|  | | Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)

| 

| 

| Тема |  Млеката - имаме ли готовност?   |  |  | Автор | Millena  (в почивка) |  | Публикувано | 18.11.06 11:15 |  |  | 

Хайде да попиша сега малко и по тази тема, че все я отлагам.
 Декември идва, а ни реакция, ни отговор от Касата! Пък уж са публични и бяха длъжни да ни отговорят! Вятър и мъгла...

Мисля, че е добре да задействаме нещо, защото мине ли предоговарянето през януари, забрави после поне до юни.. Хем ме е яд, хем се обезверих. Струва ми се, че ако излезем пред телевизията много лесно ще ни направят смешни, че "преговорите текат"... Докога?!?!

Цвете, давай някакви правни идеи какво можем да направим и как да изискаме отговор с някакъв по-конкретен срок?

Силве, твоите познати из касата какво казват? Някакво вътрешно по-сигурно ифно, че ще имаме млека през януари?
 Никой не иска да са безплатни, много пъти го казахме, просто да се покрие разликата в цената с другите млека!

Криси, Теди, всички, да вземем да напишем ново писмо до Касата и медиите и да искаме да ни уведомят до къде са стигнали нещата...

Изобщо, давайте да мислим. Сега дано да мога да отделя малко повече време и да го решим окончателно.

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Млеката - имаме ли готовност?  [re: Millena] |  |  | Автор | Teди (есенна) |  | Публикувано | 18.11.06 12:39 |  |  | 

Ще следя темата с готовност и при всяка възможност ще помагам!
 Много ме притесняват зачестилите протести пред ЗК... последният беше акция "Буркан", всички го знаем.
 Иска ми се някак да се съберем с друга протестираща група, да се обединим. Много ми е объркано всичко, може би трябва да се обърнем към Движението... нямам идея точно към кой, само подхвърлям трохички. Идеята ми идва от това, че повечето протести пряко засягат децата ни - зачеването, млеката, децата с увреждания...

Какво стана с кръглата маса с президента?
 Не знам колко ще помогнат медиите - само раздухваме, а Касата си има готов отговор и само ще станем смешни
 Може би трябва да се говори с лекари. Маринова, Мустаков?

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Млеката - имаме ли готовност?  [re: Millena] |  |  | Автор | Silvita  (лежерна) |  | Публикувано | 18.11.06 16:12 |  |  | 

Миленче, както ти писах, тази тема и на мен ми присветна силно тази седмица, когато в новините влязоха поредните скандали между БЛС и Здравната каса. В момента са във война заради новия рамков договор, който касае и нас с включването на млеката (моят познат ми беше казал, че касата е изпратила становище до БЛС и те вече трябвало да го включат сега при "договарянето" между двете институции.

Вижте обаче как тече това "договаряне", ето малко линкове с новини от тази седмица:

Eто и официалното отношение на БЛС към касата от техния сайт, чак към Президента и Премиера се обръщат :(

Просто не знам какво да правим в тази ситуация. Разбира се, трябва да припомним за себе си, но да изберем удачната форма.
 Тия всичките оппределено са идиоти и за съжаление най-доброто средство за разбирателство - бърз картечен откос, няма как да се приложи, извинете ме за изказа, ама просто ми писна вече. Ще отида да си взема данъците обратно

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Млеката - имаме ли готовност?  [re: Teди] |  |  | Автор | Millena  (в почивка) |  | Публикувано | 18.11.06 19:17 |  |  | 

Теди, днес говорих с Мустаков по случая, просто не исках да го забърквам тук.
 Маринова се надявам да даде рамо, все пак е публична личност. Само да не Взема да говори пак само и единствено за Фризопеп...

Силве, ще разгледам всички линкове след малко, засега знам просто което знам. И не искам да ни затапват и да ставаме смешни. И друг път съм го казвала. От това ефекта ще е само обратен.

За Кръглата маса нямам новини, не знам какво е станало и състояла ли се е изобщо. Валя (Йосариан) спря да ми пише по някаква неясна за мен причина. Може би защото не успях да помогна както обещах, но последните 2 месеца просто ми се губят
 Ще й пиша пак днес, но не знам какво можем да направим. Затова казвам, че се обезверявам понякога...

П.П. Силве, изчетох всичко. Без думи съм. Отново
 Редактирано от Millena на 18.11.06 19:58. 

