|
Тема
|
Кълнове
|
|
Автор | 567 (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.12.07 11:19 |
|
Взех от супермаркета пшеница за кълнове. Спазих инструкциите за покълване. Обаче в тях пише, че покълват след 48 часа. А на мен ми покълнаха след някъде около 15 часа, някъде около 1 мм бели стъбълца. Може да е нормално и толкоз рано да покълнат. Но понеже искам да ги давам на бременната ми дъщеря, реших да се допитам, да не направя някоя грешка. Освен това опитах 2-3 зрънца. Омекнали са, могат да се дъвчат, но имат силен вкус на сурово. Не е изненадващо, разбира се, но не знам ефекта на тази сурова пшеница върху червата. Да не стане някоя беля, щото няма как да е не е трудно смилаема.
Моля, ако някой знае подробности по въпроса, да напише, каквото знае.
| |
Тема
|
Re: Кълнове
[re: 567]
|
|
Автор | Anna (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.12.07 12:02 |
|
На повечето въпроси сама си си отговорила.
Нека дъщеря ти ги опита и сама да прецени дали й харесват на вкус. Вкусни са с малко мед. Трябва много добре да ги дъвче и няма да има проблеми.
| |
Тема
|
[re: 567]
|
|
Автор |
krisy75 (непознат
) |
Публикувано | 04.12.07 14:56 |
|
Здрасти, семената наистина покълват на 15-я час, но са най-подходящи за консумация на 48-я. Тогава концентрацията на полезни вещества в тях достига най-висока стойност. Аз самата съм бременна и съм яба така покълнали семена след 48 часа - няма нищо опасно или вредно. пожмагат освен това и при запек. Да не говорим колко много витамини от група В съдържат.
| |
|
ами просто Редактирано от motle на 04.12.07 17:21.
| |
Тема
|
[re: Anna]
|
|
Автор | 111 (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.12.07 19:16 |
|
колко голямо трябва да е кьлн4ето....
| |
Тема
|
[re: 111]
|
|
Автор |
krisy75 (непознат
) |
Публикувано | 10.12.07 10:12 |
|
различно, около сантиметър, сантиметър и половина за 48 часа при пшеницата
| |
Тема
|
[re: 111]
|
|
Автор | Aннa (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.12.07 16:11 |
|
Специално пшениченият кълн не трябва да е по-голям от 2-3 милиметра!!!
За други семена може и до 2-3 см - например на Алфа-Алфа (люцерна) може да се покажат и малки зелени листенца. Така че, наистина е различна дължината, но е добре пшеницата да се яде с мако кълнче.
| |
|
В отговор на:
няма нищо опасно или вредно. пожмагат освен това и при запек. Да не говорим колко много витамини от група В съдържат.
От запека може да те освободи и суровата тиква.По едно резенче непосредствено преди ядене,абе нещо като ордьовър!А и сега е сезона на тиквите-този факт не е за пренебрегване!
| |
Тема
|
запек
[re: firrst]
|
|
Автор | K (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.01.08 18:13 |
|
И кефира направен от тибетската гъба върши същата работа, при това е натурален пробиотик
А някой ползва ли японските алги (японски кристали) и как се чувства
| |
|
|
|
|