|
Тема
|
за острата форма на детска алергиа
|
|
Автор |
tazvetidimitrova (непознат
) |
Публикувано | 08.06.07 12:04 |
|
Здравейте,
Имам дете на 2 години. Преди около 2-3 месеца на ръчичките й се появиха 3-4 пъпки. Отначало бяха големи червени петна, а след това станаха твърди пъпки, пълни с течност/не е гной/. Така стояха около 2 седмици и след това започнаха да завяхват с коричка. Отначало си помислих, че е ухапана от нещо. След около месец пак се появиха, само че бяха около 8-10, пак по ръцете. Общото състояние на детето си беше ОК. Само тия пъпки. Пак по същия начин изчезнаха. Остават бли точици там където ги е имало. Преди седмица пак се появиха, само че този път много повече. Има ги предимно по краката и ръцете и само 5-6 са по корема и гърба. Заведохме я на доктор. Отначало си мислеха, че е варицела / имахме контакт с болно дете/ след това обаче педито каза, че е типична форма на алергиа към храна. Изписа сироп, но 4-5 дни след като вече пием сиропа, пъпки продължават да се появяват и аз се притесних дали все пак може да е алергия. Сестрата, от градината в която ходим, каза че според нея тъова не може да е алергия. Ако някой се е сбласквл с подобен вид обрив моля да сподели, какво може да е.
Благодаря Ви предварително.
| |
|
Много странен обрив описваш... за съжаление не мога да помогна
Защо не си поискате направление от педиатърката за специалист - дерматолог, алерголог?
| |
Тема
|
Re: за острата форма на детска алергиа
[re: tazvetidimitrova]
|
|
Автор | vanesast (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.06.07 16:52 |
|
Здравей,
аз имам същата алергия, поне 2 пъти в годината.Пъпките са много сърбящи и стоят по около 2 седмици/казаха ми че са от ухапване/, но не е ясно от какво.Същите пъпки ми се появявят и от яйце/алергична съм и към него/. Пия Ксизал и се мажа с Дермоват и ми минава за около 3-4 дни.Дано съм ти била полезна.Но мисля,че тези лекарства май не са подходящи за толкова малко дете.
| |
|
Здравей,
Ние ядем яйца от 1 г. и не сме имали никога проблем от тях. Тя по принцип не ги обича и ги яде само във комбинации сдр хранителни продукти. Изключих сладките неща от менюто й. Но и това не е дало до сега резултат. Въпроса на който педито не можа да ми отговори, а силно ме вълнува е: колко време след даването на сиропа спира появяването на нови пъпки?
| |
Тема
|
|
|
Автор | vanesast (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.06.07 19:24 |
|
На мен ми минаваха след 3-4 дни.А алергията към яйцата ми е от 5-6 години, допреди тожа нямах проблем.А за тези пъпки докторката ми обясни че са от ухапване от насекомо.
| |
|
Ако алергията е от храна, сиропа ще реши проблема само временно. Без диета как мислят, че ще се оправи детето? Дано ви размине по-бързо!
Аз самата съм силно алергична и са ми излизали какви ли не видове обриви, но такива с течност - никога. Та не знам какво да кажа.
Be yourself
no matter
what
they say...
| |
Тема
|
|
|
Автор | дaф (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.06.07 23:20 |
|
Бълха?
Това, че изчезват и се появяват не означава, че не е ухапване.
Според мен не е хранително. Заведете го на алерголог, специално. Не при педиатъра.
Пълно е с бълхи навсякъде и при децата, вкл. и при мен пъпките са такива- единични, големи, червени, пълни с лимфа и минават мн.трудно и бавно.
| |
Тема
|
|
|
Автор | wal (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.06.07 13:59 |
|
може да ства въпрос за "строфулус" - консултирайте се с алерголог....Жалко, 4е сега не мога да ка4а снимки на пъпките на дъщеря ми - но ина4е найната диагноза така я установихме - по интернет - обменихме мнения с една майка, и после алерголога я потвърди
| |
|
|
|
|