Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:17 13.07.25 
Здравна
   >> Алергии
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Разстройство с кървава слузнови  
Автор elimax (оптимист :))
Публикувано28.02.08 10:00

Помагайте, че го закъсахме много :(
В неделя вечер Калина вдигна над 39 градуса и започна растройство. Поддържа висока Т до другия ден следобяд, давах Т-понижаващи, защото имаше 39.4 и изглеждаше много зле. От тогава Т не е вдигала, имаше дори апетит - въпреки строгата диета - но досега не само, че няма подобрение, но се влошава. В понеделник като я водих на лекар ми казаха, че това си е вирус. От вчера обаче изкарва слуз, тази сутрин и с кървави жилки вътре. Не яде почти нищо... Поне течности пие, но не знам колко време би изкарала така.
Давам Смекта за разстройството, по 2 прахчета на ден, преди ядене, ако може да се каже, че въобще има отделни хранения. Пие ORS200 на Hipp, чай от шипки, яде ориз, морков, от вчера и малко варен картоф, по малко джоджен, солети обикновени, от вчера и обикновени бисквити, днес малко оризова каша дадох - досега не я искаше. И това е, а и препечен хляб разбира се. Хлябът си го правим ние и съм сигурна, че няма нищо опасно в него. Тази сутрин дадох малко краве сирене - дали не се влоши съвсем от него...?
Ясно ми е, че заради отшумялата вече алергия стомахът ще е раздразнен повече време, но съвсем пък да не се подобри за 4 дни нормално ли е? Тази кървава слуз ме притеснява най-много. Дали да не я водя на гастроентеролог и къде??? И какви изследвания могат да й направят?
А давал ли е някой активен въглен? Чувала съм, че помага, но дали в такива случаи?
Ще бъда благодарна на всякакви отговори!!!

П.П. Напоследък имаше дерматити на дупето, откакто е на диета почти изчезнаха. Т.е. и нейния АД се оказа, че е зависим от храна... А до скоро си мислех, че нямат нищо общо. Това само за информация.

Тема Re: Разстройство с кървава слузнови [re: elimax]  
Автор SilvitaМодератор (лежерна)
Публикувано28.02.08 12:08

Много съжалявам да чуя, че сте зле. За съжаление не мога да ти помогна много, освен да ти кажа да спазвате диетата и да се консултираш за всеки случай и с гастроентролог - защо не отидете в педиатрията, поне ако няма нищо, да те успокоят.
А нещо противоалергично даваш ли? Аз на Рая винаги, когато се разболее, без значение от какво, давам Ериус по препоръка на педито и Маринова - отбъбва лигавицата и помага на другото лечение, а пречи и да даде реакция към някое лекарство, са ми казвали.
Сигурна съм, че скоро ще отшуми скоро и стискам палци да се оправите бързо!

Тема Re: Разстройство с кървава слузнови [re: Silvita]  
Публикувано28.02.08 15:02

Днес имах намерение да я водя в Педиатрията, но по телефона ми казаха, че точно днес доц. Маринова не приема - други ангажименти, а утре не й е приемен ден... За д-р Ковачева ми казаха, че е стълпотворение пред кабинета й и имам малък шанс да мина днес.
Тя е здрава иначе, днес я водих пак на преглед - бяха й изписани антихистамини на прегледа в понеделник, но тя от тогава не е вдигала Т и не пие никакви лекарства!
Днес лекарката й каза да сменя прахчетата Смекта и да й давам Хидрасек, давам също и Биотикс, на Озон. Спрях й ОРС200, чух, че доста деца се влошавали от него, а Калина определено се влоши преди ден-два, когато наблегнах на него!
Като цяло от сутринта (без да броя сутрешното й сядане през 5 минути, някои от тях само точици или само слуз!) е акала 2-3 пъти - акане е много силно казано, но продължава да има кървави жилки. Кръвта е светла - не мога да си спомня точно какво означаваха светлата и тъмната кръв, едната е от рани по дупето, а другата е по-опасна защото е от червата. Ако някой се сети да пише...
За активния въглен лекарката днес ми каза, че вече няма смисъл да давам, имало ефект първите дни.

