Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:40 01.11.25 
Здравна
   >> Алергии
*Кратък преглед

Тема Лечение на алергии чрез хомеопатиянови  
Авторgabbie (Нерегистриран)
Публикувано14.11.07 15:03

Здравейте,

Отдавна не съм се включвала. Ние продължаваме д асе борим с АБКМ. Тези дни една приятелка ми препоръча да заведа дъщеря си на хомеопат. Някой пробвал ли е такова лемение на АБКМ или атопичен дерматит? И какви са били резултатите? Ако да, препоръчайте хомеопат, моля.

Тема Re: Лечение на алергии чрез хомеопатия [re: gabbie]  
Автор MillenaМодератор (в почивка)
Публикувано17.11.07 00:42

Имаме няколко мами в клуба, които много успешно лекуват с хомеопатия, дано се включат с координати на лекари.

Тема Re: Лечение на алергии чрез хомеопатиянови [re: gabbie]  
Автор Finch! (Retry)
Публикувано19.11.07 11:21

Здравей, аз съм една от майките, които лекуват децата си с хомеопатия. Синът ми беше много зле, но вече 4 години и повече сме на този вид лечение и мога да кажа, че съм много доволна. Наистина трябва да се приеме хомеопатията като начин на живот. Да се научи повече за нея. Защо го казвам ли. Защото в момента Калоян е много сух и изприщен, върнат е в начално положение, но това е част от лечението и изчистването на организма, та аз съм дори доволна от този обрив в момента. Странно беше в началото като се обадя на доктора, че детето е с 40 гр и той каже "Супер!". Сега вече и аз така реагирам. Факт е, че през всичките тези години не е приемано нищо от лекарствата, нито панадол, нито витамини, за антибиотик да не говорим. Лекували сме скарлатина само с хомеопатия, а както се знае за нея е задължително приемането на пеницилин. Всичките храни са ни разрешени. Няма диета повече. Само прясно мляко не съм му дала, но защото аз не съм решила, иначе казаха, че може да се пробва с него.
За съжаление не мога да препоръчам моя хомеопат, защото той не поема нови случаи, за да може да обслужва сегашните си достатъчно добре. Беше ми казал, като отсъстваше от България да се обръщам към д-р Стоименова в София или д-р Ферфелиева в Бургас. Д-р Роглева също е много добра, но е с много натоварен график и се чака седмици за прием.
Ако имаш въпроси не се притеснявай да ме потърсиш и на бележки. Съжалявам, че все по-рядко влизам тук, но физическото време не ми стига и момичета, обещавам от Новата година да ми е пак сред важните приоритети. Не съм забравила и се чувствам виновна

Тема Re: Лечение на алергии чрез хомеопатиянови [re: Finch!]  
Авторgabbie (Нерегистриран)
Публикувано19.11.07 16:04

Благодаря Finch,

Аз самата още не съм дозряла до идеята да лекувам чрез холеопатия, именно заради това, което казваш, че това е начин на живот, а и в момента се ограмотявам за нея. Но търся варианти, защото детето ми се изрина много след като се опитах да го захраня по препоръка на лекарите и се чудя какво да правя. Разбира се, спрях захранването и ще го отложа с още месец докато дъщеря ми стане на 6 месеца.

Тема Re: Лечение на алергии чрез хомеопатиянови [re: gabbie]  
Автор Finch! (Retry)
Публикувано20.11.07 11:32

Не е толкова страшно и ограниченията не са непреодолими. Всъщност основното забранено нещо е мента, кофеин и алкохол. Тук обаче също има вариации и е според организма, т.е. при детето това не пречи, а при мен се оказа, че мога да си пия кафе без да си антидотирам лечението. Ако не провеждам лечение мога и да пия алкохол, виж ментата и лавандулата са ми пълни антидоти по всяко време. Като казвам начин на живот имам предвид, че самото следене на симптоматиката е по-различно от това, с което сме свикнали. Не е като да отидеш при доктора и да кажеш тече ми носа и ме боли гърлото и той да ти даде лекарство. Отиваш при хомеопата и казваш имам хрема и секретите са с еди какъв си цвят, количество, засилва се по еди-кое си време от денонощието, запушва се предимно коя ноздра, има ли болка и напрежение в главата или синусите, тъпа ли е или остара или пулсираща, как се повлиява от топло, студено, вода и т.н. по същия начин за всичко и не трябва да се пропуска да се спомене и емоционалното състояние като раздразнителност или енергичност, умора, сън или безсъние, щастие или депресивност и по кое време на денонощието... Трудно е в началото, защото не сме свикнали да се наблюдаваме по този начин. Хубавото е, че хомеопатията стимулира собствения ни организъм да се бори и да израства, разглежда ни като индивидуалност и затворена система, която трябва само да се подобрява, а не да се нарушава или прекъсва. Предполагам си посетила клуб Хомеопатия, там в закованите теми има много полезна информация и литература. Писанията в клуба са си като навсякъде и не можеш да се доверяваш на мненията. Виж модераторката е истински класически хомеопат и насочва, помага, но не лекува по Интернет. На нея можеш да се довериш за информация и становище по отношение на съмненията ти.

За захранването те подкрепям да изчакаш поне месец и щом дъщеричката няма още 6 месеца, няма за къде изобщо да бързаш. Бавно и постепенно и следвай собствената си интуиция, не толкова съветите на докторите. Всичко минава и се забравя после. Ограничи по възможност приема на лекарства и без сериозна нужда не давай антиалергични. Това потиска не лекува. Да не се налага и да няма кризи, но за един слаб обрив не си заслужава. Лично аз предпочитах да захранвам с каквото и да е поне 3 седмици, за да съм сигурна като даде реакция или съмнение да огранича точно това конкретно нещо. Смятам, че е по-добре да изолирам алергените от контакт с детето, а не да го тъпча него с лекарства и да не давам по този начин възможност да се пребори самичко, бавно и постепенно.

Тема Re: Лечение на алергии чрез хомеопатиянови [re: Finch!]  
Автор MillenaМодератор (в почивка)
Публикувано12.12.07 23:51

Искам просто да кажа колко се радвам да те видя тук спокойна и уверена.
И да ти благодаря за това, което сподели.
При всяка болест на децата си казвам, че този път ще отида при хомеопат... Трябва най-после наистина да го направя!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.