|
Тема
|
Високо кръвно
|
|
Автор |
fani41OO (непознат) |
Публикувано | 07.05.05 19:44 |
|
Здравейте, често съм се уверявала в силата на алтернативната медицина и хомеопатията, но от няколко дни имам проблем на който вес още не съм намериал решение. На 28 г. съм с нормално тегло и кръвно до сега 60-70 на 100-110, бременна съм в 4 ти месец и от няколко дни кръвното ми е 85-130 за мен доста високо и се чувствам зле с постоянно главоболие. Поради бременността не мога да вземам лекарства и реших да променя храната - спрях кафето /пиех по 1 на ден/, солтта, пия повече течности, не ям месо по принцип и не пия газирани наритки. Подобрение обаче няма, чувствам се зле и не зная как ще работя, от най-малкото усилие пулсът ми се ускорява и главоболието се засилва , а казват че хипертонията се виляе много добре от промени в хранителният режим ?? Надявам се, че ще ми дадете съвет. Предватително благодаря.
| |
|
Вчера гледах книгата на Луиз Хей "Излекувай живота си", в която са показани психичните причини за доста заболявания. Според авторката високото кръвно налягане се дължи на нерешен емоционален проблем. Вгледай се в себе си и си дай сметка какъв е този емоционолен проблем, който те тормози подсъзнателно. И си кажи с цялата убедителност на която си способна, даже пред огледалото, че искаш да се освободиш от него. Повтаряй си го сутрин като станеш и вечер като заспиваш. Според Луиз Хей, не е нужно да знеш как точно да решиш проблема или как да се освободиш от него. Нужно е просто да го осъзнаеш и силно да поискаш да се разделиш с причината, която те разболява. Вселената ще откликне на желанието ти и ще ти прати нужната помощ. И ако решиш да го направиш, после пиши дали е дало резултат. Успех. Много е важно за бебчето ти да си спокойна и да си добре. За това подсъзнанието ти избутва проблема във формата на болка, която да те притеснява, за да го решиш и да не затормозяваш новото човече.
| |
|
При високо кръвно май не е добре да се пият много течности
| |
Тема
|
Re: Високо кръвно
[re: fani41OO]
|
|
Автор | nina (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.05.05 18:04 |
|
Иди на лекар! Може да е от бременността и е опасно да разчиташ на нашите некомпепентни мнения.
Иди на лекар!
| |
|
Здравей,
Миличка, защо ходиш на работа при това положение - бременна и с високо кръвно! Спомням си, че по време на бременността много следяха кръвното, за да се вземат мерки навреме! Така че, взимай болнични и си гледай спокойствието!
И естествено, слушай лекаря си!
Редактирано от kamych на 09.05.05 22:39.
| |
|
Обратно, 60-70 на 100-110 е толкова "смачкано", че на нищо не прилича. Обикновено се среща често при млади жени, които си попушват и попийват кафе и не излизат много сред природата. Но Бебешорът ще ти оправи кръвното, защото природата в двама ви е по-силна от твоята насаме. То временно ще ти прехвърли част от склонността към високо кръвно на баща му, а това ще подтикне организма ти към по-правилно функциониране (природата се грижи да можеш да го отгледаш, в т.ч. да имаш повече енергия).
Главата ти може да те наболява, но това не е толкова от кръвното, колкото от недостатъчно кислород. Излизай сред природата и ДИШАЙ ДЪЛБОКО! Не пуши, не пий кафе, черен чай и кола! Ако натрупваш течности, посъветвай се с хомеопат, но не вземай обезводняващи, защото ще се лишиш от калий и калций.
| |
|
Вчера погледнах в книгата на Мария Требен за билките - при високо кръвно препоръчва чай от имел. 3 чаши на ден, изпити на малки глътки. Това не противоречи на никакъв лекарски съвет. Можеш да опиташ.
| |
|
Благодя на всички за точа, че се отзовахте. Бъдете здрави и щастливи
| |
Тема
|
Re: 85 на 130 ВЪОБЩЕ НЕ Е ВИСОКО!!!
[re: д-p Oxбoли]
|
|
Автор | циr (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.05.05 17:25 |
|
Естествено е при бременост да се вдигне малко кръвното, но в такива случаи непременно трябва да се обърнеш към лекаря си. Това състояние се наблюдава много внимателно.Дъщеря ми и с двете бремености лежа известно време в болницата за наблюдение. Стойностите й бяха същите каквито посочваш-и преди и по време на бремеността.Не гледай леко на това.
| |
Тема
|
Re: Високо кръвно
[re: fani41OO]
|
|
Автор | kpъвнo (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.05.05 14:14 |
|
Най безопасния, сигурен и вкусен метод за безмедикаментозно понижаване на кръвното налягане е;
Две китки магданоз, ситно нарязани като за салата, подправени на вкус със сол, може и настъргани орехови ядки, олио, объркани с едно кисело мляко.
Нещо като салата снежанка, а не е грешка, ако се настърже и половин краставица.
Веднаж дневно.
п.п. За бременни е особено препоръчително, тъй като рязко намалява застоя на течности и лимфа в организма, оттам и изчезването на характерните за бременността подувания и отоци около глезените, пръстите на ръцете и лицето.
| |
|
|
|
|