като бръснач, всичко запаметявам с лекота, за разлика от преди...
Между другото, в същия сайт с линка за деменцията, в който изследването е правено за неалкохолици, има и друга статия, която си струва да се прочете информативно:
| |
Тема
|
Re: Предпочитам да съм непиеща алкохоличка с демен
[re: Eми®]
|
|
Автор | Пak Aз (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.06.07 21:20 |
|
НЕ ТИ ВЯРВАМ, ЧАК ПЪК ТОЛКОВА ДА НЕ МОЖЕШ ДА СЕ КОНТРОЛИРАШ... НА КОЛКО СИ ГОДИНИ (АКО НЕ Е ТАЙНА)
| |
Тема
|
[re: Пak Aз]
|
|
Автор |
Lali (пристрастен) |
Публикувано | 08.06.07 21:38 |
|
Пак аз, въдръжай се от коментар на другите потребители. Не задавай лични въпроси.
| |
Тема
|
[re: Пak Aз]
|
|
Автор |
Aня (член) |
Публикувано | 08.06.07 22:42 |
|
Толкова ерудиран човек си и да не знаеш, че тук става въпрос за БОЛЕСТ? Тоест нещо, което не се подлага на контрол и воля?
Предлагам, ако някога се разболееш от стомашно разстройство, да се опиташ ДА КОНТРОЛИРАШ това, което ти прави стомахът...
Или да предложиш на болните от деменция да контролират процесите на нервната си система...
Абсолютно същото е да очакваш от човек БОЛЕН ОТ АЛКОХОЛИЗМА да КОНТРОЛИРА пиенето си. А да съблазняваш с по едно питие на ден е направо неетично. Все едно да предлагаш ежедневно парче торта на диабетик...
Освен ако ти харесва мислълта да станешн потенциален убиец.
Но за това пък си има по-ефектни и по-сигурни начини...
| |
Тема
|
Re: Предпочитам да съм непиеща алкохоличка с деменция?
[re: Bъздъpжaтeл]
|
|
Автор | Nezavisima (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.06.07 11:41 |
|
Съвсем не ме разбра,но това няма значение.Важното е,че хората от клуба ме разбират.Не ме интересува темата за деменцията,за друго сме тука,в този клуб.И други неща са по-важни за нас или поне за мен.Обясниха ти вече доста обстойно защо предложената от теб статия не ни помага особено,дори напротив.Хубав и трезв уикенд на всички!
| |
Тема
|
[re: Nezavisima]
|
|
Автор | Aлkoним (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.06.07 15:56 |
|
"за друго сме тука,в този клуб" - за какво? Хайде кажи!
| |
Тема
|
[re: Aлkoним]
|
|
Автор | ... (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.06.07 16:30 |
|
То си пише за какво сме тук:
"тук можете да споделите проблемите си с алкохола-ако вие,или хора около вас мислят, че имате такива"
| |
|
|
|
|