|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | (покажи всички)
Тема
|
Re: Резултати
[re: тoнra]
|
|
Автор |
bisi.s (неразбрана) |
Публикувано | 29.07.07 22:03 |
|
Здравейте! Добре сме се завърнали от морето живи,здрави и с много тен. Злати съжалявам,че не ти взех телефона,за да се видим във Варна.Ние бяхме там.Сега за резултатите-значи няма как емата да е положителна като спазваш диетата.Радост има резултати само от преди да е на диета.Те са ЕМА ПОложителна,IgA 233/158+-85мг%/ и анти t-TG антитела над 123EU/ml при стойности до 20EU/ml.Правихме в Плевен IgA 108 при стойности 200+-60mg%.Нали ни върнаха последния път.Ще имаме чак през септември.И друго всяка лаборатория има различни стойности на показателите.Така,че отстрани трябва да бъдат вписани от колко до колко е нормално.Чао за сега от мен.Пишете как сте.
| |
Тема
|
Re: Резултати
[re: bisi.s]
|
|
Автор | Zlatinn (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.07.07 22:28 |
|
Здравен отново.
Да ясно ми е за ЕМА-та, че не може да бъде положителна като спазвам диетата, но ми я направиха, защото скоро я бях нарушил, но миналото си е минало. Разбрах за лабораторийте, че всяка си има отделни стойности, но моите не ги пише. Просто се обадих до София и говорих с лекарката 15 мин и ми обясни всичко. Айде поздрави на всички
| |
|
Детенце е на 2г. и 7м. На два месеца казаха, че има АБКМ и започнахме диета. От три месеца започнаха обриви и от време на време разстройство. Изключвах различни храни докато почти нищо не остана за ядене. Стигнахме до ориз, картофи , пилешко , моркови, тиква и хляб. И обривите продължиха. Направи ми впечатление, че след един ден в който яде само хляб се обрина целия. Започнах да чета темата и реших да изключа глутена от менюто, но ми е доста трудно. Пъпки не са се появявали от близо седмица.
Имам много въпроси. Препоръчайте ми специалист в София /ние ходим при доц. Маринова в педиатрията/. Каква мая ползвате за безглутеновия хляб. Аз пробвах с обикновенна/суха/, но незнам от какво се прави, а пък и нищо не стана.
П.п. Преди да направи алергията личната ми каза да му давам овесена вода, защото се беше запекъл. Напред четох, че това може да доведе до непоносимост към глутена.
| |
Тема
|
Re: Резултати
[re: mamaradi]
|
|
Автор | tan4eto (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.09.07 17:26 |
|
Здравейте!Относно лекаря бих ви препоръчала доктор Панталеева или доцент Ковачева от детската клиника по гастроентерология.Моя хляб го правя със суха мая и става чудесен.Все пак зависи какви съставки слагате в него.Няма да се притеснявате!
| |
Тема
|
За безглутеново приготвяне на неща
[re: mamaradi]
|
|
Автор | SNEJl_73 (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.09.07 21:01 |
|
Много съжалявам за вашия случай.
Моята Йоана също направи АБКМ на 3 1/2 месеца, след като цял месец беше пила АМ с овесена вода по съвет на педиатър, заради запека от тъпите АМ, щото никой не знае що е то туй лактация и как да се оправя с малки проблемчета около нея.
Та така, след овесена вода, бързо отбиване и минаване на АМ, жива ваксина ДТК и напиращо захранване със сок от моркови на 3 месечно бебе (да бесиш е малко, сега след като съм вече почти консултант по кърмене и захранване на бебето) разбирам колко далеч е родната педиатрия от елементарни неща - РАЗБОЛЯВАТ НИ ДЕЦАТА И ПОСЛЕ ВЪРВИ СЕ ОПРАВЯЙ САМ, ПОМОЩ ОТ НИКЪДЕ.
Та така, мила, Йони беше почти до 2 годинки на безглутенова и безмлечна диета, защото ме беше УЖАСНО СТРАХ.
Прави рецедиви от време на време, що-ли трябва да съм спокойна.
И аз винаги държа глутена на мушка.
Има тестове за алергия (ИгЕ антитела) включващи глутен, също така е редно и с добър детски гастроентеролог да се свържете за още изследвания.
Това, с което мога аз да ти помогна е ИНФОРМАЦИЯ.
В бг-мама има форум за деца с увреждания. Та в този форум, ако пуснеш търсачка "глутен" ще откриеш теми за деца с аутизъм, които успешно се повлияват от една диета:
"Без глутен, без млечен протеин и без кристална захар. "
В тези теми майките коментират доста неща, всяка пуска идеи за различни готвеници и хлябове и кексове и палачинки БЕЗ ГЛУТЕН.
Все ще се каня да извадя нещата във файл и да систематизирам опита им, но не ми остава време.
Дано на теб ти помогне!
Успех!
| |
|
на моя позната на второто дете бяха поставили диагноза алергия към глутена
и какво излезе....
