Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:24 18.06.25 
Здравна
   >> Алергии
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема АБКМ, много моля за мнения!нови  
Автор danidan. (творец)
Публикувано20.02.09 18:02

Здравейте, моля да ми дадете съвет, че вече съм убедена, че по форумите мога да получа повече инфо, от прехвалени доцентки и т.н.

Правихме изследвания за бактерии, спазвам диета от 3-4 месеца/почти само пиле, свинско, ориз, картофи и череши, грис и витамини...щом включа друг продукт- пак кръв/ и пак кръв и слуз.
Изцяло на кърма бяхме, като изключим родилния дом.Ходихме при Маринова, Ковачева и Лазарова, но вече не им вярвам.
Започнахме на 6 месеца с тая каша на Фризокрем- царевица, спряхме я, че бяхме болни, а тя въобще не я и искаше.Реших след болестта да продължа с картоф, но пак кръв от него, спрях го, след седмица пак тази каша и дадох и сега от няколко дни пак кръв, но като че ли от зелето или цвеклото, което добавих към менюто си.
Решила съм да спра пак всичко за ден,два и да започна с ориз, но се притеснявам, че има бели петънца по ноктите както и аз, и уж знам, че няма как да получи недостиг като я кърмя на поискване, но се притеснявам, че утре правим 7 месеца, а сме още в началото на захранването.
Не смеем да слагаме и третия Пентаксим още.
Дайте и вие някакви идеи, ако ви идва нещо наум!!!

Редактирано от danidan. на 20.02.09 18:23.

Тема Re: АБКМ, много моля за мнения!нови [re: danidan.]  
Автор pebals_kn (prosto 4ovek)
Публикувано22.02.09 09:57

Здравеи и ние с АБКМ и АД поставена диагноза от доц.Ковачева аз сащо много не я слушам какжо ни казва.Аз захраних от 6 месеца с картоф след като имате АБКМ ти трябва да си на много строга диета поне аз сам така и тази диета не ме притеснява ако я спазваш до 2 седмици всичко ште се оправи не мисли че ако я почнеш и веднага трябва да се изчисти ,трябва малко време.Ако искаш почни да захранваш с тиква тя е по лек зеленчук но кравта няма да изчезне веднага За белите петенца по ноктите не се притесняваи според мен това не е жярно липса на витамини ли го казват че се далжи .Ако има нещо питаи и не се притесняваи всичко ще се опарави .И ние сме на карма .Успех

Автор danidan. (творец)
Публикувано25.02.09 12:02

Благодаря ти, но явно нещо не е какато трябва, защото и на ориза реагира.Аз съм на много строга диета от 2-3 месеца и щом въведа нещо от разрешените храни в моето меню, но които не съм консумирала скоро като зеле, цвекло или ябълка, веднага пак реагира.Вече не знам, ще ходим пак при Лазарова, от нея като че ли съм по-доволна.
Успех на вас!

Автор Davie (пристрастен)
Публикувано25.02.09 15:24

Виждам че спазваш много ограничета диета и ти съчувствам, защото знам колко е трудно.
Правила ли си изследване за Кандида или само за салмонела, шигела и е. коли?
Един малък съвет. Смени Фризокрема с безмлечна каша на Милупа. В безмлечната каша Фризокрем ориз и царевица има "пречистен протеин от грах" + още 3-4 реда съставки, а грахът е желателно да се изключи при АБКМ. Опитай с безмлечната оризова каша на Милупа - тя съдържа само оризови стърготинки и нищо друго.
Освен това, царевицата тук-там я водят като алерген. От такива съображения аз лично я въведох малко по-късничко - около 2 месеца след началото на захранването.
Кашата с кърма ли я правиш, с вода или с Фризопеп?

To hear, one must be silent.

Тема Re: АБКМ, много моля за мнения!нови [re: Davie]  
Автор danidan. (творец)
Публикувано25.02.09 17:50

Благодаря и на теб.
Ами само вода слагам, но онзи ден пробвах и безмлечната на Милупа и два дни има доста кръв в почти всеки памперс, въобще не я прие явно.
Иначе слагам само вода, преди преварена, а сега взех от изворната на Девин.Изцяло на кърма сме, на поискване я храня.
Наистина изследвахме само е.коли и още нещо беше, ще кажа на гастроентероложката да пусне и Кандида, благодаря ти!
Дано излезе нещо, че вече взехме много да се притесняваме защо така става и защо пак се появява тая кръв...

Редактирано от danidan. на 25.02.09 18:42.

