|
Тема
|
Семена от киа...
|
|
Автор |
princesse_azur (tam-tam) |
Публикувано | 16.07.11 01:18 |
|
Бих искала да ви попитам има ли в БГ семена от "киа" - chia (salvia ispanica ). Продава ли се и на каква цена ?
| |
|
Питай в Клуб Цветарство и градинарство.
Никога не казвай никога!
| |
|
Има, тук ги пишат чиа. Продават се в био (интернет и физически) магазин - не знам дали е уместно да слагам линк, но излиза нагоре в гугъл, ако напишеш "семена чиа". Пакет 250 гр - 12,20 лв; насипно 39,85 лв/кг.
Имам смътен спомен още преди години, че май бяха пуснали на щандовете на "Лечител", но не знам поддържат ли ги в асортимента. Горната фирма е изглежда основният вносител.
| |
|
Благодаря ти за информацията . Да , казва се "чия" или "кия" . При нас все още го няма този продукт , но видях , че се продава във Франция по 12.99 евро / 500 гр.
Тези семена са черни или бели . Много са полезни против констипация . Една супена лъжица и 1/2 , смесени с 200 мл вода ( не с кис. мл.) от време на време се разбърква , и след 30 мин се получава една гъста слузеста течност , която се изпива наведнъж сутрин . Същото може да се направи и вечер . Не повече от 2 пъти на ден .
| |
|
Ами същата работа вършат семена от лен, като се накиснат се получава слузеста течност.... Изключено е да пия подобна гадост. Предпочитам да купувам пълнозърнест хляб с лен и соя и сутрин с кафето хапвам няколко филийки. Също против запек сутрин сушени сини сливи, киви...
| |
|
Семената от лен , трябва да се консервират в хладилник . А тези на chia нямат проблем , освен това са по-приятни на вкус . Съдържат омега 3 , желязо и т.н. Виж в Google .
| |
|
Намерих хляб със семена от киа, вкусен е. Предпочитам в такава форма да ги приемам семената.
| |
|
Семена от чия продават в биомагазина на "Аксаков" 22.
Няколко пъти си купих оттам.
Цената последния път беше 34 лв./кг.
Много са хранителни.
| |
|
|
|
|