Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:50 16.07.25 
Здравна
   >> Алергии
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема атопичен дерматитнови  
Автор nane_nikol (непознат )
Публикувано31.01.07 12:57

Здравейте ,дъщеря ми е на 5г.и половина .От бебе има проблем по кожата,появяват се червени петна като екзема .Изписаха ни балсама на д-р ТАЙС,и го ползваме постоянно,обаче има моменти когато изчезва и отново се появява,по силно изразено е по ръчичките на пръсчетата, и по крачетата но там е по слабо .Какъв сапун и душ гел бихте ми препоръчали да ползваме.БЛАГОДАРЯ !

Тема Re: атопичен дерматитнови [re: nane_nikol]  
Автор elimax (оптимист :))
Публикувано01.02.07 13:39

Сигурно ли е, че детето има атопичен дерматит? Не бях чувала за обриви по пръстите на ръцете, затова питам... Балсамът на д-р Тайс е добър и овлажнява добре кожата, но от личен опит с дъщеря ми знам, че обострен обрив минава само с кортикостероид.
Мустела и Чико имат серия за атопична, т.е. суха, кожа, не сме ги ползвали, но са добри като отзиви. Аз къпя Калина с бебешка пяна за вана на Себамед и съм доволна. Тия дни имаше подобна тема и Мамика_Аника е написала линкове за тяхната козметика (на себамед), но не си спомням по коя тема точно, на първа страница трябва да е още. За сапун аз използвам бръснарски, но нещо го развалиха напоследък :(
Обривите повлияват ли се от вода? В смисъл при къпане стават ли по-червени?

Тема Re: атопичен дерматитнови [re: elimax]  
Автор Zori_D (непознат)
Публикувано15.02.07 11:59

Зравейте,

Моят син също има АД.Първите обриви се появиха когато беше на 4 месеца и бяха под мишниците.Мазахме с Елоком 3 дни и минаха.На 7 месеца се появиха по вратлето.Една дерматоложка ни даде мостра на крем А-дерм на Биодерма.Мазахме и за един ден всичко мина.Купихме крема, но още след първото намазване от него се обрина повече и кожата на вратлето стана доста груба.Как стана това така и не разбрах сякаш бяха две различни неща.Спрях крема и отидохме при друга дерматоложка и тя ни постави диагнозата.Мазахме с Певизон няколко дни и минаха.След това бузките му станаха много грапави, зачервени и кожата лъскаше.След това ни предписаха Елидел, за да мажем превантивно 2 седмици по 2 пъти на ден.Не виждах промяна от него.Още от раждането ползваме козметиката на Мустела и сме доволни.Добра козметика е.Сега вече купуваме Мустела Стелатопиа и да чукна на дърво нещата са горе долу добре.
Къпя го с Мустела Hydra Bebe, във водата слагаме 5 капки млечно олио на Мустела, което е от серията Стелатопиа и лицето мажем с крем от серията, който по принцип е за цялото тяло.
Едва след като започнах да му мажа лицето с кремчето кожата по бузките стана много мека и нежна.Периодично се появяват малки пъпчици, но само с кремчето минават.Надявам се да отминава това нещо защото много се притесняваме.
Иначе не съм забелязала обривите да са алергична реакция към някаква храна.Хапва и сирене и малко масло с попарата.Кремчетата му приготвям с АМ Нутрилон 2.

Надявам се да съм помогнала, въпреки че се и пооплаках малко!!!

АвторKorsita2 (Нерегистриран)
Публикувано25.02.07 16:57

Привет на всички който имат този проблем. Галина е на годинка и два месеца, има атопична кожа от новородена , беше на 15 дни когато и излезе първия лишей. Тръгнахме по дерматолози в кожна клиника Варна, ползвали сме балсамът на д-р Тайс, Sensibio DS душ гел, Lipikar , Lokoid Lipokrem, Bioderma, A DERMA, Atoderm PP, Elkom, в крайна сметка се оправихме от един крем които се приготвя в аптеката, моята педиатърка ни го изписа, и Mustela stelatopia олио за във водата на бебо което е страхотно, изкарвам я леко омазнена от водата, Mustela Stelatpia Creme. Само че на Mustela двата крема са около 50 лв и свършват за около 20 дни, защото я мажа сутрин и вечер. Наложи се да пие антибиотик заради зъбче, много трудно ги изкарваме, и отново избиха лишей и екземи, намазах ги с елком и минаха. Реших да взема на Бюбхен лосион за тяло, от които съвсем се влошихме