Автор Finch! (Retry)
Публикувано26.02.09 09:45

Синът ми го изследваха за какво ли не и нищо. Последно се прие, че от едни антибиотици след операцията целия чревен тракт е засегнат. Единствено лечение се оказа времето и щаденето на стомахчето. Повече от 6 месеца беше само на картофи, моркови, ориз, хляб, домашни бисквити от царевично брашно и Фризопеп по липса на кърма. Сега мога да ти кажа, че няма от какво да се притесняваш и всичко ще се оправи, ама знам, че няма да ми повярваш. Минала съм по пътя и имам един прекрасен богатир сега с неговите вече 137 см на 6 години. Не лишаваш организма, всичко ще опита и ще прояде, но постепенно. Води се по детенце, не го насилвай с нищо, лекари, познати и т.н. могат да дават само препоръки, ти си тази, която преценява дори да е само по инстинкт. Опитах с няколко каши на различни марки и в крайна сметка единствените, които прие бяха на Блевит безмлечните. Изчакай да се постабилизира и тогава пробвай с някоя от тях. Можеш първо себе си да захраниш с тях и тогава ако не реагира през кърмата да дадеш и на детенце. Пробвай и с царевичните каши, с фино царевично брашно, мисля, че е по-подходящо. Пак да повторя - не се притеснявай и се води по себе си и детенце, всичко преминава

Автор ДaфнaМодератор (мама на двама)
Публикувано26.02.09 09:45

Картофите и царевицата не са добра храна при кръв в акото. Те са варива, а те са газообразуващи. Варените картофи при нас бяха смърт, но пък печени във фурната- чудесна храна. Нямам обяснение.
Има на Милупа оризова безмлечна каша (само ориз) и на ХИП оризова безмлечна. Според мен са добра храна. Но много често има и алергия към ориз, така че бъди подозрителна и за това.
Захарта в кашите или храната също дразни- млякото ферментира по-бързо, образува газове и дразни червата.

Хубаво е да изчакваш две седмици след кървенето и тогава да даваш нова храна. Лигавицата има нужда от време за да заздравее.

Доколкото си спомням акото се изследва за всичко, т.е. трябва да е изследвано и за гъбички.

А акото редко ли е? Трябва да го нормализираш с малко запичащи храни, т.е. да даваш малко оризова кашичка само с водичка, без кърма.

Моето дете имаше такива проблеми с акане на кръв мнооого време, но не беше на кърма. Затова ми е малко притеснено да давам съвети.

При нас всякакви добавки от рода на Ентерол, Нормофлор и т.н. бяха съпроводени от силни колики, диария, слуз и кръв.

Тема Re: АБКМ, много моля за мнения!нови [re: Finch!]  
Публикувано26.02.09 09:49

Напълно съм съгласна, че всичко отминава

И сега, като погледна назад, съдейки по диариите с кръв на второто ми детенце, мисля, че наистина правилното е детето да не се лишава от храни.

Докато беше на диета (за второто говоря) диарията не минаваше, но по съвет на Панталеева минахме на обща храна (с някои изключения разбира се) и постепенно всичко се нормализира.
Месото и белтъчините са много важна храна и сформират нормалната флора в червата.

Тема Re: АБКМ, много моля за мнения!нови [re: Дaфнa]  
Автор danidan. (творец)
Публикувано26.02.09 10:02

Благодаря и на вас, момичета!
Наистина ми давате много ценни съвети.
Ще изчаквам по 2 седмици вече за новата храна, и наистина първо аз ще ги пробвам да видим как ще реагира първо чрез кърмата.
Аз ям много картофи и ориз, ще го намаля и аз, щомса газообразуващи.Мисля, че точно от зелето, което ядох започна пак всичко, защото наистина имахме седмица без никаква кръв, но явно трябва всичко да е много стриктно.
Също преди месец и двете пихме един сироп за кашлица от педито, а то се оказа че има мед, може и от него още да се чисти.
Явно и ориза много и дразни, аз точно на Милупа пробвах.
Сега видях, че са ни пускали изследване на всички бактерии, но ще ги повторим за всеки случай.
Иначе акото е рядко, но нали сега пак сме само на кърма и мисля, че е нормално.По 5-6 пъти на ден ака, но тя отначалото акаше след всяко хранене.

От днес ям предимно хляб/правя си го вкъщи/ с чубрица и зехтин, пилешко и свинско и компот от череши, докато спре кръвта и след две седмици ще пробвам някоя от кашите на Блевит, че само тях не сме, а може и тиква, щом мислите, че е по-добре.Засега тогава няма да даваме от тези добавки, че се замислих за тях.
Много, много ви благодаря за страхотните идеи!!!Вдъхнахте ми надежда, че вече взех да си мисля, че някакви полипи или други болести ни мъчат, дано си е алергията.
Успех и на вас и мъниците!

Публикувано26.02.09 10:32

Здравей! Няма да губиш кураж, всичко ще се оправи!

Само не прекалявай с черешите...те много разхлабват. Може би някоя кърмеща мама трябва да каже, дали това преминава в кърмата ...

Целта е да не ака редичко, а да започне да сгъстява изхожданията. Иначе това дразни лигавицата. Не разбирам от кърмене, може и да бъркам, но според мен 5-6 пъти е много.

В сиропите за кашлица има много съставки, които дразнят корема. Пак не знам дали се предава в кърмата

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.