|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
забременяване с билки
|
|
Автор |
much (непознат
) |
Публикувано | 11.06.06 20:39 |
|
Знае ли някой какви билки се пият за забременяване и по каква схема?А за кисти и сраствания?Мерси!
| |
Тема
|
Re: забременяване с билки
[re: much]
|
|
Автор | tiger_tulip (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.06.06 00:53 |
|
Трудното забременяване може да има физически причини, като запушени тръби например, за които билките не могат да помогнат.
Когато незабременяването се дължи на хормонален дисбаланс или на малко по-напреднала възраст, може да помогне много билката Агнус Кастус. Дозата зависи от препарата, който се приема, ако е тинктура например - 30-40 капки с вода сутрин на гладно за срок от няколко месеца. Билката се спира веднага щом жената забременее.
Друга такава ценна женска билка е Анджелика (Китайска анджелика). Не зная обаче дали тя се намира в БГ, но за първата билка съм почти сигурна, че може да се намери.
Много голямо значение за фертилността имат вит Е, цинкът и есенциалните мастни киселини. Дори лекият недостиг от тях ще причини проблеми със забременяването.
Важно е да се отбягват токсини (алкохол и пр) и да се води един общо здравословен начин на живот. Цигарите са пагубни за женското репродуктивно здраве и сериозното пушене дори може да доведе до ранна менопауза. Когато няма определена причина, особено при жени, които не са съвсем млади, от голяма полза също могат да бъдат пречистващите режими, но те трябва да се провеждат много разумно.
| |
Тема
|
[re: tiger_tulip]
|
|
Автор | jull (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.06.06 10:24 |
|
Народният лечител Петър Димков препоръчва процедури с прясно зеле и мляко: една средно голяма прясна зелка се разрязва на четири /на кръст/ и се залива с прясно мляко. Сварява се и още топло се изсипва в по-голям висок съд /например кофа/, върху който жената сяда, увита с хавлиена кърпа /ефектът на парната баня/. Прави се вечер, преди лягане.
С тази рецепта две мои приятелки се сдобиха с бебета! Препоръчвам да се прочете пълния текст от книгата на Димков /томовете му ги има във всяка обществена библиотека и читалня/. Може би има и други препоръки! Успех!!!
За киста на яйчника се пие чай от ТУРТА /калоферче/ - ето как изглежда: http://bilkite.hit.bg/album39.htm.
Препоръчвам ти да влезеш в "Проблемно забременяване", там има доста написано и по твоя въпрос, напр. http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=probzab&Number=1941459079&page=3&view=collapsed&sb=4
| |
Тема
|
[re: jull]
|
|
Автор |
Mariannna (редовно киснещ) |
Публикувано | 12.06.06 11:42 |
|
Освен това, което са написали другите: ако си от София, можеш да идеш до билковата аптека на ул "Поп Богомил", там предлагали билкова смес, която подпомага забременяването. Познавам няколко момичета, на които е помогнала. Познавам и такива, на които не е помогнала. Както Лалето-Тигър е написала: има различни причини, заради които не се забременява, и е най-добре да разбереш точно какъв е проблемът при теб, а не да се хвърляш на сляпо. Абсолютен мит е, че трябва да се чака и ще стане от само себе си.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Pocти (GuineaPig) |
Публикувано | 14.06.06 14:20 |
|
Much, причините за продължителни (поне двугодишни) неуспешни опити за забременяване без резултат може да са много - хормонални, наличие на кисти, различни видове проблеми с тръбите, прекомерно натрупване на мазнини в тялото, недобро кръвоснабдяване на матката и прочие. Да не говорим за т.н. "неизяснени причини".
Сега.... това всичко звучи много стресиращо, но е добре да погледнеш на него като урок по биология. Момичетата в "Проблемно забременяване" са изписали толкова много, а и винаги ще се отзоват на въпроси. Освен това може да погледнеш и в . Освен това не е зле и косултация, разбира се, със специалист...
Това, за да си на ясно какво точно става с теб и какви евентуални проблеми можеш да имаш, ако избщо имаш проблеми.
На въпроса - билки могат да помогнат определено, но и неправилна комбинация и дозировка може да ти навреди. И тук пак опираме до специалист - хербалист в този случай. Той/тя трябва да си постави диагнозата и да предпише билките.
От собствен опит мога да ти кажа, че с кисти определено можеш да се справиш с билкови смеси и то така, че да не се получава рецидив. Аз лично използвах билкова формула, предписана ми от специалист по китайска билкова терапия и специално пригодена към специфичния проблем при мен. Причините за кистите при всеки може да са различни, така като и телата ни са различни.
По отношение на срастванията... Може да се действа с билки и акупунктура. Ефективността и продължителността на лечението зависи от това колко е напреднал проблема. В по-"пресни" случаи има смисъл, но в по-напредналите е по-бързо и ефективно конвенционалното лечение.
Иначе преди време превеждах за друг форум част от една книга, посветена точно на билките, които могат да се ползват преди, по време и след бременност. Това са билки с по-широко и по-общо действие.
Надникни....
| |
Тема
|
[re: Pocти]
|
|
Автор |
much (непознат
) |
Публикувано | 24.06.06 08:31 |
|
Момичета,мерси,че сте ми отговорили.Искам на всички да кажа,че имам пълни изселдвания и единственото,което откриха,е че нямам овулация.Иначе тръбите ми са проходими,хормоните са наред.Затова си мисля,че мога да пробвам с билки.Благодаря още веднъж.
| |
Тема
|
|
|
Публикувано | 24.06.06 09:07 |
|
Според мен, почти единственото, което може да свърши работа в този случай е Агнус Кастус - няколко месеца, може през втората половина на цикъла да не се взима. Също много витамин Е и Омега 6.
Да ме прощава Рости, хубаво че е направила превод, но билки като мента, червена детелина и пр не могат да помогнат.
| |
|
Tiger_tulip, ментата е само добавка за подобряване на вкуса и има леко възбуждащо действие.
За останалото няма нужда да се говори много - нещата са описани доста добре в статията и, за мен, имат доста добра обосновка в контекста на това, което ме интересува (традиционното китайско билколечение). Пак ще повторя, че това са треви с доста широко действие.
Надникни....
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Pocти (GuineaPig) |
Публикувано | 26.06.06 11:45 |
|
Мuch, един малък въпрос - как си с теглото? Нормално ли е? Защото както многото, така и малкото килограми могат да са причина за отсъствие на овулация.
Може би организмът ти се нуждае от малко почивка, подкрепа и загряване?
Надникни....
| |
Тема
|
[re: Pocти]
|
|
Публикувано | 26.06.06 12:01 |
|
Рости,
Мога да ти коментирам билките една по една и изобщо да анализирам текста и да ти кажа какви са основанията ми, но честно казано, това е доста голямо губене на време.
Тези билки не са китайски повечето, нито са добре обосновани.
Освен всичко друго, билките преди и след забременяване са напълно различни, често с противоположни свойства, а в откъса са размесени произволно, което е неправилно. Листата от малина например наистина тонизират матката, но от тонизиращи матката билки не се забременява, както едва ли не се подразбира от текста, ами се ражда по-лесно. Приемането на такива билки преди забременяване е безсмислено.
Изобщо, на английски, както и на бг, излизат страшно много книги и особено от този, които са и на интернет, като тази, човек трябва да пресява много старателно, имайки предварителни познания по темата, ако иска в крайна сметка да има достоверна информация.
Приеми това като едно доброжелателно мнение. Не се заяждам, а се надявам това, което ти казвам, да ти бъде от полза.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|