Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:48 14.11.25 
Здравна
   >> Алтернативна
*Кратък преглед

Тема лечение (лекар) за гъбичен фарингит (пак)?нови  
Автор ab12345 (минаващ)
Публикувано15.06.09 22:57

Имам хроничен ринофарингит, в тежка форма (последната зима се обостри 4-5 пъти).
Не мога да пийна дори глътка студена вода - веднага ми се възпалява гърлото.
Реших поне да разбера какъв тип е тоя фарингит – вирусен, бактериален, алергичен, от (гастроезофагеален) рефлукс, или гъбичен – и отидох да ми вземат гърлен секрет. Изследванията показаха, че имам гъбички (Кандида) в гърлото.

Сега се чудя какво лечение да предприема, и при кой лекар да отида. Бихте ли препоръчали някой добър специалист УНГ, който може да помогне в този конкретен случай?

Обаждах се в Токуда, в УНГ - или не отговарят, или отговаря някаква, която ме препраща към дежурния лекар, който също не отговаря ... Останах с неприятно усещане за безхаберие.
Един колега ми спомена за д-р Антонов от болница „Св.Иван Рилски” – знаете ли нещо за него?
В ИСУЛ работи д-р Йовка Спиридонова – доста е известна, но май че е повече специалист по ушните заболявания.
В медицински център „Хармония” (до Окръжна болница) има един д-р Венцеслав Томов - изглежда стабилен, но не знам колко е компетентен за тази болест.
и т.н.

Заб.: Имам „готическо” (високо) небце, почти постоянно обложен език (май характерен симптом при фарингитите), увеличени подчелюстни лимфни възли.

Какво пише в Интернет по въпроса?

Български сайтове:
При гъбичните фарингити антибиотиците са изключително вредни и дори ги провокират.
(Заб.: Миналата година една УНГ-лекарка ми предписа Дуомокс, почти се натрових от цялата доза и въобще не ми помогна).
Болести, които спомагат за гъбичния фарингит, са имунодефицитът (да, имунитетът ми е доста слаб), стомашно-чревни (имам хиперациден гастрит), диабет, болести на кръвта, и др.
Антигъбично действие имат Хексорал (може би спреят, ако не помогне, поне няма да навреди), Ефизол, ...
Да не се взимат хранителни добавки за фитнес и пр. Да се спи повече.

„Английски” сайтове:
Обичайно използвано противогъбично лекарство в такива случаи – FLUCONAZOLE – капсули (първата седмица – по 200 мг/ден, а 2-ата и 3-ата седмици – по 100 мг/ден)
Това лекарство може да предизвика клиничен хепатит (аз съм боледувал от Хепатит А преди 26 години; сега съм на 45 г.) и др.
В България се продава негов еквивалент – МикоМакс – едно хапче, за еднократна употреба, е 5-6 лева – но не смея да го взимам без предписание от лекар.
Други лекарства:
- Itraconazole
- Ketoconazole
- Clotrimazole –таблетки
- Cansten разтвор – може би става дума за лекарство от серията, в която попада и шампоанът против пърхут Canesten Bayer.

Гъбичният фарингит може да е придружаващ симптом при неоплазма (не знам да имам някакво новообразувание). Този тип фарингит се среща и при болните от СПИН, но тестът ми е отрицателен.
Усложнения от гъбички: загуба на енергия, умора, възпаления, безсъние, инфекции в устата (афти)... – имам ги и тия неща.

ДИЕТА:
ДА:
Препоръчват се (като естествени фунгициди) : чесън, тиквено семе, бразилски ядки, цитрусово, портокалово и кокосово масло, лимонова трева, чай от кора на „огнено дърво” (Fire tree bark -?).
Още: ментово масло и масло от сушен риган във вид на капсули, масло от чаено дърво и от маслинови листа. Лесно смилаеми смесени салати, сурови супи, пресни цели плодове.
Сок от половин лимон на литър вода... Подсладител: Стевиа (Stevia, Stevioside) – растение, прахът от който е 200-300 пъти по-сладък от захарта (?).