Някой все пак има ли представа на толкова малко дете какво изследване може да се направи, надявам се да не е гастроентероскопия :(
И също така - при кого да я заведа, не ми пука дали ще е на свободен прием, просто искам утре да я види специалисат!

Автор tswete (Alex 25.04.04)
Публикувано28.02.08 18:51

Аз, като майка на доскоро вечно разстроен тип, дето не знам от какво се оправи, ще те посъветвам следното:
1. Кръвта в акото в най-лошия случай е от Дезентерия. Обаче, ако Калина не ходи на градина и поддържате добра хигиена, едва ли... Но винаги може да се пусне едно изследване, като е отрицателно, поне ще знаеш, че със сигурност не е от това.
2. Като им се раздразнят червата, акат кръв. Поне Алекс така беше. И кръвта е на жилки, даже неговата беше по-тъмна (което вероятно ще рече, че кървенето не е близо до ануса и кръвта е имала време да се окисли). Щом е вирус, изчакай, нямаш нужда от гастроентеролог на тоя етап. Най-лошото, което може да се случи е, да се раздразнят още повече червата. От опит знам, обаче, че тия специлисти не ти дават отговор на проблема. Само опипват с лечение, пък каквото стане. При Алекс доскоро имаше почти на всяко акане слуз, акаше често. Така и не разбрах от какво е. Според личната му лекарка, алергията му раздразва червата и затова. Обаче забелязахме, че ако яде по-малко и по-еднообразно, е по-зле. Вероятно пръст има и хиперкиселинност в стомаха, ама няма как на такава възраст да я намалим с лекарства. Просто гледам да си похапва.
3. При Алекс най-доброто средство срещу гадното разстройство беше оризова вода. Всъщност почти единственото средство, което действаше безотказно. Имай предвид, че докато яде разни работи, а червата са раздразнени, ще продължава да ака рядко. Дай малко време на червата, лека храна - ориз, много течности, дори и сухар избягвай, никаква мазнина и т.н. и до няколко дни ще отшуми.
А какво представяват екземите по дупето? около ануса ли са или по цялата кожа?
Успех и споко. Историята е показала, че доста време без проблеми могат да я карат с разстройство и слуз

...

Тема Re: Разстройство с кървава слуз [re: tswete]  
Публикувано01.03.08 07:09

Благодаря за отговорите!!!
Вчера я заведох на гастроентеролог в детския център на Ами Буе. Само си говорихме и общ преглед, но лекарката беше категорична, че високата Т и това, че изкарва кръв и няма подобрение за 5 дни говори за бактериална инфекция. Съмняваше се и за салмонела, а в интерес на истината седмицата преди случката Калина е яла супа застроена със сурово яйце, а също и пица в заведение, в която имаше яйце. Само че и ние с таткото сме яли същото, а на нас нищо ни няма (чукам на дърво!). Започнахме лечение със сироп Sumetrolim (Бисептол), продължавам да давам Хидрасек и Биотикс, диетата продължава. Аз от вчера набляам на оризовата вода - благодаря Цвете, нямаше да се сетя! Като цяло е разредила изхожданията, вкъщи се поотпуска разбира се, но поне навън не прекарваме клекнали до всеки храст...
Успях да склоня в лаборатория да занеса вчера и ако за изследване - заради почивните дни не искаха да го вземат, но обясних, че трябва да се направи посявка преди да започна да й давам лекарството и... така, чакам резултатите другата седмица. Много се надявам да не е бактерия, но тя наистина няма подобрение. А кръвта вече изглежда омесена с вичко, а не както преди само със слуз :( Не знам дали това има значение.
Има си енергия детето, а аз винаги съм вярвала, че когато изглежда добре не може да е сериозно болна!
Ще пиша тия ни като има някакъв резултат!

