|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Дипрозон
|
|
Автор | янa (Нерегистриран) |
Публикувано | 11.09.07 18:00 |
|
Някой знае ли повече за този мехлем /Дипрозон/ и по-конкретно - дали той би могъл да се ползва от бременни в последните месеци от бременността? Има ли опастност от увреждане на бебето? Благодаря предварително!
| |
|
За кратко и не на големи участъци няма проблем.
Аз ползвах дипрогента при първата бременност /дипрозон+гентамицин/ и нямаше последствия за бебето.
| |
Тема
|
Re: Дипрозон
[re: mamika_anika]
|
|
Публикувано | 12.09.07 16:08 |
|
Благодаря ти за отговора! А колко време го използва все пак и в кой триместър от бременността? Аз в момента съм в 7-ми месец. А за участъците - при мен са по свивките и никак не са малки, за съжаление. Междувременно съм си запазила час в кожен диспансер, но чак за др. седмица, а сърбежа е направо мъчителен.
| |
|
Аз го ползвах м/у 3-и и 4-и месец.
А защо не пробваш Адвантан /метилпреднизолон/ маз /за сух процес/ или крем /за сълзящи и остри процеси/? - той е "по - лека артилерия", а често върши отлична работа.
Не знам за какъв проблем става дума, но овлажняването с подходящ продукт също може да намали сърбежа и нуждата от кортикодтероид.
Редактирано от mamika_anika на 17.09.07 15:34.
| |
Тема
|
[re: mamika_anika]
|
|
Публикувано | 17.09.07 17:05 |
|
Днес бях на консултация в кожния диспансер- изписаха ми клотримазол и бентоват-С, но в листовките и на двете пише, че не се препоръчва интензивна употреба за бременни. Освен това те също спадат към тежката артилерия кортикостероидни препарати и направо не знам... Не съм убедена, че ще има ефект от тях, но ще пробвам. Освен това лекарката препоръчва нова консултация след 2 седмици,..това не е ли доста продължителен период за употреба на кортикостероиди? Зная че трябва да се употребяват за кратко, но какво значи точно това" за кратко".. за колко време максимум?
| |
Тема
|
[re: янa]
|
|
Автор |
3BE3ДA () |
Публикувано | 18.09.07 17:55 |
|
Бременна съм в 4-ти месец. Имам обриви по ръцете и страшен сърбеж. Бях наскоро и аз в кожния диспансер. Предписаха ми Дипрозон, въпреки че предупредих лекарката че съм бременна, тя доста нехайно каза - няма страшно. Да, ама има! На листовката си пише, също така в интернет намерих сайт със забранени лекарства по време на бременност и там го има този мехлем. Не знам вече какво да правя и с какво да се мажа, сърби ме ужасно. Мазах се няколко пъти с Дипрозона, минава ми но като спра да се мажа те пак избиват. Преди това се мазах с Тридерм, но и то не е препоръчително за бременни. Спирам ги вече тези мазила, защото ме е страх да не навредя на бебчо. Не знам с какво да си облекчавам сърбежа. Дайте някаква идея и на мен.
| |
Тема
|
[re: 3BE3ДA]
|
|
Публикувано | 18.09.07 19:37 |
|
Много добре те разбирам, мила.
Преди да отида на консултация в кожния диспансер аз ходих на гинеколог и и показах проблемните места. Гинеколожката беше на мнение, че това е дерматит и че положението може да се подобри само с кортикостероидни мехлеми , като препоръча да започна да мажа по малко. След като я попитах дали те ще увредят бебето, тя отговори категорично че нямало страшно. Кожната от диспансера също ми предписа кортикостероидни препарати и то не по-малко безобидни от дипрозона, като насрочи консултация след 2 седмици чак..та не знам къде е истината !
Аз също ужасно се боя да не навредя на бебчето си, но се мажа съвсем по малко и сърбежите намаляха засега, иначе беше непоносимо. Смятам да спра за да видя дали отново ще се усилят, както предполагам, дано пък да греша..
| |
Тема
|
|
|
Автор |
3BE3ДA () |
Публикувано | 18.09.07 19:47 |
|
Не знам дали да не купя Алергозан? Той като че ли е по-безвреден...или бъркам. И аз не знам вече с какво да се мажа. Пробвах и с някакви билки, но те нямаха ефект. Имам ужасни сърбежи и най-гадното е че като не взимам мерки, те се разпространяват...
| |
Тема
|
[re: 3BE3ДA]
|
|
Публикувано | 18.09.07 19:57 |
|
А колко време маза дипрозона и за колко дълго го спря след това? Само лекар може да ни отговори на въпросите-няма да е зле да се консултираме и с други специалисти.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
3BE3ДA () |
Публикувано | 18.09.07 20:36 |
|
Абе те всички са едни специалисти...нали като не се касае за тяхната бременност много лесно изписват лекарства...аз преди кожния диспансер бях и на друг лекар, този който ми изписа Тридерм и пак ме уверяваше, че нищо нямало да ми стане...
Дипрозон съм слагала най-много 5 пъти...След 1-2 намазвания ми минава обрива и спирах да мажа. Но след няколко дена пак ми излизаше...Сега пак го има, но съм решила повече да не мажа. Особено като видях в онзи сайт, че не е препоръчителен за бременни, правили са опити в/у животни и е доказано увреждане на плода от лекарството. Естествено, това не значи 100% че и при хората е така, но все пак ние сме длъжни да се пазим и да си имаме едно наум...направо ще изперкам вече от този сърбеж, аз и козметиката съм спряла и всичко, защото не знам вече от какво е, пазя се от всичко а то пак излиза...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|