Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:07 07.07.25 
Здравна
   >> Алтернативна
*Кратък преглед

Тема Имуностимулиращи препаратинови  
АвторИлuян (Нерегистриран)
Публикувано29.08.11 01:36

Моля да споделите вашите лични наблюдения от приема на имуностимулиращи хранителни добавки и препарати (Ехинацея, Котешки нокът, Астрагал, Герисан, Респитонин, Респивакс, Имунобор, Есберитокс, Умкалор, Биозин, Имюн оул, Уинтървитст, Мужик корен..... ) при настинки, грип и т.н. Трудно ми е да се ориентирам какво точно да започна да приемам напр. при първи симптоми (зачервено гърло, запушен нос и т.н.) или профилактично. Моля за мнение само от хора, които лично са приемали някой подобен препарат или билка. Дотегна ми от настъпателни и агресивни дистрибутори или от дървени философи, които тук-там са прочели нещо и бързат да съветват.

Тема Re: Имуностимулиращи препаратинови [re: Илuян]  
Автор dama_spatia (зеленоока)
Публикувано29.08.11 19:45

От изброените, съм пила само Респивакс. Започнах да го пия миналият октомври, защото 5 поредни месеца се наложи да посетя джипито си. 15 дена бях добре, останалите 15 настинала-гърло, хрема. Тя ме посъветва да взема Респивакс веднага, след като се излекувам. Така и направих. Започнах да го вземам от октомври, някъде малко след 15-ти. Цяла зима не се разболях. Не знам дали има някаква давност, в смисъл колко време е действието му, защото миналият месец настинах-хрема, кашлица,получих ги от течение. Посетих джипито. Посъветва ме този път да взема имунобор и да започна да го пия веднага, след като се оправя. Купила съм имунобор и съм решила от 1-ви септември да започвам да го пия. Имунобор може би е по-силен от Респивакса.

Редактирано от dama_spatia на 29.08.11 19:46.

Авторlili (Нерегистриран)
Публикувано14.09.11 21:22

Здравейте.Аз също съм пробвала какви ли не имуностимулатори докато не разбрах че за да подейства една добавка трябва човек много сериозно да промени храненето и начина си на живот.Повече плодове и зленчуци и много малко животинска храна и тесто.Иначе от природните стимуланти най-много съм доволна от алое вера,от сок нони и от едно арменско облепихово масло което си го взех от тук

Не съм дистрибутор просто от там ми хареса най-много защото е чисто.Пила съм и котешки нокът и мужик корен и грисан, но въобще не съм доволна.Ефекта беше нула.Претполагам ,че голяма част от билките отдавна са с изтекал срок затова ви препоръчвам да си вземате натурални масла или сокове със сигулност ще помогнат повече

Тема Re: Имуностимулиращи препаратинови [re: lili]  
Авторlili (Нерегистриран)
Публикувано14.09.11 21:27

Извинявайте сбъркала съм името на сайта

Авторupuнa (Нерегистриран)
Публикувано20.09.11 21:57

Пау Дарко,много добър исползвам го 10 години,има инф.за него : neways

Тема Re: Имуностимулиращи препарати [re: Илuян]  
Автор dama_spatia (зеленоока)
Публикувано18.10.11 21:15

Смятах, че имунобор-а е по-силен от респивакс-а, но явно не е, защото за 1 месец изпих 2 опаковки имунобор / целият септември/, а 14 дни , след като го свърших настинах-обичайното- гърло и хрема. Имунобор не ми помогна. Ще се съветвам с личната ми лекарка дали е удачно да започна да пия респивакс, след като е минал кратък период от време на приема на имунобор. Миналата година, когато го пих, цяла зима не се разболях.

Редактирано от dama_spatia на 18.10.11 21:21.

