|
Тема
|
Какъв антипиретик при АБКМ
|
|
Автор |
pipinik (непознат) |
Публикувано | 08.09.08 14:30 |
|
Детето е с температура и ни изписаха Calpol, но про4етох, 4е съдържа ягодова есенция и не смея да дам! какво да правя? Може ли да се полу4и реакция?
Какво давате при температура?
Малката няма признаци за заболяване, а най-вероятно са зъби, но ве4е вдигна 38,3.
| |
Тема
|
Re: Какъв антипиретик при АБКМ
[re: pipinik]
|
|
Автор |
tswete (Alex 25.04.04) |
Публикувано | 08.09.08 18:46 |
|
Аз съм давала само Панадол на тази възраст. Такова ни бяха изписали. Първо дадох по-малко от предписаното и следих за реакция. След като нямаше, продължих с предписаните дози при следващия прием.
И той имаше ягодова есенция. Според мен това не означава екстракт от ягоди, а миризма на ягоди, което не е алергизиращо повече от всяка друга есенция.
Споко, дано е от зъби и се оправи бързо.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Дaфнa (мама на двама) |
Публикувано | 08.09.08 22:12 |
|
И аз давам Панадол. Не е имало реакция, за разлика от даването на Нурофен.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
elimax (оптимист :)) |
Публикувано | 09.09.08 16:14 |
|
Аз за такава Т не давам никакви лекарства! По-добре мажи с нещо венците, ако я мъчат зъбки.
На моето дете това лято два пъти се случва да повърне от Калпол, не знам какво да си мисля. Нурофен май не й понася... В редките случаи, когато въобще съм смъквала Т с лекарства, слагам свещичка Ефералган.
Ягодовата есенция и според мен не е проблем.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
pipinik (непознат) |
Публикувано | 10.09.08 12:15 |
|
Много ви благодаря!
Толкова съм се притеснила от тази алергия и АД, 4е ве4е постоянно 4ета етикети и се хващам за най-малкото от страх да не навтедя на малката.
Температурата си продължава като двете изминали нощи бяха инфарктни, защото в съня й я пипам и установявам, 4е гори. Тази нощ удари 39,8 ! Давам Калпол - няма реакция, а от снощи свещи4ки Нурофен. Не спирам да й слагам и кърпи с оцет при Т над 38. Не знаем при4ината, защото няма признаци да е болна. Баща й е вдигал такава Т при никнене на зъби и раз4итам при нея да е това и да си мине, но колко време ще продължи...От сутринта е с 37,7 и се надявам да не повиши.
Благодаря ви!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
pipinik (непознат) |
Публикувано | 12.09.08 12:59 |
|
Oтново съм притеснена
температура ве4е няма, но цялата се изрина - по цялото тяло... така не съм я виждала! Оказа се, 4е е от Нурофен или Калпол! ЛЛ явно е некомпетентна щом ми ги изписва, а сега ми се усмихва "То и неалерги4ни деца правят алергия към лекарства" -исках да я удуша! Сега ми изписва Кларитин и Калциев глюконат да спре алергията, също вит, Ц. Какво да правя? Алергията ще си мине ли като не е подложена пове4е на алергена или трябва да давам други и какви лекарства??? На ли4ната вяра ве4е нямам!
Дали ако вдигне пак Т и дам Панадол пак може да направи алергия към него?
Зъбите продължават да ни мъ4ат, взех Дентинокс гел - имате ли мнение за него?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
elimax (оптимист :)) |
Публикувано | 12.09.08 14:08 |
|
От личен лекар няма какво друго да очакваш, освен лекарствата, които са ви изписали... Обривът най-вероятно е от предозиране с Т-понижаващите, на твое място не бих рискувала да давам поне 2 месеца нещо подобно!
За Кларитин - виж листовката, не съм убедена, че се дава на толкова малко дете. За над 6-месечни Зиртек се предписва, може и нови да са излезли на пазара, не се интересувам вече. А за калциевия глюконат и вит С - това се изписва за превенция, преди ваксина например - ако някой въобще слуша подобни съвети!!! - но да оправя алергична реакция се съмнявам да има ефект. Обривът ще мине от само себе си, не се притеснявай! Неприятното е, че ако на всеки зъб ти прави такива чудесии ще трябва да вземеш решение още от сега какво ще правите. Аз бих те посъветвала да си намерите добър хомеопат.
| |
Тема
|
[re: elimax]
|
|
Автор |
tswete (Alex 25.04.04) |
Публикувано | 13.09.08 16:49 |
|
Вероятно е от Нурофена или от предозирането, както е предположила и Ели. Алекс боледува от грип преди месец така - 5 дни с много висока температура, без други симптоми. И при него бабите се бяха ошашкали и бяха давали по схемата нурофен и панадол. Но панадолът не сваля кой знае колко, нито достатъчно бързо, нито продължително. А нурофенът действа, но се стигна чак до кръв в акото от него. И нашата лична каза, че нурофенът вероятно е причината, да не даваме повече. Не знам в бъдеще дали пак до него няма да прибягна. Трудно се справихме с проблемите с акото. Но това не ми дава основание да давам антихистамин. При почти всички заболявания давам калциев глюконат и витамин с. При алергичните деца възможността да се усложни болестта от алергията съществува, затова така са ме посъветвали педиатъра и алерголога му.
Ще отшуми обривът до 14 дни. А възможно ли е да е някаква шарка?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Дaфнa (мама на двама) |
Публикувано | 14.09.08 20:13 |
|
Съжалявам, че така се е получило. Доколкото си спомням, Нурофена разраняваше чревната лигавица...при нас нямаше обриви, а кръв в акото. Сигруни ли сте, че не е от температурата? Голямото ми момче правеше обриви по гръбчето и коремчето, но не по цялото тяло.
Не се наемам да дам съвет дали може да даваш Панадол.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
pipinik (непознат) |
Публикувано | 15.09.08 12:08 |
|
Не знам ве4е то4но от кое се изрина така! Calpol давах на 8,9 и 10-ти вкл., а Nurofen свещи4ка само на 9-ти ве4ерта. Обривът запо4на с няколко пъп4ици по лицето и вратлето от 11 на обяд, когато ве4е нямаще Т и не давах нищо, а пъпките завзеха цялото тяло за по-малко от 24 4аса. Много се изплаших и дадох Claritin на 12-ти, а на 13-14 мазах по 1 път Fenistil gel, общо 2 ампули Ca. gluconikum и vit. C. Обривът спря да расте и постепенно из4езва, сега едва се забелязва и нищо не давам.
Не е било от храна, защото давах ново само сливи и грозде, а сега - тиква.
Сега ще се опитам да продължа бавно въвеждане на пъщърнак и карфиол, а от 8 м. - пуешко.
На 30.09. трябва да й сложим Infanrix - не знам дали много рифкувам, но трябва да й сожим ДТК ваксина, а тази била хубава?!
Ако някъде греша - моля кажете!
| |
|
|
|
|