Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:32 13.07.25 
Здравна
   >> Алергии
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема Хронична уртикария  
Автор killah (absolut`killah)
Публикувано23.12.06 12:42

От 2-3м. насам имам хронична уртикария с неизяснен произход. Интересува ме лекува ли се и как?

Тема Re: Хронична уртикария [re: killah]  
Автор MillenaМодератор (в почивка)
Публикувано27.12.06 09:45

За 2-3 месеца и вече се нарича хронична? Лекува се, разбира се, просто ти трябва добър кожен лекар или алерголог, зависи каква е причината за нея.
Успех!

Тема Re: Хронична уртикария [re: Millena]  
Авторkillah (Нерегистриран)
Публикувано27.12.06 18:10

След 6 седмици се води хронична

Авторmaia (Нерегистриран)
Публикувано02.01.07 19:46

Kakvo predstavliava?

Тема Re: Хронична уртикария [re: maia]  
АвторTiti (Нерегистриран)
Публикувано27.09.07 11:04

Здравейте на всички.Искам да споделя моя проблем и ако някой от вас е теглил подобно нещо, моля за съвет.Уморих се да ходя по кожни доктори и алерголози, а също и да се тровя с лекарства.Вече от 3 месеца съм с червени петна, по ръцете и краката основно, които се появяват предимно сутрин, и до края на деня изчезват.Казаха ми че имам хронична уртикария.Моля ви за съвет.Какво да правя.Вече и аз не знам.

Тема Re: Хронична уртикария [re: Titi]  
Авторkillah (Нерегистриран)
Публикувано27.09.07 11:20

аз се мъча от една година. диагноза Уртицариа Хроник. и нищо. нито лекарствата ми действат добре, нито нищо.

Автор Finch! (Retry)
Публикувано27.09.07 13:48

Пробвали ли сте да установите от какво се активизира?

При мен винаги е било свързано с нервно пренапрежение и в досег с някои алергени. В повечето случаи ми е помагало за успокоение да се измия с минерална вода, хладка до студена.

Тема Re: Хронична уртикария [re: Titi]  
Автор mamika_anika ()
Публикувано27.09.07 14:17

И дъщеря ми е с нещо подобно. Загубих няколко месеца и много пари за тестове в БГ, които не "улавят" алергия, за лекарствата, с които я отрових направо не ми се коментира... В момента чакам резултат от ДНК анализ /Германия/.

Тема Re: Хронична уртикария [re: mamika_anika]  
Автор tswete (Alex 25.04.04)
Публикувано27.09.07 17:14

Имам една приятелка с подобни симптоми вече почти година. Приличат на алергична реакция, отключиха се от пиене на Аугментин. Лежа в Алерголоията на Александровска, изпи сума ти и лекарства, видяха я какви ли не светила. И нищо. Така и не могат да разберат от какво е. Обостря се сутрин и вечер, сърби, червени големи петна по лицето и тялото. Случайно се видяха с друг мой приятел на обща сбирка и той й каза, че при подобни симптоми, отключване на реакцията след антибиотик и тежък грип, са му диагностицирали "серумна болест". Спряли всякакви лекарства и след една година от самосебе си се е оправило. А моята приятелка е в момента на хомеопатия и като че вече намаляват оплакванията, но не е съвсем излекувана още. ТО и годината скоро ще изтече, та не знам кое лекува - времето или хомеопатията.
Във всеки случай, след нейната "алергия" напълно спрях да давам съвети (мислех си, че поназнайвам нещичко покрай сина ми). Изключително нетипични реакции и много силни.
Дано намерите решение. Аз също мога да попитам за лекаря, който е диагностицирал серумната болест и дали нямаше някаква терапия все пак.

Тема Re: Хронична уртикария [re: tswete]  
Авторmamika_anika (Нерегистриран)
Публикувано28.09.07 09:54

Лично аз ще бъда много благодарана за подобна информация.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.