Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:28 16.07.25 
Здравна
   >> Алергии
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Вигантол=обриви!нови  
Автор steffy (познат)
Публикувано07.02.07 19:57

Здравейте, искам да споделя с вас мое наблюдение относно приема на капките Вигантол, които се изписват на бебетата от 20-я ден след раждането. Обърнете внимание, че в упътването на капките пише, че трябва да се дават след направено изследване и само при необходимост, докато нашите педиатри ги изписват напълно безпричинно, уж за профилактика, според мен подобна профилактика при кърмените бебета е напълно ненужна!
На моя син от 2-я месец започнаха да му се появяват червеникави участъци по бузките, които упорито не изчезваха, а понякога се възпаляваха, по-късно в 7-я месец на 2 пъти ми направи ужасни обриви по цялото тяло /интересно съвпадение е, че тогава лекарката ни не знам защо каза да му даваме 1 седмица по 5, вместо 2 капки Вигантол, на мен ми се видяха много и давах по 3-4, но явно и това му е дошло в повече/. Съответно веднага лепнаха диагнозата Атопичен дерматит и непоносимост към белтъка на кравето мляко. Така няколко месеца му давах само хипоалегенно мляко на НАН като добавка, но и по мое усмотрение му спрях Вигантола, още повече, че беше август месец. От 2 месеца и половина съм заменила хипоалергенното НАН с НАН2 и няма нито обриви, нито зачервени бузки, въобще откакто спрях Вигантола, проблемите изчезнаха. Ако наистина имаше алергия към белтъка на кравето мляко, щеше да се обрине още при първото шише с НАН2, това още повече затвърди убеждението ми, че проблемът който толкова време имаше със зачервените и загрубели бузки се дължи именно на капките Вигантол, а не на алергия към белтъка на кравето мляко!
Ето колко перфектно изглеждат бузките му сега:

Тема Re: Вигантол=обриви!нови [re: steffy]  
Автор Teди (обещала)
Публикувано07.02.07 21:51

Най-вероятно не бих направила връзка между обриви и Вигантол, но при така поднесена информация сериозно се замислям.
Стефи, водила ли си дневник? Възможно ли е все пак да е станало някакво съвпадение и обривите да не са от витамина?

Автор Bori-Kiko (непознат )
Публикувано08.02.07 09:01

Невероятно. ДОсега на когото и да споделя че съм имала подобно наблюдение, никой не ми вярваше. Истината беше, че щом давах Вигантол, обривите много се засилваха, аз го спирах и обривите просто си намаляваха, без да променям нищо в менюто на детето. Мислех си че си въобразявам, защото когато попитах докторката му, тя направо ми се изсмя и каза че днешните майки много се вманиячаваме. При нас откриха алергията по-късно, но определено я имаме. Може би на Вигантол реагират децата които са предразположени към АБКМ....защото другите деца не реагират с такива обриви

Тема Re: Вигантол=обриви!нови [re: Bori-Kiko]  
Автор elimax (оптимист :))
Публикувано08.02.07 09:31

Сега като върна назад, даването на Вигантол при Калина малко закъсня, заради разстройство, и почти съвпадна с първия прием ДТК. После се започна одисеята... Според мен не трябва да се бъркат обаче обривите от атопичен дерматит с АБКМ, Калина си ги има и двете за лош късмет. При нас определено може да е провокирал нещо си Вигантол-а, направо ми иде да се гръмна...
Но през последното лято и есен не съм давала капки, а тя си имаше обриви на сгъвките на коренете - там й е слабото място. Ако спра да давам капки въобще дали е фатално? Тя е голяма вече, а и сме навън по няколко часа на ден.

Тема Re: Вигантол=обриви!нови [re: Bori-Kiko]  
Автор дeлфинчe (майка на Боби)
Публикувано08.02.07 09:32

Доста неприятно, и аз по едно време си мислех за него, но ние си имаме и други алергии. Просто мислех, че с приема се засилват, но на който и да съм казала, ми отговаряха, че съм луда.
А сега въобще ли не му даваш Вигантол, още ли е на кърма?

Автор SophieEllis-Bextor (~@%^;)
Публикувано08.02.07 16:18

Хм, за пръв път чувам такова нещо....

При нас не е имало проблеми и в момента даже му вадам Вигантол по съвет на педиатърката...

Тема Re: Вигантол=обриви!нови [re: SophieEllis-Bextor]  
Автор Teди (обещала)
Публикувано08.02.07 18:17

И при нас Вигантол-ът по-скоро не е правил проблеми, но си знаем колко индивидуално е всичко

Тема Re: Вигантол=обриви!нови [re: Teди]  
Автор steffy (познат)
Публикувано09.02.07 10:56

По цялото тяло се обрина точно след като му увеличих вигантола. Като се роди нямаше никакви проблеми, от 2-я месец започнаха да се появават зачервените бузки - вече бях започнала профилактиката с вигантол. Освен кърма, друго не бях давала. Като реших от 7-я месец да спра вигантола, зачервени бузки вече изобщо не е имал.

От 7-я до 11-я месец давах като добавка НАН хипоалепгенно заради предположенията за алергия към белтъка на кравето мляко, но като стана на 11 месеца го смених направо с НАН2 и няма никакви проблеми, значи няма алергия към белтъка на кравето мляко.

Тема Re: Вигантол=обриви!нови [re: elimax]  
Автор steffy (познат)
Публикувано09.02.07 11:00

Моето Вале никога не е имал обриви по гънките, дори като се обрина целия, по гънките нямаше. Проблем са били само бузките. Аз не давам вигантол от 7-а месец и няма никакви проблеми.

Тема Re: Вигантол=обриви! [re: дeлфинчe]  
Автор steffy (познат)
Публикувано09.02.07 12:53

Въобще не му давам от 7-я месец, вече е на година и 2 седмици, отби се на 11,5 месеца, сега е на НАН2 и няма никакви проблеми.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.