Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:24 17.07.25 
Здравна
   >> Алергии
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема атопичен дерматит и море?  
Авторpaka (Нерегистриран)
Публикувано19.06.08 10:35

Редно ли е да водя бебето си на море, след като е с такава диагноза?
Дали ще се повлияе добре или точно обратното?
Много моля мами, дайте ми съвет

Тема Re: атопичен дерматит и море? [re: paka]  
Авторwish (Нерегистриран)
Публикувано19.06.08 16:45

Аз съм с АД и от морската вода, пясъка и въздуха ми се повлиява много добре. Имам първите 1-2 дни влошаване, но след това много бързо всичко завяхва. Кожата направо ми става супер гадка и без никакви петна. Разбира се не бива да се прекалява с плажуването, също така възможно най-добрите слънцезащитни кремове, аз ползвам на Авен и Юсерин и съм много доволен от тях. Чувал съм обаче че не при всички с АД морето влияе положително. Дано при вас да е ОК.

п.п.
Един съвет от мен. Имам го това чудо от години и от опит мога да ти кажа, че тези кремчета и хапчета дето са с кортикостероиди хич не решават проблема, ако има ефект той е временно и лошото е че след това АД се появява още повече. Така че по-внимателно с тях, ако ги ползвате де. Успех.

Тема Re: атопичен дерматит и море? [re: wish]  
Публикувано19.06.08 21:36

Благодаря за отговора

п.п
От едно известно време ,тези гадости са вече в кофата!!!

Автор elimax (оптимист :))
Публикувано19.06.08 21:47

А колко голямо е бебето?
Моята дъщеря е с АД от двумесечна. На година и три месеца я водихме на българското черноморие - беше страшна гледка от главата до петите!!! Дори не можех да различа кое е обострено от нейните си слаби места (сгъвки предимно) и кое е нов дерматит...
Миналата година пролетта се беше изчистила от дерматите напълно с хомеопатия и алое-продукти, есента бяхме на гръцкото черноморие - пояснявам, защото там е чисто!!! Кожата й беше чиста след една седмица слънце и пясък, дори и със слънцезащитен крем не съм я мазала, защото вече имаше тен.
Според мен зависи много от мястото, където ще бъдете на море, предполагам и от възрастта на бебето. Диагнозата не пречи да плажувате, не прекалявайте само с излагането на слънце :) Приятна почивка ви желая!

П.П. Моето дете се обрива много от хлориран басейн в комбинация със слънце!

Тема Re: атопичен дерматит и море?нови [re: paka]  
Публикувано19.06.08 23:17

Бебока е на девет месеца. Смятаме да ходим на южното черноморие. Когато се влоши Калина, на юг или на север бяхте?

п.п Хм, май започвам да се разколебавам!

Автор elimax (оптимист :))
Публикувано20.06.08 07:00

На юг бяхме, първото й море. Но тя тогава отказа да ходи и пълзеше, т.е. постоянно беше в пясъка. Бебе на 9 месеца няма да има чак такъв контакт...
Ние тогава избрахме мястото уж да е спокойно, но пък плажът хич не беше чист! Според мен това беше главната причина да се влоши толкова. Добрата новина е, че като се върнахме в София се оправи за десетина дни, без никакви специални мазила.
Не си разваляйте почивката, може пък да му се отрази добре :)

Автор ДaфнaМодератор (мама на двама)
Публикувано20.06.08 07:31

Не се раколебавай

Заведи детенце на море
Няма как да разбереш, дали морето ще му се отрази добре, ако не отидете. Наистина всяко се повлиява различно.

За дечицата с АД знам, че е много хубаво да се къпят с морска вода. Поне на тези около мен се отразява много добре. Ако има чест допир с пясъка гледайте да го изплаквате по-честичко.
Само не прекалявайте с горещините- АД може да се обостри.
И не мийте често със сапун за да не изсушите много кожата. Но вие ги знаете тези работи :)

Също изберете подходящ слънцезащитен крем, дано мамите на бебенца с този проблем се включат с препоръки за марка.

И аз тази година ще водя бебока с нас, на палатка, а него също го водят с леки кожни проблеми (но няма диагноза АД). Надявам се да му се отрази добре и ние ще сме на щг. Още не съм се спряла на слънцезащитен крем.

Тема Re: атопичен дерматит и море?нови [re: Дaфнa]  
Публикувано20.06.08 11:15

Благодаря ви за подкрепата

В неделя тръгваме. Смятам да ходим по-раничко на плаж и към десет, десет и половина да си се прибираме. Ще му топна само крачетата, за повече не смея. Като се приберем живот и здраве ще пиша как ни се е отразило.
Що се отнася до кремовете, малко съм объркана, защото хомеопатката не ни дава да се мажем с нищо. Лечението ни минава само с прием на гранули, без никви мазила. Все пак ще следя до неделя, дали няма да се включи някой, който да даде съвет за слънцезащитните кремчета.

Авторwish (Нерегистриран)
Публикувано20.06.08 14:21

И аз лекувам АД с хомеопатия и моят хомеопат също не ми дава да слагам нищо на кожата, но каза, че слънцезащитни кремове с цел защита от слънцето може. Все пак не искам да си докарам някой рак на кожата. Така че, моят съвет е да не правиш експерименти с и без това нежната кожа на бебенцето а смело да ползваш слънцезащитни. Тя ти казва че не е желателно, не защото ще навредят, а за да не се обърква оздравителната картина с хомеопатичното лекарство. Така че нищо не губите.

п.п. Какво точно хомеопатично пиете за АД?

Авторmecholana (Нерегистриран)
Публикувано20.06.08 14:33

Аз съм на 32 години и от бебе съм с АД, само че тогава не са знаели какво е... както и да е. Когато бях малка слънцето и морската вода ми влияеха много добре, всички петна и обриви се скриваха. Така че - спокойно. За слънцезащитните - на пазара има вече такива на Bioderma (това е фирма, която произвежда специализирана козметика за атопична кожа), има и специално висок фактор за деца и със сигурност няма да изсушава кожата на бебо. Успех!
Искам да използвам случая и аз да поискам съвет - бременна съм, още съм в началото, но откакто разбрах спрях да пия антихистаминовите таблетки и да се мажа с кортизон и съм много зле! Моля ако има някоя мам с подобен проблем да сподели опит. Благодаря!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.