Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:58 05.07.25 
Здравна
   >> Алергии
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Спрей против акари - Allergy freeнови  
АвторHoвинap (Нерегистриран)
Публикувано05.04.07 19:56

Незнам дали сте чували нещо за някакъв пробиотичен спрей против акари, който се пръскал по матраците, дивани и текстилни настилки - имало някаква схема на употреба, но било безопасно и безврено за човека (и децата).
Някаква супер нова разработка, флакона бил 400 мл. и стигал за една година употреба, ако се използва за едно голямо легло.
Ако някой е чувал къде се продава нека да помага, една докторка каза, че трябвало да го има по аптеките, ама го няма или поне за сега го няма. Абе незнам.... какво точно да направя, ама този домашен прах (с акари) ни мори цялото семейство.

Тема Re: Спрей против акари - Allergy freeнови [re: Hoвинap]  
Авторfani (Нерегистриран)
Публикувано06.04.07 11:21

Има един спрей, във Варна една лекарка ни го препоръча - носят го от Германия ( тази лекарка ни изписа и Nalcrom - не знам дали някой го ползва, във Варна го пият няколко деца и са много доволни - при хранителни алергии ). Спрея против акари е Мilbiol - Biocuz, Milbeuspruy - много трудно го разчетох от рецептата, сигурно бъркам някоя буква. Показа ми флакона, каза че се пръска на 6 месеца. Дано съм била полезна.

Тема Re: Спрей против акари - Allergy freeнови [re: fani]  
Автор Hoвинap (непознат )
Публикувано06.04.07 14:42

Благодаря за инфото, но този спрей е за който говоря е безвреден за хората и се казвал Алерги фрии

Автор hricava (запознат мъж)
Публикувано10.04.07 11:33

А да не би Milbiol да е вреден за хората? Писал съм за този спрей назад в темите и съм го ползвал вече. Хубаво питате за този препарат, но ще е по добре да попитате тези, които са ви го изписали поне от коя фирма производител е. Милбиол-а е немски на Hexal , но има разфасовки, които са правени в заводите на Hexal в Австрия

Тема Re: Спрей против акари - Allergy freeнови [re: hricava]  
Публикувано10.04.07 18:38

Не казвам, че е вреден. Но това нещо било пробиотик (т.е. биологически, а не химически) продукт. Не убива акарите, а им пречи да благоденстват като ги конкурира при храненето и влагата, а и усвоява по някакъв начин и екскрементите. Мисля, че от това по - природосъобразно - няма. В нет-а намерих производителя Chrisal Белгия - инфото на фирмата е много впечатляващо. Тези хора се занимават с авангардни неща. Ако това е истина, говорим за революция при хигиената и почистването. На сайта им има и лабораторни проучвания и т.н.

До тук стигнах, но от къде да си купя, още нямам отговор :(

Да се нядявам, че наистина ще се появи по аптеките.

Публикувано11.04.07 13:36

Благодаря Hoвинap за инфото за фирмата и продукта

- по него издирих кой го продава в България. Спрея струва 49.50 лв препоръчителна цена за 400мл и все още не се намира в продажба понеже не са готови етикетите на български. Количеството стига за 1 година за едно легло при ежеседмично пръскане. Управителя на фирмата каза че може и с наложен платеж да се прати докато се уреди дистрибуцията в големите вериги аптеки, въпреки че това не е медицински препарат. За да не излезе че правя реклама на фирмата, който иска да ми пише на hrisvasilis@gmail.com или icq#102205272 - ще му дам координатите на фирмата вносител.

Публикувано13.04.07 13:55

Започвам да оставам с усещането, че в този клуб има мнооого малко хора които да са се сблъскали с алергия към домашния прах... Никой ли не се интересува от новостите в медицината? Или всички разчитат на обикновенното бърсане, като метод за противодействие-неща, които до болка са ни познати от приказките на алергорголозите, методи на 50 и повече години?

Публикувано17.04.07 11:19

Автор MillenaМодератор (в почивка)
Публикувано18.04.07 10:30

Абсолютно те разбирам. И за мен е необяснимо, доста хора се оплакват от тази алергия. Аз самата като малка я имах доста силно изразена, но лечението ми помогна много и сега мога да чистя у дома нормално. На сина ми мисля му се размина точно тя.
Благодаря ти за инфото инепрекъснатите новини по темата. Вярвам, че са полезни за много хора!

Публикувано23.04.07 10:53

Много благодаря за инфото, но аз успях да си купя вече и пръскам от 5-6 дена.

Мнооооого хубаво нещо, пръска се въху матраците и спалното бельо, защтото е биологичен продукт и няма проблеми при контакта с кожата. Дано не си въобразявам, ама май има ефект върху децата.
Пръска се по схема първата седмица всеки ден после през 3 дни.

Абе много хубаво нещо, ако имате проблем може да го пробвате.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.