Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:46 08.07.25 
Здравна
   >> Алергии
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема спешно питане за ваксинитенови  
Автор mamika_anika ()
Публикувано04.04.06 15:15

Педито ме натиска от вчера за ваксината с/у полиомиелит, но след Тримовакса съм на нокти като чуя тази дума. Та въпроса ми е как се казва безклетъчната ваксина с/у полиомиелит и може ли да се сложи/даде тя при условие, че първите 3 приема са били с жива ваксина? А с ДТК-то как стоят нещата?

Тема Re: спешно питане за ваксинитенови [re: mamika_anika]  
Автор Kлep (женствена)
Публикувано04.04.06 16:20

Полиомелитът не е опасен за алергиите. Що се отнася до ДТК - препоръчвам ти ацелуларното, казва се "ИНфанрикс". Струва 30-тина лева, но се понася леко. Хем изграждаш имунитет срещу коклюш, хем няма опасност от реакция.

Когато Господ затваря врати, отваря порти.

Автор mamika_anika ()
Публикувано11.04.06 17:50

Помагайте!
Вече седмица се опитвам да намеря Инфанрикс, но уви - няма - това ми казват в Казанлък, немогат да ми намерят. Голямата ми молба е да ми кажете кой е производителя и евентуално телефон на вносител или дистрибутор /ако има по опаковката нещо/.
Благодаря предварително!

Автор EвaKaлинa (мечтае за сън)
Публикувано11.04.06 19:41

Търговска лига-

Успех!

Калина-21.08.2002
Петър-10.09.2005

Тема Re: спешно питане за ваксинитенови [re: EвaKaлинa]  
Автор mamika_anika ()
Публикувано11.04.06 23:10

От сърце ти благодаря, мила!

АвторTiky (Нерегистриран)
Публикувано13.04.06 08:38

Здравейте, мойто бебче Виктор е на 3 м.и половина. Когато навърши 3 месеца му сложихме първия прием на мъртвата ваксина срещу полиомелит "Imovax Polio". Струваше 17.50лв. Нямаше никаква странична реакция нито зачервяване, нито вдитане на температура. След дългите проучвания, които направих решихме да сложим ваксините срещу ДТК като навърши 6 месеца защото оргонизма ще е по силен да се справи с ваксинацията. Освен това мисля да ваксинирам с "TETRACT-HIB", която е срещу ДТК и менингит. Тя също е инактивна.

Много бих се радвала да науча вашето мнение по въпроса за ваксините.

Тема Re: спешно питане за ваксинитенови [re: Tiky]  
АвторEли (Нерегистриран)
Публикувано06.05.07 15:02

Интересувам се след като се е сменила ваксината за полиомилит вместо капки на инжекции, имали някакви странични ефекти и какви , ако вечеп е направен първи прием на капки?Моляве отговорете ми

Тема Re: спешно питане за ваксинитенови [re: Eли]  
Автор Teди (обещала)
Публикувано06.05.07 15:45

Имовакс полио (инжекцията) не е жива ваксина за разлика от тази на капки.
При дъщеря ми нямаше никакви странични ефекти, даже мястото на убождане не се зачерви.

Ще мине леко, не се притеснявай, Ели! Много по-добре е да сложите инжекцията, а не капките.

Тема Re: спешно питане за ваксинитенови [re: Teди]  
Автор sneji_73 (Сладкишанеста)
Публикувано07.05.07 02:09

Ели,

Теди ти е отговорила чудесно.

Само да допълня - мнението на Американската педиатрична асоциация е, че полиомиелитна имунизация дали само капкова, или само инжекционна или смесена, както ще се получи при вас - се смята за успешна.

Преди време имаше мнение на педиатри, че ако се започне с жива капкова ваксина с такава трябва да се продължи, за да е успешна имунизацията, но горното становище промени нещата в моите очи - даде го Бърди (лекар) и беше дал линка на асоциациата.

Хубаво е да направиш и консулт с лекар специалист!

Успех!

Автор kristia (майка на Дамян)
Публикувано16.05.07 16:10

Здравейте!
Малко късно се включвам.
Ани, не слагай в никакъв случай ваксината с капки през устата, пък и не разбирам защо твоята педи настоява да я слага сега, при това жива.
И без това Националния имунизационен календар на нашата родна страна беше променен още в края на 2006 г. - живата ваксина беше заменена с инактивирана. От месец всички педиатри трябва да предлагат само убита ваксина.
Преди малко говорих с експерт от МЗ и тя ме посъветва в такива случаи да се направи оплакване.

Целувки!

Дамян - 14.01.2005

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.