Автор Ladysexy (sugar mama)
Публикувано19.10.11 14:53

Здравейте! От изброените съм доволна от Ехинацея и Умкалор. Изпробвала съм ги първо на себе си и после за дъщеря ми. Искам само да уточня, Умкалора не е имуностимулант, а противопростудно натурално с-во за първи симптоми на настинка и вирус. Някои мами го дават профилактично като имуностимулант, но ако трябва да съм точна, Ехинацеята е имуностимулант, а Умкалора л-во на растителна основа. При наличие на първоначални симптоми можете да ги комбинирате. Аз понякога ги комбинирам, когато дъщеря ми започне да кашля, киха и сополяви... За по-силно действие е хубаво паралелно с това да пиете много билкови чайове с дом. мед, както и прясно изцедени фрешове от лимон, грейпфрут, портокал, морков и др. Ехинацеята може да пиете профилактично за по-дълго време, а Умкалора при първи наченки на бронхити, синузити т.н.

Автор kaмъчe (загубенo)
Публикувано08.11.11 14:33

Чесън - от пазара.

Научно доказано е, че алицинът представлява изключително силен антибактериален агент, като по своето бактерицидно действие 1 мг алицин отговаря на 15 единици пеницилин. Алицинът е и основна активна съставка на много хранителни добавки, някои от които са успешно съчетани с магданоз, които е с изразени диуретични свойства и спомага за прочистването на бъбреците и жлъчката, както и за профилактика. Обикновено тези хранителни добавки са под формата на капсули, в които е събран достатъчно екстракт от чесън. Така съвременният делови човек може да получи своята дневна "порция" полезни вещества без никаква доза притеснение от неприятната специфична миризма.

ESCOP (The European Scientific Cooperative on Phytotherapy) препоръчва от 2 до 4 г чесън или 2 до 4 мл чеснова тинктура (1:5, разтвор в 45% етанол) на ден за профилактика и лечение на инфекции на горните дихателни пътища.

Източник: Чесън http://www.bb-team.org/articles/3507_chesan#ixzz1d7IMNKiy

* Алицинът е много силен антибактериален агент, навлизащ в кръвоносната система и "дезинфектиращ" белите дробове, вътрешните органи и кожата.
* Лецитинът, друга съставна част на зеленчука, спомага за премахването на мастни натрупвания и за превръщането на мазнините в енергия при процесите на обмяна на вещствата. Доказано намалява концентрацията на LDL-холестерол и на триглицериди, като повишава концентрацията на HDL-холестерол в кръвта (с 9 до 25%).
* Диалилсулфидите (серните съединения) са с изразени противогъбични и антибактериални свойства. Особено ефективни са при грипните заболявания, причинени от Candida albikans. Тези съединения защитават организма от свободните радикали, като по този начин превръщат чесъна в мощен антиоксидант, а също така и понижават кръвното налягане.
* Германий и селен - микроелементи, които спомагат за подсилване на имунната система.
* Особено подходящ при различни белодробни заболявания (напр. бронхити).
* Чесънът допринася за бързото зарастване на раните.
* При диабетиците системната употреба на чесън намалява нивото на захар в кръвта и стимулира обмяната на вещества в организма.
* Чесънът предотвратява преждевременните старчески промени - укрепва организма в напреднала възраст.
* Допринася за поддържане на жизнения тонус и общото здраве на организма.
* Подпомага лечението на алопеция (косопад).
* Екстракт от чесън подпомага лечението на менингит.

Източник: Чесън http://www.bb-team.org/articles/3507_chesan#ixzz1d7H00Ysy

Редактирано от kaмъчe на 08.11.11 14:38.

Авторqwentin (Нерегистриран)
Публикувано16.12.11 10:46

Единственото,което ми помага е - "inmu plus "!

Автор princesse_azur (tam-tam)
Публикувано20.12.11 00:44

Най-бързия начин за прочистване при запушен нос , синузит , алергия :

Аз слагам една равна чаена лъжичка сол от Guerande и 2гр магнезиев хлорид в този съд и го напълвам догоре с хладка вода .
Преди да започнеш процедурата , разбъркваш хубаво докато се разтопят солта и магнезиевия хлорид . Може да се прави 2-3 пъти на ден при запушен нос или синузит .

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.