Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:45 13.07.25 
Взаимопомощ
   >> Алкохолно зависими
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема как мога да помогна на брат минови  
АвторK.H.K (Нерегистриран)
Публикувано04.05.06 20:24

Здравейте,имам голяма болка.Баща ми е алкохолик-битов (поне така го наричат) на него май му е късно до се оправи.Опита,но не издържа на болката,треперенето и параноята.По големият ми проблем е,че и брат ми стана такъв,но той изчезва и неможем да го открием с дни.Пие до припадък в продължение на дни,после е в тежка депресия седмици...и така се върти в един порочен кръг.Баща ми неможе и ден без водка,а брат ми може със седмици да не пие,но запие ли се...Незнам кое е по-лошо май и двете.Живея в този кушмар от малка а сега съм вече майка на две момчета.Моля ви да ми дадете съвет какво да ги правя(брат ми и баща ми)

Тема Re: как мога да помогна на брат минови [re: aлkи]  
АвторCтeлa (Нерегистриран)
Публикувано05.05.06 20:17

Здравей мила,

Щом имаш двама сина моята препоръка е да оставиш баща си и брат си да се оправят сами и да започнеш да мислиш за себе си и за децата си, истината е, че алкохолизмът е разрушителна болест, която се предава от поколение на поколение, това са неправилни модели на мислене и поведение, които усвовяваме в алкохолното семейство и които ако не вземем мерки ще предадем и на децата си, обръщай повече внимание на децата си, вниманието и любовта са много важно нещо за тях.

Тема Re: как мога да помогна на брат минови [re: K.H.K]  
Автор fireball (горещ)
Публикувано06.05.06 02:30

Здравей... никога няма да можеш да им помогнеш да се откажат от нещо, ако те самите не го искат... повярвай ми.... ако само ти искаш нещо, то няма никога да стане.....

Редактирано от fireball на 06.05.06 02:31.

Тема Re: как мога да помогна на брат минови [re: Cтeлa]  
АвторK.H.K. (Нерегистриран)
Публикувано06.05.06 10:55

Това е проблема,но за съжаление те не ме оставят!Поне се съобразяват с децата ми да не им се покозват пияни за което съм им благодарна.Но те са сами и двамата и когато закъсат звънят на моята врата.Обичам ги много,но ми е адски трудно.Превърнала съм се в психоаналитик-седя,слушам и им казвам това което искат да чуят за да не се депресират повече и пак от мъка или от това,че никой не ги разбира да се запият.Благодаря за съчувствието!

Тема Re: как мога да помогна на брат минови [re: fireball]  
Публикувано06.05.06 11:01

Знам го това,но надеждата нали умирала последна!Пдже би някой,който е успял да се пребори би могъл да сподели имат ли влияние околните в положителна посока.За поводи знам,че все някой е виновен,но за мотивация май,май......

Тема Re: как мога да помогна на брат минови [re: K.H.K.]  
АвторMoли (Нерегистриран)
Публикувано06.05.06 15:21

Не знам доколко сериозно ще приемеш това, което ще ти напиша, но при мен нещата започнаха да се подобряват, когато започнах да се моля на Бог, всъщност така започна всичко - с една молитва. Моли се за тях, ако си вярваща. Молитвите правят чудеса.

Тема Re: как мога да помогна на брат минови [re: Moли]  
Публикувано06.05.06 15:56

Аз мисля,че всеки го прави-да се моли.Да сме по-силни,да издържим,да има избавление,да оцелеем...Та нали бог е в нас самите!?Явно трябва да сме много,много търпеливи и да не спираме да се молим!Благодаря ти!

Тема Re: как мога да помогна на брат минови [re: K.H.K.]  
Автормoлитвa (Нерегистриран)
Публикувано07.05.06 07:22

Да, не спирай да се молиш за тях - Бог да им даде духовно и физическо здраве, много любов и да им помогне да стигнат до Него! Ще видиш, че ще има резултат. Успех!

Тема Re: как мога да помогна на брат минови [re: K.H.K]  
АвторCecтpa (Нерегистриран)
Публикувано12.05.06 14:45

Разбирам те. Много добре те разбирам. Брат ми е алкохолик. Обичам го, но обичта ми към него преминава през целия спектър на чувствата - от ярост (заради това, което съзнателно прави със себе си), до задушаващо съчувствие и желание да го предпазвам от всички възможни неприятности, да му спестявам унижението и да се правя, че не забелязвам състоянието му.
Знам какво ти е. Да понасяш ненавистта му към теб, когато ставаш преграда между него и алкохола. Да ти крещи да млъкнеш, когато говориш неща, които той не иска да чува. Да ти се свива сърцето всеки път, когато на улицата срещнеш опърпан алкохолик. Да се страхуваш непрекъснато това да не стигне децата ти. Да се питаш дали не е изкупление за някакви родови грехове. Да понасяш презрителното снизхождение на хора, които са ви познавали в по-добри времена. И да се молиш да стане чудо. И всъщност - да се надяваш само на него, защото всичко друго си опитала.

Тема Re: как мога да помогна на брат минови [re: Cecтpa]  
Публикувано12.05.06 16:32

Много си права!Май друго освен молитви не ни остава,но до кога и за кого по-напред?Това убива и двама ни бавно,но сигурно.Господи...трябва да има някакъв начин,трябва да има!Много ти благодаря за подкрепата и ти желая да си силна и ти в борбата.Моля те не се отказвай!Така ще знам,че не съм сама.Благодаря ти!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.