Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 08:28 17.07.25 
Здравна
   >> Алергии
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема КОЙ КАКВО ЩЕ ХАПВА ДНЕС ІІнови  
Автор NikiR ((близнаците))
Публикувано12.11.06 11:47

Закуска - леко запечени сандвичи от типов хляб с масло и растителен кашкавал (копуваме един гръцки, който е уникално вкусен, като топените сирена на Президент.Всички у дома хапваме само такъв кашкавал.За съжаление го намираме само на едно място.Няма нищо общо със соевия кашкавал, който ние неудобряваме.)

10ч. - сок от ябълка,морков и сини сливи

Обяд - Нестле - риба треска с ориз (веднъж седмично хапваме рибка, вече за четвърти път и всичко е ОК)

По някое време (взех си бележка от Ели) - плодове - ябълка и круша

Следобед - бисквитена торта с обикновенни бисквити и кремче, приготвено от диетично нишесте ванилия и соево мляко+3 м.л. Нестле Джуниър (нали се захранваме)

Вечеря - зеленчукова крем супа с половин сухар

Мляко за лека нощ!

Ели "Ревю" ги има почети навсякъде при нас.100% ги има в Супермаркет ФРОДО в Хаджи Димитър.Тук имаме магазин от тази верига и редовно ги копуваме от там. Тези магазини са на наш приятел и със сигурност знам, че каквото има в единия магазин го има в цялата верига.
Ако трябва ще пратим армаган за Калина?! Нали сме си я харесали, та младежите ща се погрижат за нея

Тема Re: КОЙ КАКВО ЩЕ ХАПВА ДНЕС ІІнови [re: NikiR]  
Автор elimax (оптимист :))
Публикувано12.11.06 14:09

Ееееееееееее направо сте супер, Ники :))))) А и двамата младежи ли ще се погрижат за наша мома Калина :))))) Тя си пада по мъже от малка, сниман е клип дори с първите й самостоятелни стъпки как кривна към един 3-годишен батко :))) И един малко тъп въпрос, но къде в Х.Димитър е този магазин Фродо?

Закуска - кус-кус и малко просо, ябълка и мляко
Обяд - пюре на Алете Био-пуешко с градински зеленчуци
Следобяд - пюре на Ганчев с ябълка, морков и дюля, в което ще сложа и малко портокал. Бисквита ако иска
Вечеря - зеленчуците от пилешка супа - от пилешки гърди, картоф, морков, целина глава, пащърнак, червена чушка, праз, магданоз, сол, бял пипер, зехтин. Може би и малко пълнозърнест сухар с кашкавал, леко препечен, направо умира за това :)))
Мляко преди сън, днес е вече на 2 лъж. Фризо 3, но от малките, а не оригиналния черпак, щях да падна като го видях...

Ани, дребосъчка е Калина, но няма и от какво да напълнее, дори и насън не се спира на едно място :)))

Тема Re: КОЙ КАКВО ЩЕ ХАПВА ДНЕС ІІнови [re: NikiR]  
Публикувано12.11.06 14:17

Пак аз с малко въпроси:
какво ще рече растителен кашкавал??? От какво е направен точно?

Аз вчера купих кашкавалена извара, но въобще не е толкова вкусна колкото ми я хвалиха. Някой давал ли е такова чудо на дете? А нали е по-малко мазна и от кашкавала и от сиренето? Изварата по принцип.

Ники, в това пюре с рибата, което даваш на младежите, има ли нещо млечно - сметана, сухо мляко? Аз пробвах преди време Калина с едно на Ганчев с бяла риба и сега се чудя дали рибата или това, че е БГ пюре е виновникът за слузта после. А друго безмлечно не открих :(

Тема Re: КОЙ КАКВО ЩЕ ХАПВА ДНЕС ІІнови [re: elimax]  
Автор Teди (есенна)
Публикувано12.11.06 17:41

- линк към старата тема

Ники, в растителния кашкавал има ли соя?

Автор mamika_anika ()
Публикувано12.11.06 20:35

Семпер имат няколко без млечен белтък.

Тема Re: КОЙ КАКВО ЩЕ ХАПВА ДНЕС ІІнови [re: Teди]  
Автор mamika_anika ()
Публикувано12.11.06 20:40

Закуска - каша Фризокрем 4 плода с пеп/ХА.
10:00 - ананас, голямо мазане падна.
Обяд - зеленчукова супа /кромид, праз, моркови, оранжеви камби, картофи, домат, ориз, листа целина, олио, сол/ + накълцано варено пиле, добавих го в супата.
Сл. обяд - солети.
Вечеря - пак от супата си поиска /но не добавих пиле/ + малко сирене.

Тема Re: КОЙ КАКВО ЩЕ ХАПВА ДНЕС ІІнови [re: Teди]  
Автор nikola_mam (:))
Публикувано12.11.06 20:53

Преди месец купих растителен кашкавал и се учудих от съдържанието - казеин на второ място и куп Е-та. Та се стреснах от казеина и не го давах на Никола, а тати го хапна, че на мен въобще не ми хареса. Не си спомням марката и дали други растителни кашкавали съдържат този протеин.

Тема Re: КОЙ КАКВО ЩЕ ХАПВА ДНЕС ІІнови [re: nikola_mam]  
Автор mamika_anika ()
Публикувано13.11.06 08:48

Казеина е млечен белтък, основния причинител на АБКМ, много трудно смилаем за детското стомахче.

Закуска - каша Фризо с 4 плода + 1 ч. л. пшеничен зародиш + пеп/ХА.
10:00 - фреш от лимон "фреш" /сорт/, портокал и малко минерална вода.
Обяд - кебап от свинско бон филе /месо, червен пипер, доматено пюре, бял пипер, лук, малко червено вино, бял ориз - като гарнитура/, салата зеле с моркови и целина.
Сл. обяд - ябълка.
Вечеря - гъста зеленчукова супичка; пеп/ХА преди сън.

На обяд яде зелена салата /маруля, зелен лук, краставица, олио, сол, оцет/ вместо зеле с моркови и т.н.

<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от mamika_anika на 13.11.06 08:54.</EM></FONT></P>

Редактирано от mamika_anika на 13.11.06 13:08.

Тема Re: КОЙ КАКВО ЩЕ ХАПВА ДНЕС ІІ [re: nikola_mam]  
Автор Teди (есенна)
Публикувано13.11.06 08:57

Аз и друг път съм писала - продава се овчи кашкавал. По-добре е от растителния.

Публикувано13.11.06 09:19

Закуска - финни овесени ядки с круша и мляко
Обяд - пиле с морков, картоф, целина глава, пащърнак, червена чушка, праз, магданоз, зехтин, сол и бял пипер.
Следобяд - натрошена бисквита с пюре на Ганчев Ябълка, морков, дюля + портокал, вече хапва прилично количество от него :)
Вечеря - макарони от елда с домат, сирене и масло, и от двете съвсем малко
Мляко преди сън

По-нататък ще се разтърся за пюре на Семпер, рибно, сега да мине първо на Фризо 3, и жълтък смятам да започна да давам малко по-редовно - тя уж е захранена, но с 3-4 давания общо досега не се знае...
Пък киселото мляко при нас ще остане доста за нататък, имам чувството, че точно с него ще си имаме проблеми. Това май трябваше да го напиша по другата тема, за пилешкото, но нищо :)

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.