Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:25 15.07.25 
Здравна
   >> Алтернативна
*Кратък преглед

Тема Ниско кръвнонови  
Автор Zemedelec (#)
Публикувано21.01.04 13:51

Здравейте,
Имам познат с ниско кръвно, което (според него) му причинява замайване, гадене и т.д. ефекти например при возене в кола/автобус, при рязко изправяне и т.д.
Искам да питам, има ли лек и на какво се дължи ниското кръвно като начало - за високото имам представа, но за ниското нищо не знам.
Слабо сърце?
Ако може някакви лекарства, но по-добре нещо по-профилактично, т.е. срещу причината на ниското кръвно.

The ones who live by the sword get shot by the ones who don't.

Тема Re: Ниско кръвнонови [re: Zemedelec]  
АвторPipe (Нерегистриран)
Публикувано28.01.04 09:59

Po- dobre nisko ot kolkoto visoko. Az imam nisko kryvno, ne se lekuvam, osven sys cherveno vino i pyrjoli. I mnogo vnimavam, osobeno v banqta kogato e zadushno. Priela sym go kato normalno povedenie i tova e! Kakvo te plashi? Maika mi e s nisko kryvno syshto, no da chukna na dyrvo, vse oshte ni e jiva i zdrava i dano takava da ni byde dylgo vreme.

Тема Re: Ниско кръвно [re: Zemedelec]  
АвторAsterisk (Нерегистриран)
Публикувано28.01.04 10:30

Здравейте!
За съжаление не мога да обясня на какво се дължи ниското кръвно, но като една от "страдащите" мога да споделя личен опит. Съгласна съм, че колкото и да са неприятни ефектите (замайване, гадене, в моя случай дори припадъци, ако постоя по-дълго време права без да се движа), ниското кръвно в никакъв случай не е трагедия и, по мое мнение, да се вземат лекарства (дори не знам има ли такива!) не е необходимо. Нещата, които помагат: пиене на много течности (това вдига кръвното най-бързо), шоколад и други захарни изделия (любимото ми лекарство ), кафе; подкрепям идеята на Pipe за червеното вино, но за пържолите ще се въздържа (вегетарианка съм просто и не съм опитвала лечебния им ефект - шегичка ). Разбира се, човекът просто трябва и да внимава, да не се изправя рязко и т.н. (свиква се с това), защото стават поразии.
Бъдете здрави!

Тема Re: Ниско кръвнонови [re: Asterisk]  
Автор RAYAR ()
Публикувано28.01.04 12:02

Астериск,
много ще ти помогнат йогическите асани. 30 минутно занимание сутрин след ставане ще те тонизира за целия ден.
Обърни внимание на обърнатите асани. Когато и да почувстваш замайване и т.н., ако ги направиш (за няколко минути дори), променяш посоката на кръвния поток, повлияваш на жлезите с вътрешна секреция и т.н. и ще бъдеш О.К.
Пробвай! Надявам се да ти хареса!

Тема Благодарянови [re: RAYAR]  
АвторAsterisk (Нерегистриран)
Публикувано28.01.04 14:50

Благодаря за съвета, RAYAR! За съжаление нямам дори елементарно понятие от йога, но щом ми остане малко време, ще гледам да се информирам и дай боже да мога да споделя за ефекта в скоро време

Тема Re: Ниско кръвнонови [re: RAYAR]  
Автор Zemedelec (#)
Публикувано30.01.04 15:25

Аз затова питах, каква е причината за ниското кръвно и дали (и как) се лекува... Самия аз имам май по-ниско кръвно отколкото ми се иска, но се занимавам с асани, да не говорим, че обърнатите са ми любимите... :)
По какъв начин действат те обаче, това знаеш ли? Т.е. освен че стимулират сърцето и еластичноста на кръвоносните съдове, имат ли лечебен еффект?

The ones who live by the sword get shot by the ones who don't.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.