че като са ходили с бебето в сирия при роднините на мъжа й бебето и какакта са хванали някакъв местен летен вирус, с разстройство и повръщане. от разстройството ли подсечено ли е било бебето виждат следи от кръв в урината и за 2-3 дни успяват да му направят 5 рентгенови снимки и му съсипват цялата лигавица на червата няма да ви разказвам каква мъка беше. според лекарите понеже лигавицата е тотално повредена най-вероятно няма никога да се възстанови...
слава богу някъде към 8 годинки тотална диета и тормоз - бебе- не разбира и му се искаше и то да си хапне горкото
някка си се стабилизираха нещата и прояде повечето неща
не знам това инфо дали може да ви е полезно някак... ама и аз викам аман от некадърни лекари...
Усмихни се на живота, по-малкия поздравява пръв!
| |
|
Мерси за отговорите.
Вики пак започна да ака "алергично" и коремчето му се поду. Колко време след спирането на глутена нещата трябва да се нормализират?
Сигурни ли сте, че в маята няма глутен. Все ми се струва, че четох някъде за мая свободна от глутен, но не мога да се сетя къде.
Хляба го правя по рецептата написана на кутията за безглутеново брашно на Квалитет, но определено нищо не се получава. Когато го сложа във фурната моментално спада и става като подметка.
| |
Тема
|
Re: За безглутеново приготвяне на неща
[re: mamaradi]
|
|
Автор |
bisi.s (неразбрана) |
Публикувано | 02.09.07 18:26 |
|
Здравей мамаради!Ох,много е неприятно,съжалявм за вас.Хлебчето в последно време го правя с кисело мляко и сода или бакпулвер.първо разбивам 2 яйца,след това в половинка кофичка кисело мляко слагам содата да кипне,добавям яйцата и брашно на око.Да стане малко по гъсто от боза и по рядко от кексовото тесто.Исипвам го в тавичка намазана с масло и пека.Става чуден.Моята Радост е като на ресторант всеки ден.В кухнята съм с поръчка.Приготвям всичко почти с безглутеновото бръшно успешно.
Относно стомахчето до седмица-две трябва да поотшуми подуването.Ако спазвате строго диетата не би трябвало да имате проблеми.Пиши тук или на лични,ако те интересува и вълнува нещо.
Редактирано от bisi.s на 02.09.07 20:46.
| |
Тема
|
Re: За безглутеново приготвяне на неща
[re: mamaradi]
|
|
Автор | tan4eto (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.09.07 18:35 |
|
Аз си приготвям хлаба по следната рецепта: слагам едно пакетче безглутенова смес, правя в него нещо като кладенче за да разтворя маята която е почти една супена лъжица(ако е суха или половин кубче ако е в твърдо състояние). Водата в която я разтварям е умерено топла. Гледай да не е много гореща,защото нищо няма да се получи.При маята прибавям една чаена лъжица захар.Изчаквам да се разтвори маята и прибавям 1 супена лъжица сол, 1 яйце и олио.След това сипвам вода, но пак гледам да не е много гореща и започвам да разбърквам.Не прекалявай с водата за да не стане много течно!Бъркам докато се получи хомогенна смес.Когато е готово го изсипвам в предварително намазаната с олио формичка.По принцип се загрява предварително фурната и отгоре и се оставя хляба да втаса.Аз правя така включвам фурната на 1,слагам хляба вътре и задължително е слагането във фурната на купичка студена вода. Тази купичка стои във фурната през цялото време!Когато видя, че вече е втасал увеличавам на 4.Имай в предвид,че когато се пече той бухва и по тази причина не трябва да го оставяш да втасва до ръба на съда за печене иначе при печенето сместа ще излезе от формата.Известно време го оставям на 4 и след като видя, че коричката отгоре се е запекла го намалям на 1.Оставям го на 1 няколко минути да се доозпече и след това с една виличка или с клечка за зъби проверявам дали е готов.Ако се полепват трохички му трябва още малко време,ако ли не значи е готов.Изваждам го и го покривам с някаква кърпа или вестник и отгоре найлонче за да се задуши.По късно го изваждам от формата и го слагам в едно найлонче.Дано се получи и при теб!
| |
Тема
|
Re: За безглутеново приготвяне на неща
[re: tan4eto]
|
|
Автор | sneji_73 (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.09.07 23:04 |
|
За хляба само безглутеново брашно ли ползвате?
От какво беше то - ориз и царевица?
А мелите ли вътре и разни неща като просо, сусам?
Взела съм си - 1 пакет кафяв ориз, просо, сусам, ленено семе, царевично нишесте, май и пектин малко се слагаше?!, за елдата се чудя, че е малко спцифична и смятам да намеля, дали ще се получи нещо ?!?!?!?
Май ще си купя Квалитет и ще пробвам първо хляб по ЧУДЕСНИТЕ ВИ РЕЦЕПТИ, ей големи майсторки сте и ще докалдвам.
А моето мелене ще го оставя за експерименти. Бисито беше подхвърлила доста нагоре в темата за бг-мама и аз се скъсах да чета веднъж, но нищо не съм си извадила или систематизирала.
Ох, и за това ще дойде ред. И аз благодаря за хубото описание на хляба, направо ми потекоха слюнките, аааа.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | (покажи всички)
|
|
|