Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:04 15.07.25 
Здравна
   >> Алергии
*Кратък преглед

Тема Какво ХА мляко за превенция при новородено  
Автор queenmabb (shopaholic)
Публикувано20.03.07 22:24

Здравейте момичета, отдавна не съм се вяскала тук, защото се смахвам от работа... Обещавам да се отбивам занапред, но не и поради нуждаааааа, дано!
Сега предстои раждането на второто ми детенце и тъй като каката ми беше с АБКМ от 1вия месец, сега се чудя какво ХА мляко да давам на новото бебе, ако се наложи разбира се, за евентуална превенция. Не бих минала директно на Фризопеп... Ще кърмя колкото мога, но искам да си имам и готова алтернатива. Даже още в родилния дом ще си взема. Отдавна не следя пазара на млеката, та се надявам някоя мама с по-скорошен опит да ме посъветва.
Благодаря ви!

Тема Re: Какво ХА мляко за превенция при новороденонови [re: queenmabb]  
Авторбибaбeбa (Нерегистриран)
Публикувано21.03.07 03:42

аз за сега само чета тук и това ми е първото включване.
с бебе на 5 месеца и абкм съм.вече просто се отчайвам как ме мотаят докторите.сменихме 6 млека,докато потвърдят със сигурност(то бе, очеизвадно,но дълбоооок прованс...

)
днес бяхме при една доцентка и тя каза,че е трябвало да давам на милупа хипоалергенното мляко,като превенция.
за в белгия разбрах,че директно на соево били бебетата

Автор Teди (обещала)
Публикувано21.03.07 09:05

Здрасти

Започвам с пожелание да не се налага и винаги да е превенция!!!
Нашата педиатърка препоръчва Хип ХА.

При Ивата започнахме с Фризопеп, но сега си мисля, че не е било нужно чак толкова да се втелясваме. После минахме на НАН ХА (на Оги давахме такова и ми беше познато ).

Стискам палци за леко раждане и никакви алергични грижи!
Целувки

Тема Re: Какво ХА мляко за превенция при новороденонови [re: Teди]  
Публикувано21.03.07 10:22

Благодаря, момичета!

Теди, мерси за пожеланията! Ами то докато едно-друго и времето си дошло! От вчера съм в паника, че нищо не съм приготвила, сетих се за млякото, багаж за родилното, шаш отвсякъде. Ще раждам в Шейново, още не съм говорила с лекаря ми как може да се уреди да му дават от млякото, което ще занеса, уфффф дано да се уреди нещо...
Аз така или иначе като му дойде времето пак ще захранвам бавно и славно и ще внимавам в картинката, ама с Фризопепа мисля да не бързам.
Ти докато кърми Ивето пази ли строга диета (като при алергично дете) или само основните алергени изключи? В смисъл нещо овче/козе кашкавалче, пилешко дали да пробвам да ям?
Целувки!

Автор mamika_anika ()
Публикувано21.03.07 11:08

Значи, аз говорих с Мустаков преди второто раждане и той препоръча Прегомин за родилното и/или първите 3 месеца /само при нужда от изкуствено хренене!/. Говорих с лекаря, който ми прави секциото и с оглед на комплексните фактори /недоносено и с алергичен терен/ детето беше на донорска кърма в родилното /термично я обработват/.
Иначе Хип ХА1 ти прпоръчвам. И дано този път сте без алергия.
Леко раждане.

Автор Teди (обещала)
Публикувано21.03.07 14:41

Споко, нали не ти е за първи път

От раждането на Ивето веднага започнах строга диета. След първия месец включих малко кашкавал в моето меню. Кърмих 4 месеца - хем нямах достатъчно кърма, хем се наложи да се лекувам... и така

Овчи или кози продукти мисля, че можеш да хапваш, но нека не е в началото, изчакай поне 2-3 седмици след раждането. Ти си знаеш - хапва се по съвсем малко

Автор MillenaМодератор (в почивка)
Публикувано21.03.07 14:45

Нали установихме вече, че 2-рите не са алергични. Ще те чакаме да подкрепиш статистиката

Да ти кажа, че по мое време нямаше Хип ХА и давах МилумилХА, много е добро и вкусно.
Но се надявам да го даваш като мен, само за превенция и чак към годинката като спреш да кърмиш

Много стиснати и най-добри пожелания за леко раждане на най-сладкото здраво бебенце!!
И те чакаме да се похвалиш!

