Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:47 03.07.25 
Здравна
   >> Алергии
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Мацки, дайте съвети - почваме прясното мляконови  
Автор SophieEllis-Bextor (~@%^;)
Публикувано01.08.07 11:04

След визита при гастрото, вече имаме схема за захранване с прясно мляко. Лекарката ме предупреди, че макар да сме въвели сиренето, маслото и киселото мляко успешно, нямало гаранция, че няма да има реакция при въвеждането на прясното мляко, защото имало и незнам си какво, дето можело да раздразни организма. Така или иначе - ще се "почваме" с най-големия проблем прясното мляко. Дайте съвет за марка и процент масленост. Аз я питах докторицата, но тя каза, че не може да ми препоръча определена марка, та затова питам патило - т.е. вас.

Поздрави - днес най-после заваля!

Тема Re: Мацки, дайте съвети - почваме прясното мляконови [re: SophieEllis-Bextor]  
АвторTony (Нерегистриран)
Публикувано01.08.07 16:25

така и така става вьпрос ,че са ви дали схема за захранването с прясно /вероятно-КРАВЕ/ мляко, ще те помоля и да напишеш ако не те затруднявам.И ние сме стигнали почти до там .Краве сирене и кашкавал яде от 2 месеца, но като опитам с масло или прясно реагира с обриви.

Тема Re: Мацки, дайте съвети - почваме прясното мляконови [re: Tony]  
Автор SilvitaМодератор (лежерна)
Публикувано04.08.07 21:56

Аз слагам по малко Верея от зелената кутия (по-ниския процент) засега (и много рядко) в супите, не ми е правила реакция. Но като че ли не смея да дам директно прясно мляко все още, пием си Фризо 3 по 2 шишета на ден...
Наистина, дай схемата - аз лично нямам такава и от шубе не давам прясно директно, макар че давам кремчетата на Данон и Несле, дето уж са с мляко...

Тема Тя, схематанови [re: Tony]  
Публикувано06.08.07 12:01

не е нищо особено сама по себе си.

Започва се с 1 лъжичка чаена, ако няма промени в изпражненията и детето не го боли нищо, нито има обриви, 2 - 4 - 6 и т.н., докато се стигне до 1 кафена чашка, а после ако всичко е наред - до 200 мл. общо. Ние сме още в началото, вчера дадох 2 лъжички. Интересното е, че на дребното страшно му хареса още първия път и ме гонеше да му дам още, защото видя, че в чашката има още и не беше доволен, че му давам само 1 миниатюрна лъжичка. Беше голям сладур, ама няма засега повече, дано всичко е наред и си прояде млекце, явно ще му е фен.

Иначе отново сме в бойна готовност, защот лекарката предупреди, че факта, че ядем сирене, извара, масло без проблеми, не значи, че с млякото няма опасност вече. И така - внимаваме и караме малко по малко.

Тема Re: Мацки, дайте съвети - почваме прясното мляконови [re: Silvita]  
Публикувано06.08.07 12:05

Аз стартирах с Пършевица 3%. Причината да пренебрегна съвета на лекарката да е с по-нисък процент е твърдото ми убеждение, че в млеката под 2% блъскат здраво сухо мляко. Поради тази причина реших да дам стандартно. Незнам дали правя правилно, просто такова е вътрешното ми усещане. Самата аз доста пиех нискомасленото, но все ми биеше на безвкусица, докато не се замислих за сухото мляко, което съм чувала, че се слага и така. Сега и аз си пия от 3%-ното.

Самото мляко аз го давам не по-късно от 11:30 сутринта, на "голо", демек без други неща към него - посто го сварявам добре, оставям да изстине и загребвам съответното количество с лъжичката на малкия и му давам в устата. Не давам допълнително нищо- бисквити, плодове или друго.

Тема съвети - почваме прясното мляконови [re: SophieEllis-Bextor]  
Публикувано08.08.07 22:21

благодаря ти, че писа за схемата.За съжаление нищо немога да те посаветвам за марката на прясното мляко.И аз самата незнам коя марка да предпочета ,когато започна с прясното.Наи-добре е ако имаш сигорни познати насело да започнеш с домашно,но след като пишеш тук по въпроса явно нямаш:/
Но съвета ми е и да не рискуваш с мляко ,което продават в пластмасови шишета по пазарите.
Успех и бъдете здрави

Тема Re: съвети - почваме прясното мляконови [re: Tony]  
Публикувано09.08.07 08:11

Както писах, избрах Пършевицата, сега пробвам и Фибела, че нямаше в супера Пършевица вчера, а няма откъде другаде да взема в нашия квартал-само-с-1-супермаркет.

Такива от пазара в шишета въобще не доближавам.

Тема Re: съвети - почваме прясното мляконови [re: SophieEllis-Bextor]  
Публикувано15.08.07 17:13

Още нещо по темата.В нашият Супермаркет има поне 10 вида прясно мляко...и какво се оказва? Някои от млеката ,които са в картонени кутии бяха с дата на годност до Октомври, Ноември????-значи са тъпкани с консерванти ,а "прясното "мляко е разтворено сухо такова.
Е, какви алтернативни млека ни предлагат? Аз си искам натурално ПРЯСНО мляко,пастъоризирано с трайност до 6дни, без консерванти и сгъстители!
Толкова ли е сложно?
Но кой поизводител се интересува вече от качество на суровините?

Тема Re: съвети - почваме прясното мляконови [re: Tony]  
Автор elimax (оптимист :))
Публикувано15.08.07 21:55

Тези млека, дето траят с месеци, са UHT технология, т.е. обработвани са при висока температура, за да траят. Не знам дали има сухо мляко в тях, но аз определено не бих дала такова мляко на детето си! Обаче това не означава, че всички млека в картонени кутии са такива, повечето си траят нормално 10-ина дни...
Защо не пробвате с прясно мляко в найлонови торбички? Те се развалят на 5-ия ден. Или от някоя сигурна баба?

Тема Re: съвети - почваме прясното мляконови [re: elimax]  
Автор дeлфинчe (майка на Боби)
Публикувано18.08.07 16:13

И аз бих заложила на мляко в найлонова торбичка - с по-малък срок на годност са и за това с по-малко консерванти, а и домашно краве мляко става стига да познанваш от кого го купуваш.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.