|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Изпотяване
|
|
Автор | cлaдkaтa (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.03.07 16:37 |
|
Здравейте, имам проблем с изпотяването. Момиче съм на 20 години. От преди около 7-8години започна проблема ми. Постоянно се изпотявам под мишниците, дланите, стъпалата. Отвратително е. Не мога да си облека някаква нормална блуза, защото стават огромни мокри петна, дори и зимата - студено ми е, треса се от студ, но в същия момент се потя. Ходих на лекар, правиха ми изследвания и ми казаха, че нищо ми няма. Не мога повече да продължавам така, това ми се е правърнало в най-големия комплекс. Иначе къпя се всеки ден, това няма нищо общо с хигиената, дори по 2-3пъти на ден се къпя и след като излезна от банята пак започва изпоряването. Може би, пак ще отида да ми направят някакви изследвания, но на друго място, но незнам дали ще има ефект.
Въпросът ми е някой има ли такъв проблем и ако знае какво е решението ще го помоля да ми каже, да ми каже някакво лекарство или някакво средство за да го спра, с дезодорант не става....
Предварително Благодаря.
| |
Тема
|
Потърси Китайски лекар !
[re: cлaдkaтa]
|
|
Автор | ChimMed (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.03.07 20:46 |
|
Преди време в сериала "Али Макбиил" (незнам дали си го гледала) даваха един човек с такова заболяване - и той също имаше големи проблеми с това главно поради по-трудните му социални контакти(хората се притесняваха да се здрависват с него защото от него постоянно се стичаше пот). Доколкото знам заболяването се нарича Хиперхидроза, но може да има и други наименования. За съжаление не мога да ти кажа дали съществува начин за справяне със състоянието според конвенционалната медицина. Все пак бих искал да ти разкажа как будистите гледат на такива ужасни заболявания - като на изпитание, което може да промени бъдещето ти невероятно - според будистите тези страдания със сигурност ще ти донесат едно по-добро бъдеще, чрез тях можеш да пречистиш една голяма част от т.нар.негативна карма(негативни събития, които е "писано" да ти се случат) и така в бъдещето ще бъдеш по-щастлива.
Смятам, че не бива да се отказваш да търсиш някакво лечение за твоя проблем - все пак, ако го откриеш така можеш да помогнеш и на други хора със същото страдание. Чувал съм, че китайската медицина е много добра по отстраняването на проблеми, пред които традиционната медицина е безсилна
Така че мисля, че най-доброто, което можеш да направиш е да си намериш един известен(доказан) китайски лечител - най-добре в чужбина - тука не познавам такива, който да ти предпише билки + акупунктура.
Желая ти възможно най-бързо справяне с проблема!
| |
Тема
|
Има разработени лекарства!
|
|
Автор | ChinMed (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.03.07 21:16 |
|
Току що претърсих част от нета за неща свързани със заболяването ти. Според една статия може да ти се направи Йонофореза, която била доста ефективна. При много тежки случаи се препоръчва операция, но аз ти казвам: НЕДЕЙ ДА ПРАВИШ ОПЕРАЦИЯ ПРЕДИ ДА СИ ИЗПОЛЗВАЛА ВСИЧКИ ДРУГИ ВЪЗМОЖНИ ЛЕЧЕНИЯ !!! След една операция нещата вече са необратими!
Може да пробваш следните медикаменти(задължително преди това трябва да се консултираш с личния ти лекар за лекарствата!!!!): Ditropan® (генерично име: oxybutynin), Ditropan XL®, Robinul® (генерично име: glycopyrrolate) - тези лекарства имат като страничен ефект пресъхване на устата с поява на болки!
Други лекарства са: propantheline bromide (Probanthine®) и benztropine (Cogentin®) те имат т.нар.антихолинергичен ефект - между другото съм абсолютно сигурен, че има китайски билки, които притежават същия ефект и се струва да потърсиш първо тях!!! В статията се препоръчват още, като лечебни методи релаксацията и медитацията - що се отнася до медитацията не ти препоръчвам да я пробваш сама, а само под ръководството на някой тибетски учител(тибетец, не западняк) - това също е метод, който може да те облекчи, а дори и излекува - не знам, зависи. Иначе най-лесния медикамент, който се препоръчва е някой бета-блокер(изписан от личния ти лекар!!!) - той има най-малко странични ефекти(намалява се леко кръвното налягане), но пък е и сравнително най-малко ефективен. Все пак мисля, че това зависи от степента на заболяването ти и преди да си опитала не можеш да кажаеш - може пък точно това да е "твоето" лекарство. Някой лекари препоръчват инжекции с т.нар. Ботокс - ОБАЧЕ! не бива да се забравя, че това е вид отрова и не е съвсем безопасна. След малко ще ти напиша списък с китайски билки, които можеш да потърсиш в китайските магазини у нас - непременно пробвай първо билколечението и акупунктурата!
| |
Тема
|
Eто и най-важната информация!
|
|
Публикувано | 26.03.07 21:54 |
|
Не бива да се забравя, че в традиционната китайска медицина, която е на повече от 5000 години – лечението е две трети билки и една трета акупунктура !!!
Ето т.нар. билки:
1.Concha Ostreae – това е черупката на мидата наречена Ostrea gigas Thunberg, O. talienwhanensis Crosse или още O. rivularis Gould,от фамилия Ostreidae. Черупката се стрива на прах и се пие – незнам обаче в какво количество и по колко пъти – това трябва да се провери допълнително от практикуващ китайски лекар. Това средство въздейства общо на организма и е важна съставка от рецептата против изпотяване.
