Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:01 15.07.25 
Здравна
   >> Алергии
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Тема захранване Фризопеп към Фризолак  
Автор queenmabb (shopaholic)
Публикувано03.04.08 09:29

Здравейте, има ли някой да преминава от Фризопеп към Флизолак или друго в момента?

Моят Бобко (с АБКМ) навърши една годинка и съм решила да го захранвам с мляко, различно от Фризопепа, по познатата схема. На хипоаларгенно хранене е, има само две малки лишейчета... Чудя се обаче, дали да го захранвам с Фризо ХА първо или направо с Фризолак - някой да сподели опит и мнение?

Благодаря!

Тема Re: захранване Фризопеп към Фризолакнови [re: queenmabb]  
Автор SilvitaМодератор (лежерна)
Публикувано03.04.08 10:10

Привет! Аз минах от Фризопеп директно на Фризолак по схемата на доц. Маринова и нямахме проблеми - разбира се, пълното заместване се случи за 6-8 месеца, понеже при нас ставаха много бавно нещата. Надявам се при вас да е бързо и лесно и да нямате проблеми! Каката израстна алергията, нали?

Тема Re: захранване Фризопеп към Фризолакнови [re: Silvita]  
Автор queenmabb (shopaholic)
Публикувано03.04.08 10:27

Здрасти Сливи, радвам се да те видя

Да, каката ни израстна алергията, добре е. Сега като се замисля, никога не съм й давала фъстъци, риба почти не яде (отказва), както и ягоди, малини не е яла много, но иначе няма никакви проблеми.

Аз нея също я минах направо на Фризолак, но тогава ако си спомняш изобщо нямаше Фризо ХА. Може би и с малкия ще пробвам директно на Фризолак, той и без това сякаш реагира по-слабо от нея, тя имаше доста повече обриви, но пък и него го храня много по хипоалергенно и не особено разнообразно - лочи си младежът Фризопепа, това му е любимата храна...

След около седмица ще започвам, дано да стане, че с тия 20 лв. на кутия... (не че това е основният проблем де).

Рая добре ли е?

Автор dessbess (ентусиаст)
Публикувано03.04.08 15:55

Ние направихме прехода от Фризопеп през Фризо ХА до Фризо 3 за 2-3 месеца, не е имало никакъв проблем.

пролет

Тема Re: захранване Фризопеп към Фризолакнови [re: dessbess]  
Авторqueenmabb (Нерегистриран)
Публикувано03.04.08 16:45

Здравей, моля те, дай малко повече подробности - първо минахте на Фризо ХА и колко време по-късно на Фризолак. Минахте ли въобще през 1 или направо на 2. Много ти благодаря!

Автор dessbess (ентусиаст)
Публикувано03.04.08 23:03

Действала съм по указание на доц. Маринова.
Като ми остана половин кутия Фризопеп започнах няколко дни с повечко Фризопеп и по малко Фризо ХА, за да следя все пак за реакция, примерно 4 м.л. Фризопеп и 2 м.л. Фризо ХА. След няколко дни започнах да правя поравно и от двете кутии - 3 м.л. Фризопеп и 3м. л. Фризо ХА. След това 1 месец на Фризо ХА. Преходът към Фризо 1 по същия начин - половин кутия Фризо ХА и половин Фризо 1. След това пак около месец само Фризо ХА. Мисля, че по това време дадох и краве сирене. Не си спомням много добре, но мисля, че от Фризо 1 минахме на Фризо 3 директно, без преход. Фризо 2 не съм давала. На 1 годинка вече бяхме изцяло на Фризо 3.
Успех!

пролет

Автор SilvitaМодератор (лежерна)
Публикувано04.04.08 10:51

Вярно, че нямаше Фризо ХА, аз сега май разбирам, че вече има. Дано с второто не ми се налага да разучавам адаптираните млека и да имаме късмет с кърменето :) Бъдещата кака Рая е добре, яде всичко, включително не особено подходящи неща като хайвер и сушена риба, които са й любимите

та давам с мярка от тях.
Дано стане лесно прехода и скоро всичко да хапва младежа!