Тема Ще имаш кърма като за световно :)нови [re: queenmabb]  
Авторsneji_73 (Нерегистриран)
Публикувано21.03.07 18:32

Ама какви са тия истории какво мляко ?!?!?! - КЪРМА! :))))

Няма майка да няма кърма - медицинските показатели за това са едва 2-3%.

Всичко останало са фактори, които могат да понамалят кърмата - фактори, които можем да контролираме стига да познаваме добре процеса на лактацията и възможните поведения на кърмачето.

Отдавна имането на кърма НЕ Е КЪСМЕТ, а ЗАКОНОМЕРНОСТ, ако имаш правилната информация.

Чети Библиотеката на форум Кърмене и захранване на бебето в бг-мамма. Библиотеката е закована тема в началото.

Всичко за успешното кърмене и как да имаш кърма е там.

Ако бг педиатрите държаха изпит по тази библиотека ... 90% от бг бебетата щяха да са изключително кърмени.

Аз се подвизавам с този си ник и в бг-мама - почти инструктор съм по кърмене, само че несертифициран (нямам време :)

Пожелавам ти успешно раждане и едно страхотно дългосрочно кърмене - изживей тази приказка пълноценно.

Ако не щеш да кърмиш, давай насам

- имам желание за петима

пс: я, хвърли едно очо на темата на джам "Връзка с доц.Маринова" на стр. 14 - доста съм понаписала за имането на кърма и основните правила.

Но не забравяй Библиотеката - имаш време да я изчетеш.

Успех! И не забравяй да пишеш!

Тема Re: Ще имаш кърма като за световно :)нови [re: sneji_73]  
Публикувано21.03.07 23:26

Здравей Снежи, много добре съм запозната с форумите на БГ-мамма и чета из библиотеката и въобще кърмаческия. Все пак в родилното няма как да гарантирам недаване на АМ на бебето, затова поне ще направя всичко възможно да му дават ХА. Действително съм решена да кърмя, но човек никога не знае как ще потръгнат нещата, миналия път се борих с температури от 40 градуса, жестоки болки и т.н. и колкото и добре да съм запозната с предимствата на кърменето на поискване, засега ми се струва, че не съм от типа жени, които имат самоотвержеността да кърмят на всеки час, по цяла нощ и т.н. Но нека не говорим предварително. Ще се опитам, наистина, а ако имам нужда от помощ, със сигурност ще я потърся във форумите - даже лично от теб, ако нямаш нищо против.

Тема Re: Ще имаш кърма като за световно :)нови [re: queenmabb]  
Авторsneji_73 (Нерегистриран)
Публикувано22.03.07 01:40

Този път ще се справиш чудесно - ще видиш!

Пожелавам ти послушно бебе, което бързо да си изгради режим на 2 1/2 - 3 часа, бързо урегулиране на кърмата, за да нямаш предишните неприятни случки и успешно дългосрочно кърмене :)

Права си да имаш ХА формула под ръка в родилния, но ако има начин изрично да заявиш на гинеколог, акушери и неонатолози, че искаш КЪРМЕНЕ ВЕДНАГА СЛЕД РАЖДАНЕ и абсолютно кърмене ... дали ще стане.

Вярно е, че никой не е застрахован, но пък пожелавам всичко да мине бързо и с прекрасни незабравими изживявания - с второто дете, казват, майката наистина гледа да изживее всеки миг.

Ще се радвам да мога да ти помагам - искрено се надявам да няма за какво :)

Хайде, готви се за чудесното изживяване! :)))))

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.