|
Тема
|
Проблем с теглото
|
|
Автор | питaщия (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.06.10 09:20 |
|
Здравейте!
Тук споделям нещо, което ме преследва цял живот и желая да го разреша сега.
Още от тинейджърските ми години съм кльощав и днес, като мъж на средна възраст общо взето съм се примирил, че съм 20 кила под нормата.
Когато ми се роди син, обаче, забелязах колко лесно той наддава, въпреки че двамата се храним със една и съща храна, вегетарианска. Освен това забелязах едно нещо друго - независимо че ядем една и съща храна неговите изпражнения винаги потъват на дъното на водата във тоалетната, а моите винаги плуват. Не се смейте, това трябва да има значение.
Четох из нета, че това може да е индикатор за неусвояване на мазнини, целиакия, запушен жлъчен мехур, панкреатит и т.н.
Как мога да разбера какво е и въобще как да разбера в какво е проблема с теглото ми?
| |
|
Като начало виж функциите на жлъчката си и на щитовидната жлеза. А сина ти навярно повече прилича на майка си?
Иглотерапевт и Фитотерапевт
| |
|
По конституция прилича на баща ми.
Възможно ли е да става дума за смутена абсорбция?
| |
|
Едва ли имаш нарушена функция на червата и способноста им да абсорбират хранителни вещества.Това че си вегетарианец не е проблем(голям) за качване на тегло.Ако си веган обаче проблема ще ти е голям(не че не е възможно, но е адски трудно).
Ако не си имал и нямаш в момента проблеми с ендокрината и храносмилателна с-ми и нямаш някакво сериозно заболяване можеш да опиташ със следните неща.
1.Първата стъпка и задължителна е да направиш изчистване на организма най вече на стомах черва черен дроб жлъчка и лимфа.В интернет има много информация.Аз имам тема,,Тотална детоксикация и хелатотерапия,, в клуба за борба с рака.Когато изчистиш организма и го алкализираш и наситиш клетките с кислород ще почнеш пълноцено да усвояваш хранителни в-ва.
2.Диета- аз съм привърженик на войнскатa диета която е описна подробно в сайта bb.team-org.През деня я се яде само колкото да не ти е празен стомаха -около 4 пъти- главно плодови и зеленчукови сокове.На обяд може някоя супичка най много.Вечерята е адски обилна и не се лишаваш от нищо като буквално ядеш докато се пръснеш-студено предястие,топло предястие,основно меню,десерт!Така поетата храна се усвоява пълноцено защото организма е подготвен за това през деня.
Като цяло важното е да увеличиш приема на бавните въглехидрати.
3Добавки-Креатин монохидрат(след тренировка 5 гр. във вода и глюкоза на прах).Аминокиселини с разклонена верига(преди и след тренировка по 5 гр.).Протеин на прах 50гр след тренировка.
4Билки-за храносмилането,апетит и повишаване на абсорбацията на хранителни в-ва -Трифала.
А за стумулиране на анаболните функции и кръвотворенето -Левзея(Маралов корен).
Относно тренировките трябва да видиш в някой сайт за бодибилдинг.
| |
Тема
|
Re: Проблем с теглото
[re: hospitalier]
|
|
Публикувано | 30.06.10 22:06 |
|
Благодаря!
Вчера приключих изчистването на черния дроб със зехтин и грейпфрут. Излязоха доста камънаци и зелени неща
Сега ще видим разликата, но определено чувствам лекота откъм черния дроб.
| |
|
Вчера приключих изчистването на черния дроб със зехтин и грейпфрут. Излязоха доста камънаци и зелени неща
-----------------------------
Би ли написал по подробно за този метод, или дай линк.
Благодаря предварително.
| |
|
Здравейте,някой от Вас бил ли е при д-р Минко Минков-пенсионер-невролог!Търся отзиви!Приема в дома си в" Х.Димитър "София!
| |
Тема
|
Re: Проблем с теглото
[re: 4ereshka2]
|
|
Публикувано | 03.07.10 19:53 |
|
В отговор на:
Би ли написал по подробно за този метод, или дай линк.
- стр. 240
| |
|
|
|
|