Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:15 01.11.25 
Здравна
   >> Алергии
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема захранване под закрилата на Зиртекнови  
Авторпpитecнeнa (Нерегистриран)
Публикувано14.11.07 20:30

майчета мили,педито ме посъветва да захранвам под закрилата на Зиртек(давам Зиртек от около месец-повода неясни по причина(с подозрение,че са от малтофера) червени несърбящи петънца-изчезнаха от Зиртека)
детенцето ми няма твърдо поставена диагноза алергия на 20 месеца е,но получаваше обриви без логика и затова още не му бях давала млечни
сега въвеждам под закрилата на Зиртек,първо масло,телешко и няма реакция
въпроса ми е това реално захранване ли е или като спра зиртека ще трябва пак да почна да захранвам с млечните
благодаря предварително

Тема Re: захранване под закрилата на Зиртекнови [re: пpитecнeнa]  
Автор MillenaМодератор (в почивка)
Публикувано17.11.07 00:41

Винаги съм се чудела защо някои педиатри препоръчват това?! Че какъв е смисъла да даваш Зиртек и да захранваш, нали така може да се скрие евентуална реакция към храната и тогава каква изнформация бихме могли да имаме за това дали детето е приело добре новата храна или не.
Така че на въпроса ти - не, това за мен не е захранване. Въвеждай храните много бавно и с паузи от по 1-2 дни, за да знаеш какво се случва наистина.
Успех!

Тема Re: захранване под закрилата на Зиртекнови [re: Millena]  
Автор Finch! (Retry)
Публикувано19.11.07 11:29

Това и аз не мога да го разбера, защо трябва да се подтиска нещо, което даже не се знае дали е налично... Не, това и за мен е объркване. Нали така ще въведем много храни и като спрем Зиртека ако направи реакция ще има да се чудим кое от всичкото може да е и следва принципът на изключването, т.е. връщаме се в началото и започваме отначало или цял живот ще си пием алергозани разни... Уф, ядосвам се, извинявай.

Авторgabbie (Нерегистриран)
Публикувано19.11.07 16:08

Аз също се присъединявам към мнението, че не е добре да използаваш Зиртек именно заради скриването на реакцията. На мен лекарката ми препоръча да продължа да захранвам Биляна като и давам Зиртек, въпреки че тя се беше изринала, но аз отказах да и давам. Спрях захранването.

Тема Re: захранване под закрилата на Зиртекнови [re: gabbie]  
Публикувано21.11.07 15:51

аз си го обяснявам с това,че все пак дечко получава по разнообразна храна докато израсне периода с алергиите

Тема Re: захранване под закрилата на Зиртек [re: пpитecнeнa]  
Автор MillenaМодератор (в почивка)
Публикувано12.12.07 23:55

Ами няма смисъл да получава разнообразна храна по този товарещ организма начин.
Всяко нещо - с времето си.
Изключително редки са случаите на толкова широка алергия, че да не може да се получи добре балансирано и разнообразно меню.

Автор gigikas (мама на Алекс)
Публикувано02.01.08 22:32

здравей, аз искам да те питам как изглеждаха тези петънца и къде по тялото се намират
защото и ние имам подобен проблем и се оправихме от Зиртек, ето тук съм ги описала наще петна

Алекс 07.12.2005г.<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от gigikas на 02.01.08 22:33.</EM></FONT></P>

Редактирано от Silvita на 03.01.08 10:00.

Тема Re: захранване под закрилата на Зиртекнови [re: gigikas]  
Публикувано07.01.08 12:49

gigikas нашите петънца бяха по различни-като ухапано от комар или друго насекомо

Автор(Нерегистриран)
Публикувано09.01.08 11:34

Извинявай, но да не би да имате някоя бълха, която да хапе детето? Другото хапещо може да са акари. И за двете може да напръскаш цялата къща, всичко което е мека мебел, кревати, дюшеци, възглавници, с Биокил (има го в аптеките и струва около 8 лева). Това не е вредно за хората и трепе тия гадини. при нас също се появиха, опъпчи се детето, напръсках и сега всичко е ок. пробвай, нищо няма да загубиш.

Тема Re: захранване под закрилата на Зиртекнови [re: aз]  
Публикувано11.01.08 08:23

твърдо не са бълхи (за акарите вече не знам)
освен това от Зиртека обрива изчезна
Вчера се престраших и го спрях зиртека,сега се моля да не се появят отново

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.