Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:48 10.11.25 
Здравна
   >> Алтернативна
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема камък в бъбреканови  
Авторcтpaдaлka (Нерегистриран)
Публикувано12.07.08 13:55

Търся изпитано средство за разтваряне или разтрошаване на по дребни частици на голям камък в бъбрека-12-14мм.Моля помагайте!

Тема Re: камък в бъбреканови [re: cтpaдaлka]  
Автор Q23 (чудо)
Публикувано12.07.08 18:23

Хехе, като не казваш какъв е камъка....
За разтваряне не знам, аз имах оксалатен около 20 мм. В Медицинска академия - София имат един "сух" Литотриптер - разби го на дребни частици за три сеанса през 2001 година. Май казваха, че 20 мм е границата, за 12-14 мм може би не е особено рисково. Процедурата не е оперативна и не е ужасно много (поне при мен) болезнена. Зависи къде е павето. При мен бе в легенчето. За да не се запуши "канализацията" ми слагаха "дабълджей", ама това е друга сага.

Редактирано от Q23 на 12.07.08 18:26.

Авторjuji (Нерегистриран)
Публикувано12.07.08 19:29

чувала съм, че много помага пиенето на бира.

Тема Re: камък в бъбреканови [re: Q23]  
Публикувано13.07.08 20:36

Може ли малко по подробно да ми опишете процедурата литотрипсия и поставянето на стенда болезнено ли е в момента и имахте ли тежки кризи при изкарването на пясъците.Дайте ми повече инфо моля!

Тема Re: камък в бъбреканови [re: juji]  
Публикувано13.07.08 20:37

Бира пием всяка вечер но полза май няма или е важна количеството?

Авторlory (Нерегистриран)
Публикувано15.07.08 12:20

Това го про4етох някъде из клубовете. Аз го направих , болки не съм имала, но и не съм оти6ла на ехограф , за да видя има ли резултат

5 дена по 60 лешника на ден( 5 х 60 е 300 лешника) и
горнобанска минерална вода. 60 бр. лешници с черупките се счукват и както са си с черупките се поставят в 750мл. горнобанска вода не друга вода барабар с черупките(за да не ти бягат черупките, ползвеш лешникотрошачща а ако нямаш такава - слагаш в кесия за баня или някакъ плик и удряш с чук отгоре). Варят се от вечерта за другия ден по възможност в закален порцелан, или кален съд, но и в обикновенна тенджерка пак става. Варят се докато течността стане на 1/2 с се оставя да престои през ноща. На сутринта се прецежда и отварата се дели на 3 равни части. Пие се сутрин обед и вечер, когато на теб ти е удобно / пред или след или по време/ на храна е без значение. Не е гадно на вкус, имаш чувството че пиеш шоко но с вода, а не с мляко и е без захар. Процедурата се прави 5 дена, като през това време пиеш вместо нормалната си питейна вода, горнобанска вода. С след това си О.К. Камъните стават на прашинки и усещаш(не е задължително да усешташ, защото стават не на песъчинки а на прашинки - например мъжът ми нищо не усети, но на ехографа се оказа че бъбреците му са кристално чисти) как ти пари като пишкаш, т.е. как изхвърляш пясъка/е ако имаш строеж може и да си го събираш, да ти е по-тънкана / -))))) Това се прави всяка година по 1 път и няма болки, няма диети

ако иска6 пробваи нито е трудно, нито гадно........

АвторBили (Нерегистриран)
Публикувано15.07.08 12:36

Преди 1м. ми разбиваха камък и ми поставиха стенд. Нищо не усетих защото бях под упойка.

Тема Re: камък в бъбреканови [re: Bили]  
Публикувано16.07.08 08:33

Къде Ви разбиваха камъка иколко голям беше?Имахте ли тежки кризи след това докъто изхвърлите разтрошените частици?Извинете че Ви разпитвам толкова подробно но нямам никаква представа за тази процедура а май ще се наложи да се прави и при мен.

Тема Re: камък в бъбреканови [re: lory]  
Публикувано16.07.08 08:36

Благодаря Ви Лори!ЩЕ опитам и тази рецепта а ако не стане ще се наложи да се разбива този камък иначе отърване май няма.

АвторBили (Нерегистриран)
Публикувано16.07.08 10:35

Във ВМА-София при доц. Салтиров. Камъка беше 9 мм. в уретера. Нищо не се усеща защото бях с пълна упойка.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.