|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Операция на херния и упойка...
|
|
Автор |
дeлфинчe (майка на Боби) |
Публикувано | 07.03.07 09:25 |
|
Вчера отидохме по спешност в Пирогов - оказа се, че Боби има херния, но понеже се поскри операцията ще е другата седмица. Тестваха го за алергии към лек-ва като им казах, че е алергичен. Казах им, че пие Зиртек и направо ги попитах ще покаже ли резултат - да. Дойде после анестезиоложката да отчете резултата и каза, че тестът бил излишен. Накрая им изми ръцете с това, че все пак техните препарати били силни и щяло да даде реакция ако е алергичен. Както и да е, каза да продължавам със Зиртека и сутринта преди операцията да му го дам заедно с една лъжичка Нурофен. После на 6 ч. се дава Нурофена и Зиртека както ни е схемата.
Не се притеснявам толкова за операцията, а по-скоро за упойката - първо да не направи някоя по-сериозна реакция и второ - тя се бие като епидурална упойка. Т.е. в гръбначния стълб... Направо изтръпвам, аз и при раждането отказах упойка, защото ме беше страх на какъв анестезиолог ще попадна, не че има винаги 100% гаранция за нещо...
Някой има ли опит с такава или друга операция, за която се налага упойка?
А и друго ме тревожи - кожния тест, който му направиха - много се притеснявам да не влоши нещата с алергиите му. Повечето лекари, с които съм говорила са против кожните тестове за да не развие нови или да влоши стари алергии. Нямам думи просто, а им казах, че е безсмислен - но нали много знаят, как така някой ще им дава акъл...
Редактирано от дeлфинчe на 07.03.07 09:26.
| |
|
Аз епидурална /или друга в тази област/ упойка не бих позволила да ползват за мен или близките ми! За сведение - бодена съм в гръбнака, не ми се коментират подробности, но не това е единствената причина да съм върл противник на епидуралните и подобни бодения.
Съвременните общи анестетици не са толкова вредни, колкото мнозинството от хората смятат. Част от тях се елиминират напълно от организма след няколко часа и токсичноста им в/у паренхимните органи /най - важните в тялото!/ е ниска.
Бих разговаряла с друг анестезиолог и/или лекаря, който ще води операцията и бих споделила притесненията си.
Желая ви успех и се надявам да не се объркаш допълнително от написаното.
Както знаеш информацията е едно от най - мощните оръжия на човека!
| |
Тема
|
Re: Операция на херния и упойка...
[re: дeлфинчe]
|
|
Автор | jam (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.03.07 09:44 |
|
конкретно по случая не мога да кажа нищо, само да споделя личния си опит с упойки.
преди 5 месеца ме оперираха с обща анестезия и поисках преди това кожни тестове за упойки. направиха ми стандартния набор, излезе, че съм алергична към диазепам. а диазепам реално ми е слаган няколко пъти и никога не съм имала някаква реакция. така че, тия тестове явно не винаги отразяват как реално би реагирал пациентът.
иначе, и аз съм много против кожните тестове за алергия. навремето така Мустаков-баща осакати завинаги здравето на сестра ми, като й напраска наведнъж 40 проби, щото й били дълги ръчичките. тя разви остър гломерулонефрит, който прерастна хроничен и доведе до това, че на 35 години тя се оказа на хемодиализа.
никога не бих подложила детето си на такова нещо, колкото и да е минимална вероятността.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Zori_D (новак) |
Публикувано | 07.03.07 10:52 |
|
Не мога да ти помогна със съвет но искам да ви пожелая всичко с малкия да протече нормално и детенце да оздравее скоро!
Преди няколко дни си говорехме с позната, чието детенце е оперирано от херния на 3 месеца и после претърпя няколко операции на очичките.Лекарите бяха я посъветвали операциите да са с пълна упоика.
Аз съм родила със секцио и да ти кажа не знам как малко дете ще се удържи да стои кротко няколко минути за да поставят упойката в гръбнака.
Поговори с лекарите, които ще проведат операцията и дано намерите най-правилното решение!