2.Fructus Tritici Levis – плодчетата на растението Triticum aestivum L., семейство Gramineae – тази билка директно СПИРА потенето!
Дозировката също не ми е известна трябва да се види дали пише на пакетчето или съответно да се пита лекаря китаец.
3. Fructus Schisandrae – плодчета от билката Schisandra chinensis (Turcz.) Baill. и S. sphenanthera Rehd. et Wils., семейство Magnoliaceae.
Действие: намалява изпотяването(+други полезни ефекти, които не са важни за теб).
Дозировката е както при предишните две.
4.Radix Codonopsis Pilosulae – корен от билката Codonopsis pilosula (Franch.) Nannf., или корена от други подобни растения от същия “род” наречен семейство Campanulaceae. Все пак за препоръчване е да се използва посоченото растение, а не сродните му. Тази билка помага на енергията, която тече в един от важните енергийни канали в тялото и подсилва организма допринасяйки за лечението.
Дозировка – виж по-горе.
5. Semen Ziziphi Spinosae – семена от растението Ziziphus spinosa Hu, семейство Rhamnaceae – тази билка има общоуспокояващ ефект и СПИРА ПОТЕНЕТО. Дозировка – виж по-горе.
6. Galla Chinensis – шикалки от растението Melaphis chinensis (Bell) Baker, които паразитират върху листата на растението Rhus chinensis Mill.
Шикалките се продават предварително сварени и изсушени. Спира изпотяването, което се получава нощем. Дозировка – виж по-горе.
7.Radix Ophiopogonis – корен от растението Ophiopogon japonicus (Thunb.) Ker-Gawl.,семейство Liliaceae. Действие: премахва сухотата в устата(която вероятно другите билки предизвикват). Дозировка – виж по-горе.
8. Radix Scutellariae – корен от Scutellaria baicalensis Georgi, семейство Labiatae. Помага за прочистване на организма и има успокояващ ефект – явно е важна в комбинация с другите билки. Дозировка: същата.
9.Radix Astragali seu Hedysari – корен от Astragalus membranaceus (Fisch.) Bunge var. mongholicus (Bunge) hsiao, и A. menbranaceus (Fisch.) Bunge, и други видове от същия род и Hedysarum polybotrys Hand.-Mazz., семейство Leguminosae. Отново за предпочитане е да се използва първата билка, а не нейните разновидности. Действа срещу изпотяването!!! Дозировка – същата.
Ето ти линк от сайта на английски от който е взета информацията:
http://www.herbchina2000.com/therapies/FHP.shtml
Ето ти и един сайт, където пише, че са постигнали изключителни успехи при лечението на хиперхидроза с помощта на акупунктура, тук също пише и за билколечение, но са използвани за ориентир имената на китайски на т.нар. билкови сборове:
http://www.acufinder.com/Acupuncture+Information/Detail/Stop+Sweating+with+Acupuncture
Кои точки се използват: LI-4 (Hegu), K-7(Fuliu)- За спонтанно изпотяване и успокояване на нервната система.
SI-3 (Houxi) – За нощни изпотявания.
Изключително важно е да се каже, че тези точки могат да се третират само от доказан СПЕЦИАЛИСТ ПО АКУПУНКТУРА УЧИЛ В КИТАЙ !!!
Надявам се информацията да ти помогне! Китайската медицина е с доказана ефективност!
| |
|
Ee, ChimMed за такъв изчерпателен отговор заслужаваш питащата да те почерпи, макар и с добра дума. Не ми остави на мене нищо повече да кажа.
Иглотерапевт и Фитотерапевт
| |
Тема
|
Благодаря, дано да има полза и за други
[re: akupunkturist]
|
|
Публикувано | 27.03.07 01:14 |
|
Благодаря, надявам се това да бъде от полза и за други хора
| |
Тема
|
Дано не съм засегнал някой
[re: akupunkturist]
|
|
Автор | ЧинMeд (Нерегистриран) |
Публикувано | 27.03.07 01:50 |
|
Надявам се, че не съм ви засегнал г-н Акупунктурист. Истината е, че не познавам лично акупунктуристи, които да мога да препоръчам. Още по-рядко срещани са предполагам хората, като вас, които са завършили медицина и имат познания и по фитотерапия и са акупунктуристи.
| |
|
Иглотерапевт и Фитотерапевт
| |
Тема
|
Re: Изпотяване
|
|
Автор | ken (Нерегистриран) |
Публикувано | 27.03.07 13:23 |
|
Ако изпотяването е свързано със състоянието Синдром на Емоционалния СРив, Егологията може да ти помогне. Характерният му белег е червено петно на тила, можеш да помолиш някой да погледне дали го имаш. Ако искаш още инфо използвай интернет търсачка като напишеш вътре 'егология'. Освен сайта можеш да намериш и данни за телевизионното предаване-къде се излъчва и кога.
| |
Тема
|
Re: Има разработени лекарства!
[re: ChinMed]
|
|
Автор | aвтopkaтa (Нерегистриран) |
Публикувано | 27.03.07 19:22 |
|
Благодаря много за информацията. Мисля до края на седмицата да проуча тези билки и останалите неща които споменахте и да предприема най-доброто. Още веднъж много благодаря, наистина много ми помогнахте.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|