.Ползвала съм и на Себамед пяна за вана и олио но не съм доволна, от олиото ни се увеличиха лишейте и като чели ни ставаше по суха кожата. В момента се чеше много по чаропогащника и има понякога кръв.На 26.02 имаме запазен час за алерголог при д-р Малячкина във Варна, досега не съм я водила на алерголог. Това е последната ми надежда да ни кажат от какво се получава. Когато се роде живяхме около 4 месеца в квартира където имаше влага и малко мухал, а когато беше на 20 дена направи алергия към цитросите. Аз незнаех че когато кърмиш не трябва да ядеш цитроси, дали е заради това. Ако знаете нещо по въпроса пишете ми.

Автор korsita2 (непознат )
Публикувано25.02.07 17:03

Здравей Elimax
Когато не сложа от олиото на Mustela във водата на Галина като я извадя лишейте са зачервени. Аз лично съм страшно доволна от тази серия на Mustela.

Автор iv4i (непознат )
Публикувано20.03.07 18:15

izpisaha ni praveno mehlem4e i obrivite i petnata iz4eznaha za broeni dni

Тема Re: атопичен дерматит [re: iv4i]  
Автор elimax (оптимист :))
Публикувано20.03.07 21:21

Какво е това мехлемче? Можеш ли да напишеш рецептата? При вас обрива изчезна и повече не се е появявал ли? Много се радвам ако е така :)))

Автор korsita2 (pipi)
Публикувано21.03.07 21:30

Тема Re: атопичен дерматитнови [re: korsita2]  
Автор korsita2 (pipi)
Публикувано21.03.07 22:01

Здравейте
Ходихме на алерголог и направихме тест които струва 120 лв, предполагам сте чували за него Оказа се че имаме алергия към някои храни , влага и микрокърлежи. Алерголожката ми каза да почистя с рейнбол в къщи най вече матраците,да махна старите книге, плюшените играчки, пердетата и възглавничките да пера често. На Галето матрака и нашия матрак са нови но въпреки всичко водата стана черна. 6 месеца ще сме на диета, след което постепенно ще въвеждаме храните към които има алергия. От 1 март сме на диета а вече сме наддали 400 гр и хемоглобина и е скочил на 130 и кожата започна да се изчиства. Обаче кътниците и започнаха да у мъчат и за ден два се бяха появили някои друг лишей но отминаха. Първите дни от диетата бяха ужасни, ревеше и нискаше да яде , тя е злояда по принцип. Но вече свикна дори толкова зеленчуци не е яла никога. Надявам се да има ефект. По принцип при нас лишейте минават също с приготвен крем от аптеката, само с няколко намазвания

Автор an4na (непознат )
Публикувано30.03.07 01:12

Здравейте на всички!
Въпрос: Сърби ли винаги АД?
Дъщеричката ми е на 4 месеца и в края на вторият месец се появиха червени петна по вратлето й, които преминаха в зачервяване и накрая във възпаление на кожата. Сърбежи няма.
Първата ми реакция бе да отида на дерматолог, който ни преписа веднага направен за нея крем с кортикостероид.
Понеже бях чувала за странични действия от кортикостероид-а не го използвах веднага, а отидох с нея при педиатър. Той бе на мнението, че това не е АД, а възпаление, което често се среща при бебетата и ни изписа антибиотичен крем. Посъветва ни да я къпиме всеки ден с бадемово или маслиново олио от аптеката.
Антибиотичният крем не помогна (мазах я два дена с него) и затова го спрях и продължих да търся алтернативни решения в книгите и Интернет.
Това което намерих, най-общо мога да обобщя така:
- къпане с бадемово или маслиново олио
- мазане на засегнатите места с много мазен крем (със съдържание на кортикостероид само в екстремни случаи)
- пране без омекотители (аз използвам Frosch)
- 100% памучни дрехи
- избягване на храни, които причиняват алергии (мляко, яйца, риба, ядки, цитруси и шоколади).Важи и за кърмачките.
От всекидневното къпене и мазане с крема (ultrabas - също от аптеката) зачервяването започна да избледнява, което ме обнадеждява.
Все още обаче не съм сигурна, дали това е АД, след като няма сърбежи?
Радваме се на вашите отговори!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.