Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:32 17.07.25 
Здравна
   >> Алергии
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема моля помогнетенови  
Автор vpaskaleva (непознат )
Публикувано10.05.07 21:45

Да се представим синът ми е на 10м.С АКБМ атопичен дерматит и алергичен ринит.Правих ме тест при д-р Мустаков и установи се и алергия към ябълка морков и домашен прах.По негова препоръка пихме кларитин и фенестил за 1месец и след това се получи обрив който никога до сега не бяхме имали излиза главно по лицето и представлява червени петна а в средата са по бели и надигнати обрива се появява и изчезва бързо за часове.Бяхме захранени с доста храни приети добре.Сега 10 дни сме само на фризо пеп и обривите продължават да се появяват.Много съм притеснена незнам какво да правя ка да го захраня отново с досега приеманите храни като се появява постояно обрив.Моля за помощ всякакви съвети ще са ми от полза.Благодаря предварително.

Тема Re: моля помогнетенови [re: vpaskaleva]  
Автор Teди (обещала)
Публикувано11.05.07 08:58

Често ли се появяват тези пъпки и много ли са на брой?

Ще следя темата с интерес, защото подобни пъпки излизат и на децата ми. Синът ми израстна АБКМ, дъщеря ми не е показала алергия към нищо до момента. Не ги мажа с нищо, пъпките изчезват за час - два.
Съпругът ми има подобни обриви, но при него пъпките се скриват за няколко дни, не за часове. Маже се с Фенистил Гел.

Автор Finch! (Retry)
Публикувано12.05.07 23:13

Синът ми направи алергия към кларитина, след което пробвахме и еуриус, но и той не му понесе. Спрях по препоръка на доц.Маринова всичко и близо 2 месеца бяхме само на фризопеп. Не съм третирала с нищо обривите и кожата, освен балсама на д-р Тайс и гела за баня също на д-р Тайс. Минахме и на хомеопатия след това, защото антибиотици и други лекарства предизвикваха доста проблеми, а мен ме беше страх да давам каквото и да е антиалергично... Лично аз бих задържала на фризопеп още известно време да се успокоят обривите и да престанат да се появяват. Трябва време да се изчисти организма. После постепенно захранване отново с всички храни. Трудно е, но детето получава достатъчно с млякото. Може би отново трябва да се консултирате с Мустаков и да кажеш всичките си наблюдения. Много ми помагаше, да не забравям нещо в кабинета, да си правя списък с наблюдения и въпроси, абсолютно всичко, което се сещам. Така можехме да дискутираме и да несе ядосвам, че съм забравила нещо.

Тема Re: моля помогнете [re: Teди]  
Публикувано13.05.07 21:58

дравейте и благодаря за отговорите.теди обривите се появяват вече три седмици всекидневно понякога по две три пъпки понякога доста повече но винаги изчезват за минути или за час два.обадих се на мустаков че сме доста далече от софия но той беше доста зает и бързаше да затвори а и ние сме били при него само веднъж каза че наи вероятно е хранително и че ако пъпките не се задържат за по дълго време дни например да въведа досега приеманите храни но по бързо.та въпроса ми е как да въведа храните както нова храна през ден или мога да давам всеки ден до достигане на цялото количество и възможно ли е това да е реакция към фризопепа.при положение че сме с обриви как да разбера към коя храна прави реакция те въпросите станаха много но в главата ми е каша така сам блокирала.очаквам всакакви сьвети.

Автор Teди (обещала)
Публикувано14.05.07 08:53

А докато си давала Фенистил и Кларитин, въвеждала ли си нови храни?
Питам, защото антихистамините потискат евентуалната алергична реакция и може да си въвела нещо, което дразни организма без да си го разбрала. Спираш антихистамините и реакцията се вижда.

Малко вероятно е да реагира така на Фризопепа.
Присъединявам се към съвета да оставиш детенце за няколко дни само на Фризопеп, нека се поизчисти организмът. В момента даваш ли антихистамини?
Доста голямо съвпадение е изпъпчването след пиене на Кларитин... може пък и при вас да става въпрос за реакция към него...

Аз бих била по-предпазлива при въвеждането на вече познатите за организма храни. Много неща ли ядеше детенце преди да се появят пъпките?