НЕ:
Рафинираната ЗАХАР (вкл. мед, кафява захар, глюкоза, малтоза, декстроза, малтодекстрин, ...) трябва ИЗЦЯЛО да бъде ЕЛИМИНИРАНА от диетата, дори и плодовете и плодовите сокове – те съдържат захар. ЗАХАРТА ХРАНИ ГЪБИЧКИТЕ!
Също така не трябва да се употребяват тестени изделия (вкл. хляб) с квас/мая, гъби, фъстъци, сирена, пушени, сушени и мариновани меса, черен чай, кафе, бира, вино, маслини, салатени сосове, соев сос, майонеза, горчица, обработени и пакетирани храни, и др.
Да се намалят мазнините в диетата – животински продукти, олио, ядки, семена, авокадо, кокос, ...

Да се спи много и да се избягват всякакви стресове.

В ранните етапи на терапията може да се наблюдава временно влошаване на симптомите, защото когато гъбичките умират, те изхвърлят протеини и токсини.

Тема Re: лечение (лекар) за гъбичен фарингит (пак)?нови [re: ab12345]  
Автор did_hr (знаещ)
Публикувано16.06.09 09:46

Ползвала съм антипаразитна програма и след това детоксикация . Общо за 28 дена. Мисля, че и на тебе ще помогне.
Много е вярно, че захарта храни гъбичките. Следователно трябва да се премахне изцяло от храненето. Поне докато трае лечението.

Авторcarry (Нерегистриран)
Публикувано05.12.09 09:18

Здравейте,
аз имам подобни симптоми от 14 години и не съм намерила лекар, който да ми каже какво да правя. Направила съм много и различни изследвания, но нищо , а продължавам да боледувам 4-6 пъти в годината от възпалено, гърло, понякота ранички в устата ... Правила съм си също изследвания 3-пъти през тези години за хив - отрицателни са. Ако сте намерили някакво решение на фашият проблем, моля да ми пишете на е-мейл:cami_ml@yahoo.com

Тема Re: лечение (лекар) за гъбичен фарингит (пак)?нови [re: carry]  
Автор ab12345 (минаващ)
Публикувано12.01.10 21:14

Ситуацията не е безнадеждна. Мисля, че госпожата по-горе е права. Една сериозна детоксицираща програма би трябвало да помогне.
Четох съветите на Едгар Кейси (американски ясновидец и лечител от първата половина на 20-и век) за хроничния тонзилит - според него основната причина са отпадните продукти и токсините в кръвообръщението. Много важни са правилните елиминации от организма, по всички канали, изчистването на кръвта и чревните пътища, с клизми, colonics, и др.
Изчистването да се извършва в цикли, до пълното нормализиране на гърлото.
В сайта на здравен център "Дар" се дават подобни съвети.
Да се следва алкална диета.
Да се види има ли проблеми с шийните или горните гръбни прешлени.
Да има периоди на почивка без напрягане на гърлото, очите, и изобщо на тялото.
И да не се забравя: повече сън, избягване на стресовете, и укрепване на имунитета по всички възможни начини.

Авториpинa (Нерегистриран)
Публикувано21.01.10 22:25

В този случай много помагат билки : ехинацея,поа дарко.
Pau Darco oт newaysbulgaria.com.
имат противогъбичен ефект и повишава имунитет.
Диета която не садържа захар и рафинираните продукти.
Черен орех има добър ефект също.

Тема Re: лечение (лекар) за гъбичен фарингит (пак)? [re: иpинa]  
Автор ab12345 (минаващ)
Публикувано23.01.10 21:23

Благодаря за информацията.
Колко струва една опаковка Пау Д Арко и къде в София мога да го купя?

Автор did_hr (знаещ)
Публикувано24.01.10 20:24

По рано писах за антипаразитната програма. Тя включва: Поу Дарко, листа от черен орех, колоидно сребро. За Candida - Си фри. Ако искаш овече инфо ми пиши на е-маила, че тука влизам рядко

Тема Re: лечение (лекар) за гъбичен фарингит (пак)?нови [re: did_hr]  
Авторdid_hr (Нерегистриран)
Публикувано25.01.10 16:46

да да на имейла , имам нещо за дистрибуцийка
ще останете доволни , а най вече аз

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.