|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
skalno katerene
|
|
| Автор | bachi (Нерегистриран) |
| Публикувано | 06.01.05 16:15 |
|
|
Privet!!
Njakoi zanimava li se sas skalno katerene?
Kade moje da se kateri chovek na otkrito v balgaria?
| |
|
Тема
|
Re: skalno katerene
[re: bachi]
|
|
| Автор | Lord (Нерегистриран) |
| Публикувано | 07.01.05 13:02 |
|
|
Ako se interesuvash, naj-dobre se zapishi na kurs. Vizh http://www.clubextreme.org/ = klub extrem
http://www.verticalworldbg.com/ = klub vertikalen svjat
http://theclub.hit.bg/ = klub musala
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | дaдa (Нерегистриран) |
| Публикувано | 10.01.05 10:36 |
|
|
Има и то много. Ти от кой град си. Ако са ти близо Варна или Шумен хвърляй по едно око на varnaclimbing.com.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | Ledena (Нерегистриран) |
| Публикувано | 20.01.05 22:51 |
|
|
zdravei,
az vliazoh tuk za da potarsia mnenie za tozi sport, moiata dashteria , koiato e absolutna hala ot skoro se zanimava s tova chudo, az sam malko skeptichna i leko pritesnena , tia e na 11godini, vsashnost skalnoto katerene i tova po stena edno i sashto li e, prosti mi nevejestvoto
| |
|
Тема
|
вижте тук за дъщеря си
[re: Ledena]
|
|
| Автор | Гeoprиeв (Нерегистриран) |
| Публикувано | 21.01.05 16:41 |
|
|
Влезте в Роук до момента е единствената БГ организация, която подготвя деца по катерене. Tехен е и сайта . Мисля че ако ги попитате по мейла ще ви дадат повече информация, отколкото очаквате. Синът ми е бил при тях на пещерен курс и мога да кажа че останахме наистина очаровани от отношението и знанията им. Аз самият бях алпинист на младини и мога добре да преценя.
| |
|
|
|
абе не че разбирам нещо, ама да твърдиш че са единствени.....
по-добре потърси из нет-а и ще видиш още некви там които май по нищо не отстъпват, а може и да са по-добри - )))))))
Редактирано от stickyfinger на 22.01.05 12:00.
| |
|
Тема
|
[re: Ledena]
|
|
| Автор |
genchai (планинар) |
| Публикувано | 24.01.05 16:07 |
|
|
Има голяма разлика между скално катерене и катерене на изкуствена катерачна стена... при скалното катерене риска е много по - голям, там се изискват качества и умения които според мен многократно трябва да са повтаряни и тренирани на изкуствената стена!
За 11 годишно дете според мен е по добре да се занимава със спортно катерене (на изкуствена стена).
| |
|
|
|
genchai
извинявай, че ще те поправя, но "спортно катерене" може да има не само на изкуствени стени.
иначе съм съгласна с теб - за 11 годишно дете, което сега започва може би е по-безопасно ПЪРВО да е на стена.
Редактирано от mikroni на 25.01.05 09:56.
| |
|
|
|
Алпиниадите ли имаш предвид под спортно катерене на скали?
Според мен те отдавна са излизли от комерсиалния спорт - не че това ги прави по различни или по - маловажни.
Аз лично никога не съм катерил - СПОРТНО макар че съм ходил на алпиниади. За мен това е хоби и докосване до планината...
| |
|
|
|
не, това което имам предвид е, че тур с висока степен на трудност (категория) се нарича "спортен". обикновено такива турове са добре наковани, защото или няма как да си поставиш сам джаджи за осигуровка (просто няма цепки), или просто нямаш физическата възможност да го правиш (представи си нещо 10-та категория и ти как висиш на 1 ръка, опитвайки се да си сложиш джаджата).
пример: враца, обект "малката дупка", всичките 26 тура там спадат към "спортното катерене" и се считат за такива.
а това, за което говориш ти, се нарича "състезателно катерене" -))
Редактирано от mikroni на 25.01.05 13:34.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|