|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
|
Трънчо от бактерия са ми нарушени червата и тогава намериха и глутеновата ентеропатия. Незнам вече какво да си мисля. Знам само, че трябва да спазвам диетата, това и правя. Благодаря ви за рецептите, но повечето ще мога да ги пробвам след някой друг месец.
Снежи това което си копуваме ние май е от безглутенова пшеница.
| |
|
Състав: оризово брашно, царевично нишесте, пектин, захар. Това е състава на безглутеновото брашно. Мога да кажа, че доста нахранва.
064/82-56-79 това е телефона в офиса на фирмата която ги произвежда. Можете и да си поръчате по-пощата(както направих аз) излиза значително по-евтино. Успех !
| |
Тема
|
Re: За брашното
[re: Zlatinn]
|
|
Автор |
bisi.s (неразбрана) |
Публикувано | 15.05.07 14:36 |
|
Фирма *ТЕХРА* гр.София също произвежда безглутеново брашно по поръчка.Правят смес за хляб.Също и смес за кекс,която е сладка.Пробвала съм ги.Много са хубави,но нямат сключен договор със здр.каса за да взимам с намаление.Цената не я знам.Изпратиха ми мостри по 1кг.с куриер на Еконт.Беше още миналата година. Може да си приготвите и в къщи брашно.Мели се ориз и сладка царевица.Пектин има в пчеларските магазини. А някой ползвал ли е роботите за домашен хляб?Незнам като това тесто е по рядко да ли ще може и стане. Снежи,не чакай,а си смели ориз или царевично брашно вземи и си направи палачинки.Стават,аз съм пробвала.Успех.
| |
Тема
|
Re: За брашното
[re: bisi.s]
|
|
Автор | Zlatin (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.05.07 21:16 |
|
Малко несигурно ми се струва това с меленето, но като си помислиш така го правят и в заводите... :)
| |
Тема
|
Re: ГЛУТЕНОВА ЕНТЕРОПАТИЯ
[re: Zlatinn]
|
|
Автор |
bisi.s (неразбрана) |
Публикувано | 17.05.07 08:25 |
|
Здравейте.Направо съм на седмото небе от щастие.Вчера купух на Радост безглутенови вафлички.И познайте за 5мин.дали остана и трохичка.Преди два дни са заредили магазина за диетични храни в който често се отбивам и излизам винаги ръзочарована.Има два вида с какао и с лешници.Цената е 3.60лв за 100гр.Имаше и бисквитки/без разлика на вид от обикновенните/ с цена 5лв.Произведени в Италия-SCHAER.Вносител ЕТ*Море* гр.Варна ул.*П.Стайнов*3 ,има и тел/факс 052/502783 и София 02/9368054
| |
Тема
|
Re: ГЛУТЕНОВА ЕНТЕРОПАТИЯ
[re: bisi.s]
|
|
Автор | Zlatin (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.05.07 08:52 |
|
И аз си взех преди няколко дена, но май не ми се отразиха добре... Иначе за Варна магазина и доста добър има 2 продавачки и 2 консултантки, които отговарят на въпросити на клиентите :)
| |
Тема
|
Re: ГЛУТЕНОВА ЕНТЕРОПАТИЯ
[re: Zlatinn]
|
|
Автор |
bisi.s (неразбрана) |
Публикувано | 18.05.07 14:51 |
|
http://www.analytica-bg.com/a_shop/gluten_free_ad// и една рецепта от Катина Това са едни бисквити които наричам спасителен пояс никога не ги отказва и ги хапваме вместо зрънчо а пък и ги ядат всички деца които познавам-значи и вашите.Имат си име и то е Поли.Смесват се 1 чаша безгл.смес,1яйце,6 пълни с.л.фруктоза или тръстикова захар,1ч.л.сода с 1ч.л.лимонов сок,2с.л.олио,10мл.вода и по желание аз слагам винаги смляно сусамено и ленено семе по 1 с.л.омесва се на тесто-намаслява се масата и точилката и се разточва на тесто дебело половин сантиметър.С ракиена чашка се изрязват бисквитки нареждат се в най голямата ви тава-стават точно една голяма тава и се пекат на 200гр.НЕ ПОВЕЧЕ от 8 минути.Ако нямате точилка използвайте бутилка от бира или безалкохолно напълнена с вода за твърдост.Махнете и етикета,намажете с олио и успех.Тестото е много лепкаво но ако намазните и ръцете няма да има проблем.
| |
|
Здравейте. Искам да ви питам дали сте опитвали соеви продукти? Казват, че са доста полезни и са включени в безглутеновото меню. Ето ви статия направо да прочетете.
http://www.mirolm.hit.bg/Soq.htm
| |
|
Здравей Злати.Миналата година взимах безплатно чрез ЗДР.КАСА соево сухо мляко.С него приготвях много от рецептите.Замествах обокновенното.Правех/и сега правя,но по рядко/ течен шоколад.Нямаме проблеми с него.Всеки път като вляза в магазина и поглеждам към соевите продукти се колебая дали да взема,но незнам защо се отказвам.Много уместен въпрос от твоя страна.И аз бих искала да знам дали да давам и да ги включа в менюто ни.Браво,че се сети да попиташ!
| |
|
Попринцип е без глутен и казват, че соята е доста полезна, защото съдържа 9-те незаменими аминокиселини, който ги има главно в месото. Даже знам, че вегетариянците ядът соя като заместител на месото. Аз пробвах вече соеви кубчета варят се в вода докато станат меки и се увкосяват. Иначе има и такова брашно. Има доста неща само трябва да се разтърсим. Ако някой знае още нещо за соята да пише!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
|
|
|