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Млеката - имаме ли готовност?  [re: Millena] |  |  | Автор | NikiR ((близнаците)) |  | Публикувано | 21.11.06 13:41 |  |  | 

Мамчета последно като ходих при доц.Маринова (28.10.06) тя също беше доста натъжена и убидена от цялата ситуация.Каза, че за пореден път е изпратила огромна преписка с документи доказващи колко много дечица страдат от хранителни алергии и т.н. Никакъв отговор от никъде.Казах и че лекарския съюз и НЗОК си прехвърлят топката, но според нея лекарския съюз няма думата в нашия случай, та нали МНЗ реши млеката да влезнат в Наредба 38?! Незнам какво да кажа-объркана съм и обезверена.Това е един омагьосан кръг, в който каквото и да направим ще намерят с какво да ни запушат устата-процедури,търгове...бла-бла...
 За съжаление напоследък ненамирам време да следя темата обстойно, но се надявам че все пак съм в час и бъдете сигурни, че ще помогна скавото мога.Ще се обадя на моя познат в здравната да видя какво може да разбере.

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Млеката - имаме ли готовност?  [re: Silvita] |  |  | Автор | kristia (майка на Дамян) |  | Публикувано | 21.11.06 16:10 |  |  | 

Момичета, честно казано вече не знам какво можем да направим. Времето минава и аз все по-малко вярвам, че нещо ще се промени.
 Явно, дори и отново да предприемем някакви наши действия, писма, медии - ефектът ще е същия. Мисля си, че единствения шанс да ни се обърне внимание е, ако имаме сериозна организация зад гърба си. Но коя да е тя???
 За Кръглата маса и аз нямам никаква инфо. Миленка, между другото, написах и дадох на Йосариян цялата подробна информация по случая, но нямама новини от нея дали изобщо е се е свиквала и какво е станало.
 За съжаление, този път няма да имам възможност да участвам така дейно нещата, но ако с нещо мога да помогна - казвайте.
 Като начало - добре ще е да разберем какво наистина става в Касата. Нали някои имаше познати там.

Дамян - 14.01.2005

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Млеката - имаме ли готовност?  [re: kristia] |  |  | Автор | Silvita  (лежерна) |  | Публикувано | 21.11.06 21:11 |  |  | 

От онзи прословут списък са изключени  - това е новина от днес... Ето и официалното  от пресконференцията им - от името на Съюза на кардиолозите...

Ето и как вървят дебатите за този прословут

Чудех се дали не може да попитаме официално касата дали в него се предвижда лечение на алергии и кои млека са включени, ако има такива изобщо. Кристи, ти към кого се обърна миналия път?

Редактирано от Silvita на 21.11.06 21:15. 

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Млеката - имаме ли готовност?
[re: Silvita] |  |  | Автор | tswete (Alex 25.04.04) |  | Публикувано | 21.11.06 23:22 |  |  | 

Ами ние нали с предното писмо ги питахме официално! Дали пък Милена е получила някакъв отговор. Доколкото знам от МЗ има отговор, но от Касата безочливо мълчат. Може да си организираме нещо и да се видим, но за мен работата е повече медийна, отколкото юридическа. Въпреки това и във всички случаи съм вътре. Дано Алекс от утре тръгне на ясла, че пета седмица си се гледаме вече. Ще мога и аз да се събера и да се занимая с нещо различно от домакинстване. Прайщайте всякаква инфо, насреща съм.

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Млеката - имаме ли готовност?  [re: tswete] |  |  | Автор | Millena  (в почивка) |  | Публикувано | 21.11.06 23:55 |  |  | 

Цвете нали ти казах, а и по-нагоре писах, мълчат гадините (без никакво извинение!!!). А уж са публични и са длъжни да се отчитат!! И в сайта им все казват, че млеката се предоговаряли.... Затова и аз казвам, че съм обезверена.
 Нали ги заляхме с писма, питания на сайта - нищо.
 Но е факт, че ако просто излезем в медиите ще ни затапят, че се предоговарят и край!

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Млеката - имаме ли готовност?  [re: Millena] |  |  | Автор | Silvita  (лежерна) |  | Публикувано | 22.11.06 10:25 |  |  | 

Нищо не пречи да се организираме за медийно появяване, но въпросът ми е:
 1/ е ли сега момента? Май да?
 2/ можем ли да сме напълно подготвени с отговори - ако имаме официален от тях.
 Мисля си - ако миленски е депозирала онова писмо, което всички подписвахме, да се обадим съвсем официално - това аз мога да го свърша. Трбява ми само копие от писмото и вх.номер.

|  |  |  |  

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички) |   | 
 |