Авторjam (Нерегистриран)
Публикувано05.04.08 17:36

по препоръка на Мустаков започнах прехода от Фризопеп към ХА мляко (избрах си Хип ХА2) когато малкият стана на 1 година. преходът отне около 1 месец.
по мое усмотрение го оставих на ХА мляко 9 месеца, като междувременно вкарах жълтък, риба, телешко, козе и овче сирене, краве масло.
от 3 дни правя преход от ХА към нормално АМ (избрах си Хип 3). този път, смятам преходът да трае най-много 10-тина дни, ако всичко е наред.

Тема Re: захранване Фризопеп към Фризолакнови [re: jam]  
Автор дeлфинчe (майка на Боби)
Публикувано16.04.08 12:10

Поздрави на всички познати и непознати!
Аз ще се отцепя от колектива като кажа че моят син на годинка и месец направи доста гадна реакция на 4 или 5 ден от приема на Фризолак, до преди това пиеше само Фризопеп. Когато доц. Маринова, която следвах и й се доверявах и бях много доволна от нея, каза да изчакам и после пак да пробвам схемата, реших да се откажа от услугите й. Заведох го на частен преглед при друг лекар и той препоръча за нашия случай първо козе сирене, после овче, краве, кашкавал, масло и кисело мляко. Никакво адапте. беше по-близо до майчиния ми инстинкт и спазих тази схема. За 3-4 месеца прояде всичко без проблеми. На година и 7-8 месеца вече ядеше бобови, риба. на 2 години цитрусите и прясно мляко - но така и не го хареса, освен с ориз или в кекс.
Сега да чукна на дърво е на 2г. и 4 месеца, яде мед и фъстъци - много ги обича, та гледам да ги скривам като вземе да прекалява. Ходи на градина от скоро и яде всичко което му харесва там. Алергии нямаме вече, но от предпазливост по-скоро продължавам да пера само с един прах и да гладя всички дрехи. Предразположен е към Атопичен Дерматит.
Това е от мен, като мнение. Мразя адаптетата и винаги съм била за кърменето или поне за киселото мляко пред адаптираното, говоря за деца над годинка. За ХА млеката имам по-добро мнение, дотолкова че малките им организми не бива да се товарят с трудно разграждащи се вещества и белтъци с дълги вериги, и ако няма кърма съм склонна да ги одобря и тях.
При всички положения ако си решила да пробваш адаптетата - по- добре първо с Ха млякото и после Фризолак. Така смятам че прехода от Фризопеп ще стане доста по-лек за детенце, а и ако не дай си боже се прояви реакция, тя би трябвало да е по-лека, не че има гаранции, но...
Успех ти желая и да сте здрави!
Успех и на всички майчета, които още се борят с проклетите алергии!
И не забравяйте: никога не подценявайте маймчинския си инстинкт и ако вътре в себе си усетите, че една храна не бива да се дава на детето - ПРОСТО НЕ МУ Я ДАВАЙТЕ!!!
Още веднъж поздрави и целувки и БЛАГОДАРНОСТИ за пореден път към всички майки, без които нямаше да се справим! Рядко влизам тук, поради липса на време, но когато мога го правя поне за да вдъхна кураж на някоя изтерзана душа, че има надежда и всичко минава! Както преди време на мен ми отвориха очите и ми дадоха кураж, да не изброявам, вярвам че те си знаят кои са и не веднъж съм им благодарила. Едва ли ще е и за последно!
Целувки и бъдете здрави и щастливи!

Автор funy77 (антифашист)
Публикувано06.01.21 19:03

а пък това е новата ми страница в профила.

[suggestopedia movie / сугестопедия филм:

подпис:

Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.