Цвете, обривите са по дупето там, където минават ластиците на гащичките. Тя ги има още от есента, тогава махнах и нощния памперс, поизбледняха, но останаха. Сега е с мъжки боксери и е в пъти по-добре. А откакто е на диета почти изчезнаха! Ще видим после със захранването, дано хвана някаква зависимост!

Публикувано01.03.08 07:23

Пропуснах да кажа, че давам от снощи Ериус, да не направи някоя реакция към Бисептол-а.

Авторkaliia (Нерегистриран)
Публикувано04.03.08 09:18

Малчо изкара грип имаше два дни темепература - 39 ,5 .Мислех ,че се е разминал .Ообаче се оказа че този грип поразява адски храносмилателната система ,при него и без това червата са зле .Та близо месец и половина не успях да го закрепя , акаше само слуз ,от време на време и кръв .Нищо не му помогна дори единственото ,което го запичаше като бебе - оризовата каша на Блевит - Ризкрем .накрая се принудих да търся Прегомин - бяхме го спряли от миналото лято . Оставих го два дни на готови пюрета - без хляб ,закускваше една чаша Прегомин .От това получи запек ,но това е друга история .Надявам се да се оправи детето и да не е нищо сериозно .Ако ходите някъде препоръчвам ви Токуда - д-р Лазарова работи там .Единствената лекарка ,която успя да събуди доверието ми от много време насам .

Тема Re: Разстройство с кървава слузнови [re: kaliia]  
Публикувано04.03.08 14:47

Исках да я заведа точно в Токуда при д-р Лазарова, но ударихме на камък, щеше да се проточи във времето прегледа, а исках спешно още миналия петък да я види гастроентеролог.
Добрата новина е, че Калина е здрава, не знам дали от Суметролим-а се оправи, или от само себе си и диетата, но от 2-3 дни си ака съвсем нормално :) И изследванията са й чисти, няма бактерии - т.е. и при нея вируса е поразил червата. Поне ще знам за друг път да не се шашкам толкова много...
Продължава да пие Биотикс, захранвам я като бебе.
Лошата новина е, че въпреки пиенето на Ериус, пламнаха стари и настоящи дерматити по тялото, предполагам от Суметролим сиропа. И идеята да следя при сегашното захранване евентуална реакция към храна пропада!

Калия, когато Калина е имала стомашни проблеми - досега са били заради алергията й, сега за пръв път са заради вирус - аз правя точно обратното. Никакво мляко и млечни, само ориз, препечен хляб, морков, чай шипки. После захранвам постепенно и месото и млечните са най-накрая, винаги е помагала точно тази диета! Стана ми странно, че при вас помагат готовите пюрета, диетичното мляко. Явно и това е индивидуално.

Благодаря на всички, които писаха и ни помогнаха за пореден път :)

Автор mamaradi (.)
Публикувано06.03.08 22:53

А какво температуро понижаващо пихте. Миналата година по това време и на нас се случи същото. Оказа се, че е направил алергия към нурофена, въпреки че го беше пил много пъти. Радвам се, че сте се оправили.

Тема Re: Разстройство с кървава слузнови [re: mamaradi]  
Публикувано07.03.08 08:32

Давах два пъти Нурофен, и по веднъж Панадол и свещичка Ефералган. Това за около 20 часа. Всичките, защото имаше над 39, аз за 38.5 не давам лекарства. Калина може да се каже, че досега не е пила лекарства, така че при нея няма засега риск от натрупване и алергизиране!
Обривът или е от Суметролим-а, или от самият Ериус - аз досега съм давала Фенистил и Кларитин. Сега като не пие нищо дерматитите се успокоиха почти.

Как разбрахте, че има алергия към Нурофен?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.