Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:26 03.07.25 
Здравна
   >> Алтернативна
*Кратък преглед

Тема Кълновенови  
Автор567 (Нерегистриран)
Публикувано04.12.07 11:19

Взех от супермаркета пшеница за кълнове. Спазих инструкциите за покълване. Обаче в тях пише, че покълват след 48 часа. А на мен ми покълнаха след някъде около 15 часа, някъде около 1 мм бели стъбълца. Може да е нормално и толкоз рано да покълнат. Но понеже искам да ги давам на бременната ми дъщеря, реших да се допитам, да не направя някоя грешка. Освен това опитах 2-3 зрънца. Омекнали са, могат да се дъвчат, но имат силен вкус на сурово. Не е изненадващо, разбира се, но не знам ефекта на тази сурова пшеница върху червата. Да не стане някоя беля, щото няма как да е не е трудно смилаема.

Моля, ако някой знае подробности по въпроса, да напише, каквото знае.

Тема Re: Кълновенови [re: 567]  
АвторAnna (Нерегистриран)
Публикувано04.12.07 12:02

На повечето въпроси сама си си отговорила.
Нека дъщеря ти ги опита и сама да прецени дали й харесват на вкус. Вкусни са с малко мед. Трябва много добре да ги дъвче и няма да има проблеми.

Тема Re: Кълновенови [re: 567]  
Автор krisy75 (непознат )
Публикувано04.12.07 14:56

Здрасти, семената наистина покълват на 15-я час, но са най-подходящи за консумация на 48-я. Тогава концентрацията на полезни вещества в тях достига най-висока стойност. Аз самата съм бременна и съм яба така покълнали семена след 48 часа - няма нищо опасно или вредно. пожмагат освен това и при запек. Да не говорим колко много витамини от група В съдържат.

Тема Re: Кълновенови [re: krisy75]  
Автор motle ()
Публикувано04.12.07 17:20

ами просто

Редактирано от motle на 04.12.07 17:21.

Тема Re: Кълновенови [re: Anna]  
Автор111 (Нерегистриран)
Публикувано08.12.07 19:16

колко голямо трябва да е кьлн4ето....

Тема Re: Кълновенови [re: 111]  
Автор krisy75 (непознат )
Публикувано10.12.07 10:12

различно, около сантиметър, сантиметър и половина за 48 часа при пшеницата

Тема Re: Кълнове [re: 111]  
АвторAннa (Нерегистриран)
Публикувано10.12.07 16:11

Специално пшениченият кълн не трябва да е по-голям от 2-3 милиметра!!!
За други семена може и до 2-3 см - например на Алфа-Алфа (люцерна) може да се покажат и малки зелени листенца. Така че, наистина е различна дължината, но е добре пшеницата да се яде с мако кълнче.

Тема Re: Кълновенови [re: krisy75]  
Автор firrst (ентусиаст)
Публикувано14.01.08 09:42

В отговор на:

няма нищо опасно или вредно. пожмагат освен това и при запек. Да не говорим колко много витамини от група В съдържат.

От запека може да те освободи и суровата тиква.По едно резенче непосредствено преди ядене,абе нещо като ордьовър!А и сега е сезона на тиквите-този факт не е за пренебрегване!

Тема запекнови [re: firrst]  
АвторK (Нерегистриран)
Публикувано14.01.08 18:13

И кефира направен от тибетската гъба върши същата работа, при това е натурален пробиотик
А някой ползва ли японските алги (японски кристали) и как се чувства

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.