Успех и късмет!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Silvita (лежерна) |
Публикувано | 07.03.07 12:33 |
|
Не се притеснявай излишно и бъди спокойна, все пак там са едни от най-добриет лекари и щом трябва да се оперира детенце, значи така е най-добре за него. Винаги майките ни се късат сърцата в такива случаи, но съм сигурна, че всико ще е наред и че скоро ще се похвалиш какъв апетит ви е отворило това иначе неприятно преживяване! Стискам палци!!!
| |
Тема
|
[re: Silvita]
|
|
Автор |
elimax (оптимист :)) |
Публикувано | 07.03.07 14:19 |
|
Делфинче, не се притеснявай, пожелавам ви всичко да мине успешно и Боби да си е пак малкият лакомник и палавник :)
За хернията нищо не мога да кажа. Аз раждах с епидурална упойка, много трудно ми я сложиха, защото лекарят нацели някакво срастване в гръбнака, поне така съм запомнила. Но имах пълно доверие на анестизиолога от екипа за раждането ми, всичко мина идеално! Специалистите си знаят работата! Лично аз може би няма да позволя да сложат на детето ми такава упойка (да не ни се налага!!!!!), но ако няма друг избор просто се довери на лекарите!
Имате нашите стиснати палци!!!!!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Teди (обещала) |
Публикувано | 07.03.07 16:19 |
|
Делфинче, стискам палци и аз!!!
Знам колко глупаво ще прозвучи, но опитай да не се притесняваш! Трябва да си по-спокойна заради детенце!
За упойките не мога да помогна, но ти изпращам много положителна енергия и ти желая всичко да мине по вода! Лека операция и бързо възстановаване!
| |
Тема
|
[re: Teди]
|
|
Автор |
дeлфинчe (майка на Боби) |
Публикувано | 07.03.07 18:39 |
|
Благодаря ви!
Доста материал ми мина през главата и за сега клоня по-скоро към пълна упойка, просто много ме е страх от епидурална особено на малко дете. Имам още няколко разговора с анестезиолози от ИСУЛ и ще видим какво ще решим. Ако си намеря връзки за добър анестезиолог ще е още по-добре. Работя по въпроса. Ще пиша като имам новини.
Още веднъж благодаря ви за подкрепата!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Millena (в почивка) |
Публикувано | 08.03.07 12:12 |
|
Много съжалявам, че трябва да минете през това. Ще мине, само да си спокойна, това е най-важно и за двама ви!!
Иначе за упойките, щом сте имали изследвания - бъди спокойна, ще имат предвид да ползват някоя от тези, към които са били тестовете. Синът ми имаше вадене на 3-та сливица, не е същото, но пак е пълна упойка. Аз съм с 2 пъти секцио...
В ИСУЛ са много добри, имали сме няколко опита с тях цялото семейство, вярвам им много!
Ще стискаме палци да минава бързо и леко и скоро да тичате пак из парковете!
| |
|
Ето какво разбрах до тук от три независещи един от друг източници - единия е анестезиолог в ИСУЛ, другият е в Неонатологията в Шейново, третият е от Коремна хирургия в ИСУЛ. На толкова малко дете пълна упойка не се препоръчва, другата е спинална и не е същата като епидуралната. Обяснявам за какво става дума - ниско на самия край на гръбначния стълб има едно отворче при малките деца, там се вкарва упойката и иглата минава през две като пипалца, които се разтварят. Опасността е много минимална и в повечето случаи не става дума за рисковете при епидуралната упойка. Просто ми казаха да не се тревожа толкова.
В ИСУЛ не правят операции на такива малки деца, горещо препоръчаха Пирогов - и операциите и упойките ги правели като на конвейр - просто често ги правят. Аз обаче си се притеснявам и за това ще отида на консултация при една лекарка там и имам вече и име на добър анестезиолог - да поговоря с него за упойката, ако трябва да спра Зиртека, да му направят нов тест и после пак ще си му го дам. А и все пак да го видят за повече от две минути - дали трябва да се оперира сега или може и по-натам. Ще пиша като имам новини.
[image]http://imagechef.com/ic/make.jsp?tid=Dolphin+Animated[/image]
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|