|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Xizal или Ериус?
|
|
Автор |
olivO3 (маслинката) |
Публикувано | 08.12.07 11:31 |
|
Здравейте, дъщеря ми е на 4г., искам да попитам ако не виждам ефект от Ксизала дали да минем на Ериус? Така ни прапоръча УНГ-то, но пък алерголожката не мисли така! Вече втора седмица сме с прозрачни слузести секрети /стичащи се постоянно назад/, които предизвикаха кашлица, която е с хрипове, на инхалации сме с физиологичен разтвор /спряхме вентолина, защото й се разтупква много сърцето и се разтреперва цялата/. Сега сме на Еуреспал, АСС и Ксизал, но кашлицата не се подобрява, вече не знам какво да правя!
| |
Тема
|
Re: Xizal или Ериус?
[re: olivO3]
|
|
Автор |
elimax (оптимист :)) |
Публикувано | 08.12.07 14:36 |
|
А правихте ли изследване за бактерии - носен секрет например? Тия секрети все нещо трябва да ги причинява.
Преди година дъщеря ми имаше подобни секрети и суха кашлица обаче, дадоха й грешна диагноза бронхит - пи Вентолин и други гадости, от които се влоши. Оказа се че има бактерия в нослето, лекувах нея, спрях и другите сиропи, давах няколко дни антихистамин, лигавицата отбъбна и всичко приключи.
За Ксизал и Ериус нищо не мога да кажа :(
| |
Тема
|
[re: elimax]
|
|
Автор |
olivO3 (маслинката) |
Публикувано | 08.12.07 15:28 |
|
Взеха ни гърлен секрет, ще е готов в понеделник, а иначе обяснението е: инфекциозна алергия - елементарен вирус, който не би причинил почти нищо на едно здраво дете, но при нас отключва алергията и нещата се задълбочават. Искат да направят и тестовете за алергии, но като поотмине и спрем антихистамините. Но сега кашля като магаре, като се засмее или разтича или като легне да спи - все кашля.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
zori13 (непознат) |
Публикувано | 08.12.07 20:33 |
|
Минали сме през тези проблеми с дъщеря ми.Правеше същите неща, които описваш.Само нямаше проблем с Вентолина.С времето тази алергия отшумя (сега е на 6г.)Пиеше Зиртек капки.Тестове не съм правила.Мисля, че е важно детето да бъде наблюдавано от пулмулог.
| |
Тема
|
[re: zori13]
|
|
Автор |
olivO3 (маслинката) |
Публикувано | 09.12.07 09:38 |
|
А колко дълго продължаваше кашлицата? Защото аз не виждам да се повлиява от нищо и все си е същата, просто незнам какво да правя и много се притеснявам
| |
Тема
|
|
|
Автор |
zori13 (непознат) |
Публикувано | 09.12.07 19:36 |
|
Кашляше като магаре по 2-3 седмици. Кашлицата обаче се засилва и от някои сиропи (напр.Мукосолван), когато се взимат продължктелно време, защото "разреждат" белия дроб. Важното е да няма хрипове.Дъщеря ми например си кашляше с чисти гърди и спокойно дишане в продължение на дни. При нас кашлицата минаваше бавно и постепенно.За мен винаги голям показател е било това, че детето е в много добро настроение, храни се добре и въобще всичко й е като при здраво дете.Постепенно свикнах с тази алергична кашлица и почнах да я приемам по-спокойно.
Не се притеснявай, просто си намери добър лекар, който да наблюдава детето.Можеш да си избереш и някакви добавки, които да даваш.Определено има такива, които помагат за облекчаване на това състояние.
| |
|
Сега виждам, че вчерашния ми пост се е затрил нейде си...
Пиша долните неща само за информация!
При нужда Вентолин може да се дава в доста по - ниски дози от препоръчителните и да има бронходилатиращ ефект без тремор и сърцебиене /около 1/3 до 1/2 доза/. Разбира се винаги може да има изключения.
Ериус /Деслоратадин/ има бавно настъпващ ефект, прилага се със спорен успех за регресия на аденоидни вегетации /трета сливица/ при отсъствие на микробиологична находка. За контрол на уртикарии не върши работа.
Кларитин /Лоратадин/ също е от "бавните" антихистамини, при кашлиците с алергичен компонент е по - ефективен /в комбинация с други средства/ от Ериус.
Ксизал /Левоцетиризин/ най общо казано е удачен при алергични сополи, той е единственият антихистамин тестван и доказан за дългосрочно лечение на алергични ринити /съпътстващите симптоми/. "Бърз" антихистамин от ново поколение.
Зиртек-а /Цетиризин/ е с показанията на Ксизал, но при уртикарии /дори идиопатични/ е с по - висока ефективност. "Предходник" на Ксизал-а.
Като цяло при "алергични кашлици" по - старите антихистамини дават по - добър резултат /в комбинация с други средства/.... Не занм защо, но е факт.
АЦЦ може да разкашля допълнително детенце, ако няма достатъчно секрет, който да бъде втечнен и "изкашлян". Пиенето на много вода помага за втечняването на секрета.
Влажна ли е кашлицата? Има ли някаква алергия детето? Докладвай за микробиологията. Овлажнявай въздуха в стаята и проветрявай често.
И да оздарвявате вече!
| |
|
Благодаря за полезната информация!
Като беше по-малка имаше силно изразена алергия към някои храни /вкл. АБКМ/, беше обрината цялата, в продължение на месеци и пиехме Кларитин/в продължение на година може би, пила е и Зиртек/, беше на строга диета и захранихме постепенно, от една година яде почти всичко и сега изведнъж това! Иначе има алергия към някои медикаменти и козметика.
Секрета е чист, кашлицата е без хрипове, но по-често кашля, докторката каза, че и гърдите са чисти. Да я карам да кашля, за да чисти гърдите. Да пием Еуреспала още ден /АСС-то го спряхме/, да продължим Ксизала /пак не иска да го сменяме/, но пък носа е много хремав и което ме учуди - от вчера стана жълт секрета?! Изписа ни едни капки, правени- с адреналин, гентамицин и още 5-6 съставки. В тях ми е надеждата, да спрат хремата, имам чувството, че от там идва всичко!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
dafna (с посл.буква А) |
Публикувано | 11.12.07 21:28 |
|
От кой град си? Ако си от Сф мога да ти препоръчам лекарите, при които ходи моят син.
При него такава ужасна кашлица с безумна хрема, с които се влачихме почти 2 месеца, се оказаха от трета сливица. Но трябваше някой да я види.
Повлияваше се от противоалергични и все едно ми правеше реакция към нещо. А то било трета сливица. Докато пиеше Кларитин и един куп сиропи п/в кашлица нещата бяха ОК. Дано и при вас се окаже това.
вече майка на двама сина
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ataraxia (непознат
) |
Публикувано | 12.12.07 08:27 |
|
Не ти пречи да смениш противоалергичното лекарство, опитай. Но аз имам лош спомен от преди години една алерголожка не можа да разпознае пневмония на сина ми и така го влачих доста време на нофилин и на противоалергични, преди да го лекуват с антибиотици. Освен Вентолин има и други инхалатори, които са за дългосрочно лечение на астма. Така че поддържай постоянен контакт с лекарите, които ви лекуват и настоявай за внимание щом не виждаш подобрение. Горещо препоръчвам чай Бронхопам, той е за хронични спастични бронхити като спомагателно лечение.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|