Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:38 06.07.25 
Взаимопомощ
   >> Алкохолно зависими
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема искам да спранови  
Авторeднa (Нерегистриран)
Публикувано04.04.07 11:09

Преди една година писах за пръв път тук с голямото желание да спра да пия. Не успях и престанах да пиша, но продължавах да ви чета. Миналата година по това време пиех по 200 водка всяка вечер, понякога стигах и до 400, но понякога. Сега положението е извън контрол, защото всяка вечер пия по 400, а понякога и 500 водка. Събуждам се трепереща и уморена, едва отивам на работа, едва избутвам деня и през цялото време си мисля, кога ще се прибера за да започна с водките. През целия ден треперя, вие ми се свят, лошо ми, изтръпват ми краката и ръцете и в момента, в които изпия първите 1-2 водки се съвземам. Нощем се събуждам с бясно сърцебиене, треперене и панически ужас, болки в дясно под ребрата, явно здраво съм скапала черния дроб. Животът ми стана пълен кошмар. Къщата ми е в безподобен хаос и безпорядък. Аз само пия в къщи и не ми прави впечатление мръсотията.
Реших да почна от днес и се надявам да успея. Ще използвам, че съм в отпуска 5 дни и поне кризата, в която ще изпадна няма да съм на работа.
Мъжът ми не пие и направо го съсипах с моито пиене. Вече съм на фаза, че така се напивам, че припадам и заспивам на масата, на леглото с дрехите, имало е и случай да падна на земята и той да ме вдига и да ме носи, но не помня. След някой напивания не помня как съм се прибирала. Бели петна.
Сега ме е страх дали ще успея. От сега ми е лошо, треперя, искам да се завия и да не ставам от леглото, нямам сили за нищо.

Тема Re: искам да спранови [re: eднa]  
Автор milka73 (непознат)
Публикувано04.04.07 11:54

Пожелавам ти успех! Направи го заради добрия си мъж, заради радостта от живота и заради себе си. Ще се справиш, едно е ясно - все пак осъзнаваш, че имаш сериозен проблем и това ще ти помогне.

Автор nekoi (минаващ)
Публикувано04.04.07 12:01

Няма да ти кажа нищо по-различно от това, което много пъти е писано в този клуб. Но това е пътят.
Гледай да се поочистиш от алкохола през тези 5 дни. След това ела на сбирките на АА, защото сама трудно ще успееш. Пиши и тук, а недей само да четеш.
Не се плаши от абстинентните симптоми - те отшумяват с времето.
Ако можеш, вземи още малко отпуска.
Не се самоупреквай, че си "загубила" една година и положението ти се е влошило. Просто, така е трябвало да стане, за да започнеш отново битката.
Миналата година не си била достаттъчно "узряла" за нея.
Не се срамувай от себе си - ти не си виновна.
Ако мъжът ти те разбира и подкрепя, ще ти бъде по-лесно. Но дори и да не те подкрепя и да те укорява, пак ще успееш.
Дръж се!

Автор nekoi (минаващ)
Публикувано04.04.07 12:04

Всъщност защо да чакаш 5 дни, за да дойдеш на сбирка.
Ела още довечера, без да сепритесняваш, че си абстинентна.
Ако не - ела в неделя - нищо, че е Великден, сбирка пак ще има, както има на Коледа, на 31 декември и на всички други празници.
Не е ли Великден един чудесен ден за едно ново начало?

Автор Eми® (Ентусиастка!)
Публикувано04.04.07 12:10

Ще използвам, че съм в отпуска 5 дни и поне кризата, в която ще изпадна няма да съм на работа.
Добре си го решила. Това ти е шанса сега. Бъди твърда този път. 5 дни отпуска хич не са малко за да се пооправиш. Направи го на всяка цена. Нали не искаш да мине още една година в този дух, по наклонената плоскост? Нещата ще се обърнат, ще видиш, всичко ще бъде наред. Само не пий от днес!
Стискам ти палци и пиши! И аз чета всеки ден, макар и да не пиша всеки път.
Тук съм и съм с теб!

Тема Re: искам да спранови [re: nekoi]  
Автор Eми® (Ентусиастка!)
Публикувано04.04.07 12:14

Nekoi, доколкото си спомням, една не е от София и в нейния град няма АА. Така че форумът и е връзката с нас. Вярвам, че всички тук ще я подкепяме и ще помагаме с каквото можем!

Тема Re: искам да спранови [re: nekoi]  
Публикувано04.04.07 12:31

Не живея в София. В моя град няма Анонимни алкохолици.
Тоя клуб е единственото място, където мога откровено да си призная ситуацията, в която съм и да потърся помощ.

Автор(Нерегистриран)
Публикувано04.04.07 12:32

Една и аз съм като теб в първите дни сега съм по добре но имам същите симптоми и аз като пийнех преди се чуствах супер но сега се мъча ти как си какво пиеш за да си по добре?Сега как се чустваш,дръж се не посягай към чашката няма смисал само ще стане по зле положението!Успехи от мен пиши аз съм тук цял ден./.

Тема Re: искам да спранови [re: Eми®]  
Публикувано04.04.07 12:40

В момента не мога да си представя как ще живея за в бъдеще без алкохол. Миналата година все още си мислех, че мога и без пиене или да го контролирам, но сега ми е ясно, че контрол вече няма. Непрекъснато ми се пие.
За сега не съм пила. Твърдо съм решила да не пия днес.
Снощи пих за последно 400 водка. Ако имаше още водка и нея щях да изпия, но нямаше и за това спрях на толкова.
Има ли някой друг, който да пие толкова много? Или да е пил толкова и да е спрял?

Тема Re: искам да спранови [re: Aз]  
Публикувано04.04.07 12:47

В момента съм много зле. Нямам сили да се облека дори. Задушавам се, треперя и рева и се радвам, че съм сама. Няма да пия обаче. Снощи или предните дни, не помня, кога е станало съм падала или съм се блъснала в нещо, сега видиях една синина на крака и на лицето ми. Трагична картинка съм вече. Понякога съм припадала и в банята под душа и със седмици нося синини от тия падания.
Знам, че трябва да пия много течности сега и това правя.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.