Авторkterziev (Нерегистриран)
Публикувано14.05.07 12:25

Аз ползвам биоактивните добавки на Vision за решаването на свои здравословни проблеми. Скоро научих за сучай, подобен на Вашия- тежък атопичен дерматит и алергия при дете. За кратко време, използвайки тези доавки, детето се е възстановило напълно. Ако проявявате интерес мога лично да ви запозная за да се консултирате с тях.

Тема Re: моля помогнетенови [re: kterziev]  
Публикувано14.05.07 12:50

докато приемахме антихистамините въведох царевичен сухар правих попара с него и каша елда на хип при появата ня обривите веднага ги спрях но обривите продължиха да се появяват и го оставих само на фризопеп и така вече повече от десет дни и все още се появяват пъпки аз се притеснявам че е само на мляко не знам колко време мога да го държа само на него.в момента не му давам никакви сиропи.а иначе мартин похапваше тиква,броколи карфиол,ориз ,пуешко,заешко,пилешко,картофи,круша,пащтърнак .да разбирам ли че трябва да въведа досега приеманите храни както нови малки количества през ден два макар че така ще мине доста време оф той е толкова слаб и сега само на мляко .тъкмо всичко вървеше добре и си помислих че нещата вървят добре атопичния дерматит е в затишие от четири месеца и хоп ново двайсе невиждани досега обриви.

Автор Teди (обещала)
Публикувано15.05.07 08:55

Щом детенце пие само Фризопеп от 10-тина дни, започвай бавно да въвеждаш храните. Започни с чиста оризова каша. Като за първи ден дай 4-5 лъжички, после почиваш, после дай 8-9 лъжички, почиваш и така до достигане на цяла порция.

Готови пюрета ли купуваш?

След оризовата каша - тиква. Първо дай 2-3 лъжички, почиваш, 5-6 лъжички, почиваш и т.н.
След тиквата - картоф. Има пюре на Хип "Тиква с картоф". Ако даваш от него - започни с 4-5 лъжички и увеличавай плавно (пак през ден).
После предложи пюре "Броколи с ориз" на Хип. Започни с 4-5 лъжички.
Месата ги въведи така - пуешко, заешко, пилешко. Чак тогава въведи карфиол.

Щом на теста ябълката е дала проблем, не давай круша! Дюли също!
Сега ще излязат черешите, давай от тях (само изчакай да се "наводни" пазарът, за да не ядете много нитрати).
Това е моето предложение за действие. Другите момичета ще допълват или коригират

Успех ви желая и скоро да забравите за пъпките!

Тема Re: моля помогнетенови [re: Teди]  
Публикувано15.05.07 15:50

теди благодаря за съвета от утре започвам захранването по този начин оф така ме е страх дали ще разбера към коя храна прави реакция при положение че пъпките така и не спират да се появяват.пюретата ни са предимно купешки макар че често му варя зеленчуци и към тях добавям готово пюре че иначе не мога да го излъжа да яде домашно приготвени.теди искам мнението ти за още нещо и на всички в клуба разбира се.водих мартин на алерголог в съседен град че в ямбол няма такъв та алерголожката ми каза три месеца зиртек и въвеждане на много нови храни вкл.телешко и други такива на въпроса ми как ще разбера ако направи реакция тя ми отговори че ако продължавам да налагам такава диета на детето ще му докарам анемия за справка хемоглобина ни е 105 е направо ме остави без думи и затвърди мнението че трябва де се спрем само на един лекар но софия е толкова далече но ще ходим какво да се прави.извинете стана доста дълго но ще се радвам да чуя и вашето мнение

Автор elimax (оптимист :))
Публикувано15.05.07 22:17

105 не е чак толкова нисък хемоглобин
За едно съм съгласна - много лекарски мнения - голяяяма каша! Аз все още нямам един доверен лекар
Доста деца знам да са захранвани под шапката на Зиртек, ако стане беля и той няма да замаже силна реакция (и ще се разбере евентуалния алерген), може и да има смисъл
Лично аз обаче не бих давала толкова дълго време антихистамин! Захранвай бавно и полека, нещата ще си дойдат на мястото :)

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.